reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Leedsana - ja nie wiem jak to jst z tymi ruchami - cosmnie tam polaskotalo od srodka, poczulam sie dziwnie, wiem wiem wiem ze to za wszesnie, moze to moja paranoja, ale ponoc dzieciatko szaleje od 11g tyg tylko my tego nie czujemy, poczulam tez wczoraj w nocy, hmmmm mze to jelita mnie laskocza - nie wiem

czekam na scan - ja doslownie marze o tym zeby juz miec scan ale wciaz czekam na list ze szpitala

pozdrowionka

A Wy Mamcie - kiedy poczulyscie pierwsze ruchy??

reklama
SPOTKANIA

no wlasnie na Spotkania Mam z Londynu cisza - czy mamy zamiar sie spotkac znowu??
wiem ze wiekszosc oczekuje porodu - ale moze ktos ma jakis pomysl??

pozdrowka

Wrocilam dzis z szkoly rodzenia,trafilam na wspaniala polozna,kotra te 7h wykladow prowadzila bardzo wesolo i interesujaca.Duzo wiadomosci jak na jeden dzien,ale dostalismy duzo ulotek,kopi rzeczy,spraw ktore omawialismy,wiec jestesm zadowolona.Zwiedzilismy sale porodowa,zobaczylismy 5h bobaska,oj az lezki mi sie pokazaly i tak zapragnelam aby zobaczyc moja kruszynke.Dzien okropny,bo deszczowo i sennie.
Leedsana dziekuje za kondolencjie no ciezkie to wszystko ::)
widelki1979 witam na forum napisz cos wiecej o sobie
Tamarunia jak mam w Londynie,podoba jej sie???
cela podaje fajna stronke mozesz zrobic sobie wlasny z mala pomoca juz na stronie i wydrukowac ;D
http://www.mjbovo.com/BirthPlan.htm
http://birthplan.com/example.php
EVOSKA milo,ze napisala cos o sobie,my w sumie poznalysmy sie juz,wiem,ze dla nowych osob wiele ma do czytania i nadrobienia i wszystko moze sie zlewac,z czasem nas poznasz i bedziesz wiedziec wiecej,poczytaj jak bedziesz miala czas ;)Mam nadziej,ze znajdziesz dla siebe dpowiednie ciuszki.Ja mowiac szczerze kupilam tylko dwie pary spodni i jedna bluzke,cal ciaze przechodzilam w ciuchach,w ktorych mogla sie zmiescic i dalam rade,nadal daje choc teraz to juz chodze tylko w dresowych sponiach,najwygodniejsze ;D dlugo list ze szpitala nie przychodzi,dzwonilas do nich????juz powinnas wiedziec kiedy pierwszy skan,ktory powinien byc ok 12tygodnia.
Malvina zycze udanego pobytu w karju i Spokojnych SWIAT WIELKANOCNYCH ;D Co do samolotu,polozna dzis nam mowila,bo pytalm,ze dobrze jest przy startowaniu karmic mala piersia(jezeli sie nie krepujesz),i czymac ja blisko siebie,podobno pomaga i uspakaja dzidzi ;)

a co sie dzieje i innymi babeczkami,zajete przed swietami????

ok uciekam zrelaksowac sie w wannie,po takim dniu nalezy mi sie ;D
Buziaki dla mamusiek obecnych oraz pociech i przyszlych ;D

Hejo!
Malvina-mam nadzieje ze Majeczka dobrze zniesie lot i ze spedzicie cudowne, polskie swieta z rodzinka:)
Evoska-jaka ty aktywna na forum jestes, ale to bardzo fajnie.Mam nadzieje ze ty i twoja fasolka czujecie sie dobrze.No i ze nie bedziesz miala klopotow z ubrankami ciazowymi.
Ja mam sie ok, choc od paru dni zauwazylam ze jest mi tak ciezko, brzucholek juz pokazny i mam problem aby usiasc i wstac, glownie przez ten bol meidnicy.No i krzyz i wogole coraz wiecej mnie boli i coraz mniej moge robic.Ale jakos daje rade, dobrze ze Michal mi pomaga i jest taki wyrozumialy:)
Co do ruchow dzidzi to podobno zaczyna sie je odczuwac od ok. 16-17 tygodnia ale to indywidualna sprawa.Ja np poczulam te wlasciwe ruchy dopiero ok 20 tygodnia ale wczesniej czulam bulgotanie czyli pierwsze oznaki ruchow:)
A co do informacji o forumowiczkach to na poczatku pisalysmy o sobie(mam nadzieje ze nic nie pomieszalam) wiec sprobuj poszperac troszke.
Hm Wielkanoc tuz tuz, ja porzadki robie z Michalem ale nie jakies wielkie bo raczej dokladni sprzatamy na bierzaco.Na swieta nie lecimy do Polski bo to juz nie za bardzo mozna na tym etapie ciazy a zreszta planujemy wakacje w Polsce wiec nawet nie myslelismy o tym wyjezdzie teraz.A zreszta moja mama do nas przyleci w czerwcu jak dzidzia sie urodzi wiec bedzie nam weselej:)
A co do przepisow to ja niewiele robie, zurek, salatke ale jeszcze nie wiem jaka, babeczki to kupie bo niestety nie mam mozliwosci upieczenia, mamy tez sledziki wiec wystarczy na nas dwoje.Ale moze znajdziesz cos w przepisach na babyboom bo jest tutaj taki dzial.
Ja dzis kupilam koszyczek, wogole nie moglam znalezc bo tutaj takich nie maja, ale w koncu sie udalo.
A jak tam dziewczyny wysylacie kartki swiateczne?Bo ja wyslalam bardzo duzo w tym roku i zreszta dostawac tez uwielbiam:)
Trzymajcie sie cieplo, choc jakas zimna tam wiosna w tym roku:)
papa

CZesc dziewczyny!!!

jak tu duzo sie dzieje!!!! ::)

Ara- ogromne gratulacje i jezeli bedziesz potrzeowac towarzystwa na spacer to juz sie na to pisze!

