reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Malvinko, juz po locie pewnie i mam nadzieje, ze dobrze bylo. Ja wlasnie cyca dwalam ALkowi i kazdy lot dotychczas byl odpukac super. Teraz lecimy w maju, zebym sobie nie zapeszyla ;)

Izusia, Maxin, Cela wy rzeczywiscie juz prawie na dniach jesli chodzi o porod :)

No a wszystkie brzuchatki z rosnacymi dopiero brzuszkami niech sie ciesza narazie swoboda ruchow ;).

Ciaza to naprawde piekny okres w zyciu kobiety. Potem zaczyna sie (musze tak napisac) jeszcze pieknieszy okres :)

Niz zmykam do mycia i kolacji.
Do jutra babeczki ;)

reklama
czesc Dziewczynki :)

Martus ... no to jeszcze chwila i zacznie chodzic... kazde dziecko w swoim czasie... mlody zaczal jak mial rok i 2 tygodnie :):):)... fajosko wygladaja takie uczace sie chodzic szkraby, niestety jmoj uz jest "stary" ;) :laugh: i zamienil chodzenie na bieganie :):):)
a jesli chodzi o zeby... no roznie to z nimi bywa :):):) nam perwsze urosly 1 [dolne i gorne] potem, 2 gorne, 4 gorne i dolne, 3 gorne, 2 dolna [na razie 1 :):):)], dolna 3 i dolna 5.. i czekamy na nastepne :):):)

Beta... ja mlodemu zaczelam mysc zeby jak tylko sie pokazaly ... na poczatku sama woda [mozna tez uzywac pasty dla niemowlakow]..

Evo.. ja poczulam pierwsze ruchy miedzy 20 a 21 tygodniem :), ale wiadomo ze kazda ciaza jest inna... :):):)

Maxin.. mam nadzieje ze wanna pomogla w zrelaksowaniu sie :):):)

Aro.. cierpliwie, ale czekamy na zdejcia :):):)

Cela.. glowa do gory, na pewno sobie poradzisz :)

pozdro reszty dla Mamusiek

Dzien dobry!Ale jestem dzis zamotana, nic mi sie nie chce wogole nie mam sily na nic, nawet kawka nie pomaga.Nie wiem wogole dlaczego tak sie dzieje ze jestem taka slaba.A brzuchol to tak okrutnie mi juz ciazy, no i te bole krzyza i miednicy:(Oj jak czekam na ten dzien gdy maluszek bedzie juz z nami, ale chyba bede jak Ara czekala cala wiecznosc:)
I ta pogoda mnie dobija, raz wiatr, za chwile deszcz a potem sliczne slonce i tak w kolko.Cholery mozna dostac!I jak tu czlowiek ma sie dobrze czuc?!
Sciskam was wszystkie

Czesc dziewczyny!!!
Nareszcie mam necik znowu :)
Jejku ile mam do nadrobienia...Ja tak na sekundke ale wieczorkiem bede nadrabiala zaleglosci...
Sciskam Was mocno.Buziaczki.

oooooo jak sie rospisalyscie ;D ;D ;D Wlasnie skonczylam prac pierwsza porcjie prania recznego,reszta w parlce ;D Pogoda faktycznie dobija,slonce,chmury,wiatr i znowu zimno,brrrr.......Tak nie chce mi sie isc do sklepu,ale Wojtka Brat przyjechal i drobne spozywcze rzeczy musze kupic.Osotanio mam bardzo slabe paznokcie ::)
Ivonek no wreszcie jestes,opisz wszystko jak nowe mieszkanko.......Masz co nadrabiac,troche nowosci,nowe kobietki do nas dolaczyly ;D Jak Julcia????
Izusia przykro mi,ze masz takie bole i nie za dobrze sie czujesz,to wlasnie uroki ostaniej fazy ciazy,wszystko dokucza,skoki nastrojow nie pomagaja,dobrze ze maz cie wspiera to teraz bardzo potrzebne.Trzymaj sie zdrowo i odpoczywaj ;)
Beta a ty gdzie sie podziewalas???Fajowo musi wygladac Tomaszek smigajacy po domku,traz na wszystko musisz uwazac,oczy miec na okolo glowy.A jak twoje samopoczucie.Co do wielkanocy tez zauwazylam,ze Angole wcale tak bardzo nie swietuja jak Boze Narodzenie.Ale my Polki musimy pzrekazywac nasze tardycjie aby nasze dzieci wiedzialy gdzie ich korzenie.
Leedsana usmailam sie jak piszesz o swoim szkrabie"stary",hi,hi,hi na pewno przoduje wsrod naszych forumowych chlopczykow,no jest jeszcze sun Dorci,ktory do szkoly juz chodzi ;)A wy jak spedzacie swieta,rodzinne malowanie pisanek bedzie???
Martuska no fakt my nastepne w kolejce,bardzo niecierpliwa sie zrobilam,jeszcze jak wczoraj zobaczylam tego 5 godzinnego bobaska to wogole o niczym innym nie moge myslec,tak jak Izusia juz bym chciala je piescic w ramionach.
Ara oj to faktycznie dlugi porod mialas,bidulko,ale jak piszesz warto.Jak moesz napisac co sie stalo,ze musialas miec CC???
Maja33 jak towje samopoczucie??????
Cela ale jak jestes w kafejce,to mozesz sobie spokojnie na stronie zrobic,a oni ci wydrukuja,zapytaj.Bo warto,naprawde ulatwia zadanie ;)A jak ty ogolnie sie czujesz w ostatnim miesiacu ciazy????

dzień dobry..
ale dzisiaj słonecznie.. ide trochę na plażę posiedziec..
ale najpierw skorzystam z chwili u znajomych przy komuterku i sprawdze te stronki z birth planem :)

a czuję sie dobrze.. powiedziałabym, że nawet bardzo dobrze, bo lepiej niż w 6 czy 7 miesiącu..
tylko juz ciężko mi jest.. zreszta same wiecie.. a schody to katorga ;D
i niestety wczoraj musiałam wyrwać zęba :-[ strasznie mnie bolał a jedyne co można było na tym etapie ciązy zrobić to go wyrwać.. na szczęście to taki z tyłu, że nie widać nawet że się go pozbyłam :D

torbę do szpitala spakowałam.. dokupuje juz tylko drobnostki.. i wszystko czeka na przybycie nowego mieszkańca :D

witam nowe mamy na forum.. ale niestety nie mam na razie możliwości żeby śledzić wszystko tak dokładnie jak wcześniej..
wiec nie zdążyłam was jeszcze trochę lepiej poznać, ale obiecuje że nadrobie..

pozdrawiam..

Czesc Dziewczeta:)

poznajmy sie: mialam na mysli - odswiezmy info o sobie, ja to forum czytalam dwa razy chyba juz w sumie,
znam kazda mame i pociechy tez, ale jako nowa mam prawo sie chyba mylic bo merda mi sie troche w glowie

kojarze Martusie (imie mojej siostry sama nadalam) z Alusiem oj Martuska forum wciaga straaaasznie :), Leedsana ma chlopca Beta i Tomus (ktory biega jak szalony:)) , Cela i Tamarunia liczymy dni (Tamarunia wielkie dzieki bo to TY przeciez mnie tu wprowadzilas), Maxin kochana ja nie wiem czy Ty fasolke czy fasolka nosisz pod serduchem i ... nie widze paska termiu:(  ale wiem jak wygladasz widzialam fotki ze spotkania Majusia - ja cie w ogole nie znam ale tez Cie lubie:)) Anya i Johek - przymominam sie z prosba o DVD z filmikiem Ivonek nie znam ale chetnie poznam
Izusia tez tuz tuz brzuchatek:) Arunia ma synunia i wiem jak wygada widzialam fotki ze spotkania brzuchatek byl ladny:) fajnie ze wrocilas - szczescia i radosci z pociechy!!! Malvinka poleciala do Polandu z kruszynka 

no i napewn kogos pominelam hmmmmm mi to chodzilo tylko o 3 zdania partner to Slowian czy Wloch czy Anglik, cos o fasolce i skad? tak dla odswiezenia forum - takie spring porzadki hi hi hi

SPOTKANIE musi byc!!
chetni:
Evoska
Maja
Beta z Tomciem
reszta sie dopisze:)

pozdrowka

Maxin - fajnie ze spedzilas mily dzien w szpitalu, szkola rodzenia jest tylko raz - czy jest wiecej spotkan? - w ktorym jestes tyg? Kochana dzis jest 13ty tydzien ciazy - u GP bylam w 10tym - powiedzial ze do 3ch tyg mam sie spodziewac listu ze szpitala na scan, ale pierw plozna ma przyjsc do domu na rozmowe - czyli radzisz zadzwonic do szpitala, ale z kim mam rozmawiac? Ja tam moge nawet pojsc i zapytac, ale.... nie wiem co mowic, ze co - ze czekam na wizyte na scan i oni w recepcji mi udziela informacji??
tak troche mi glupio bo nie wiem co i jak ??? ale z drugiej strony to juz bym chciala zobaczyc fasolke i uwiezyc ze to nie sen nie jawa..... :laugh:

Widelki - odzywaj sie do nas czesciej - skad jestes???

a tak apropo ruchow - slyszalam ze podczas drugiej ciazy mozesz wyczuc ruchy nawet w 13tym tyg, hmmm
pewnie mi sie przewidzialo - ale uczucie bylo mile wiec co tam ;) poczekam te 4 do 7 tygodni - jeszcze mnie pokopie ze dosc pewnie bede miala ha ha ha

wielkanoc - temat swiateczno-tradycyjny, mnie sie w ogole nie podobaja zwyczaje (celebrowanie) w Anglii - mowie w Anglii a nie zwyczaje Anglikow - bo bedac tu przesiakasz jak ryba mulem - niestety - wgodnictwo sie tu klania.
a juz rozmawialam z Simone nt swiat - i fajne jest to ze Simone lubi moje gotowanie, spiewanie radowanie sie i cala ta otoczke zwiazana z celebrowaniem, nie mam nic przeciwko - ze bedzie jeszcze inaczej jak beda dzieci. Wielkanoc - idziemy do restauracji Simone jego rodzice i ja - i ja tego nie lubie - on wie o tym, ale za to Swieta bozego narodznia w tamtym roku byly inne - dla mnie - jego tato ubral choinke a menu bylo ustalone ze mna wczesniej(jego ojciec swietnie gotuje) byla ryba - itp bylo prawie jak w domu ale to nie to jk masz pierogi z kapucha albo teraz zureczek pierwsza klasa hmmmmm od piatku wolne biore ie za gotowanie:)))

dzis byla pierwsza noc na nowym mieszkaniu - spalo sie wygodnie i gleboko:))) bylam padnieta po porzadkowaniu chaty
kat ciasny ale wlasny - lodowke mamy prawie ze turystyczna - hmmm ale co tam

jak u Was podejcie do obchodzenia swiat???

kurka zapomnialam o kartkach !!!! - zrobilam je ale zapomnialam wyslac gdzie one sa???
dzieki za przypomnienie - ps uwielbiam wysylac i dostawac tez

no i co ja bym bez Was kochane zrobila, tu tak milo i cieplo, jak tylko zaczelam tu zagladac to oczulam sie jakos bezpieczniej, nawet jak leze wieczorem w lozku i mam ochote o cos zapytac,cos mnie niepokoi itp wiem ze wstane jutro i bezpardonowo zapytam - wiem ze dostane w zamian usmiech - porade i wsparcie. Fajnie tu:))
Dzieki 8)

reklama
Izunia - jakos przegapilam Twoja wypowiedz hmmmm po lapach mnie

i mnie zly nastroj dopada - albo wszystko tak wkurza ze bym czyms o sciane
o tak nie dziwcie sie!!
czasem to az tupne sobie - potem oczywiscie rze na caly glos z samej siebie
bo w zyciu takich szalejacych emocji nie przezywalam

ale ale ale..... Simone kupil kiedys buddyjska muze i ja to zapodaje w kolko
i oni tak zawodza auuu auuu buuu buuu wowa wiwi itp

i to tak koi mnie naprawde
smiac mi sie teraz chce z tego
no ale co trzeba sobie radzic, bo potem dzidzia bedzie nerwowa prawda????

Izi - jak chcesz to CI skopiuje - ale mozesz sie na poczatku smiac z wiwi wiwi itp
ale to dziala

moje gg 9171776
jak chcesz to napisz adres i Ci wysle

ja dopero 13 tydzien zadna tam weteranka - ale i mnie boli tu i tam zawsze byla chuda jak szczypior a teraz
m sie jakos tak przybralo 8 kg nos te 8 kg na chudych nogach???? afera!!!
kupilam olejek dla niemowlat z lawendy n masaz przed snem(TESCO) i na mnie tez dziala
prysznic lekki masazyk olejkiem lavenda i blogo i bosko
sprobuj XXX

no i glowa do gory O0

ps chcialam Ci wyslac na pocieszenie moje zdjecie w peruce afro ale nie wiem gdie je wsadzilam hmmmmm

Do góry