Maxin - smutna wiadomosc - dolaczam sie do kondolencji

Evoska fajnie cie poznac i powiem ci ze tez mam ochote na kolejne spotkanie. Kto jeszcze bylby chetny?

Izusia ja tez wyslalam kupe kartek - moj facet uwaza ze to przesada i komercja- bo tutaj w Anglii nie ma takiego zwyczjau - a u nas jest i tyle. I bardzo ten zwyczaj lubie. Tez bedzie mi brakowac polskiej Wielkanocy - teraz my jestesmy odpowiedzialne za przekazanie polskiej tradycji naszym dzieciom - mysle ze w parach slowianskich bedzie to latwiejsze. U mnie moga byc problemy - bo anglicy tacy jacys nierodzinni - takiejest moje doswiadczenie. Ciekawe jakie podejscie do tradycji maja anglicy wloskiego pochodzenia (Evoska) i irlandczycy (Anya).

U nas zrobilo sie b. ruchliwie - Tomek zaczal raczkowac i wyglada przesmiesznie gdy chce dodac gazu a nozki mu sie placza bo tak szybko jeszcze nie umie jak by chcial.

A powiedzcie mi mamy od zebatych dzieciaczkow - kiedy zaczelyscie myc dzieciom zabki?

Acha! "wszystkie dzieci piekne sa" i mamusie rowniez ;D

To teraz oczekujemy na dziewczynki Tamarunia , Maxin - musimy przemieszac to nasze glownie meskie przedszkole ;D

dziekuje Tamarunia.. :)
Maxin niestety nie skorzystam z tych stronek co mi podałaś, bo od momentu przeprowadzki nie mam internetu i
tak tu zaglądam do was od okazji do okazji..

pozdrawiam was wszystkie.. ;D

czesc dziewczynny :)
ja na chwile w przerwie na karmienie ;)...
jestem ogromnie szczesliwa ze juz mam moje szczescie i warto bylo czekac ;) choc z drugiej strony...mogl wczesneij przyjsc na swiat, bo mama i tak nei chciala byc przy porodzie, takze niepotrzebnie malenstwo na babcie czekalo ;) no i poza tym, moze nie byloby tych wszystkich komplikacji i nie rodzilby sie ponad 30 godzin, w tym ponad 20 w szpitalu...no ale..i tak bylo warto i pomimo tego ze wiem ze bolalo jak cholera, bo epidural dostalam dopiero przy 8 cm rozwarciu to juz nie pamietam tego bolu, tak jak pisalyscie :)

zdjecia nie chca sie zaladowac na imageshack. bede probowac i jak tylko wyjdzie to wklejam :)

lece karmic :) pozdrawiam i dziekuje za pamiec o nas :D

Czesc babeczki :)

Strone a strone do przeczytania mialam:)

Po pierwsze chcialm powiedziec Ani, ze juz widze Josha i wyglada bombowo :laugh: Rzecywiscie Irlandczyk z niego pierwszej klasy :D

Dziekuje raz jeszcze z amile slowa na Alusia temat :)

Betka gratulacje raczkujacemu Tomaszkowi :laugh: fajnie, ze raczkuje, to takie slodkie jak jzu takia mala myszka po podlodze sunie ;D Co do zebow to ja sie wlasnie zaczelam zastanawiac nad tymi siekaczami Alkowymi i chyba mu zaczne myc, ale najpierw musze mu szczoteczke kupic ::) dziewczyny na lipcowych niektore juz myja i to szczoteczkami na palec albo takimi juz "starszymi". Pasty to chyba nie ma co jeszcze uzywac, bo dzidzia i tak zje 8)

Leedsanko kgdzies tam pisalam, ze ALusi wystartowal juz a zebow mamy 6 narazie. czekamy jeszcze na dolne dwojki i bedzie komplet siekaczy. Ty pisz lepiej co u Sebusia, bo musimy tu zbierac informacje na temat dzieci ponadrocznych. ANi sie mignie jak lato przyjdzie i nowe wyzwania ;)

Evoska fajnie, ze sie wcuaglas w forum, uzaleznia co?
ja pierwsze ruhy poczulam z koncem 17 tygodnia, ale moja przyjaciolka w Polsce poczula juz w 16 tygodniu. Generalnie to czuje sie zazwyczaj okolo 20 tak jak pisaly dziewczyny.

Tamarunia birth plan jak najbardziej moze byc opracowany nawet przy cesarce ;) Oczywiscie musza byc wtedy pewne modyfikacje wprowadzone.

Ara fajnie, ze juz jestes :) Zdjecia synusia mozesz wkleic tez z dodatkowych opcji i tam zalaczycz ;) Wtedy nei da sie komentarza wpisac, ale zdjecie najwazniejsze. Wklejaja bo tu niecierpliwe jestesmy :laugh:
Wogole zycze Ci, zeby nie bylo problemu z karmieniem i zeby synus grzeczny byl, a Ty zebys miala czasu dla sibijak najwiecej iwysypiala sie :)

reklama
cześć dziewczyny!!!

ara - cieszę się że już jesteś i jesteś szczęśliwa, życzę ci spokojnych nocy i cudownych dni

evoska- fajnie że tu jesteś bardzo cię poluiłam jesteś taka pogodna, a co do spotkania to ja jestem bardzo chętna a ubrania chyba w next są najfajniejsze

wszystkie serdecznie pozdrawiam i wszystkiego dobrego

Do góry