reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

czesc Dziewczynki :)

Aro.. fajny szkrabik
Evoska... alez sie roszalalas :):):):).. ale to dobrze!!! pisz "ile wlezie" :):):)
Ivonek .. fajnie ze jestes :)

Dziewczynki,
tak naprawde to weszlam tu aby Wam zyczyc zdrowych, pogodnych, spedzonych w rodzinnej atmosferze Swiat .. :):):)
wspolnie z najblizszymi cieszac sie szkrabami badz glaszczac po brzuszku :):):)

buziaki,

reklama
Ivonek witaj !!!!!!! :D Ja juz zaczynalam myslec, ze nie wrocisz, bo tyle czasu uplynelo ::) No ale dobrze, ze juz jestes, bo cie brakowalo :) A Juleczka wydoroslala zdecydowanie. Piekna jest dziewczynka i chyba do taty podobna, nie wiem, bo chyba meza nie wklejalas jeszcze, ale jakos Ciebie sie w niej nie moge dopatrzyc ::) :)

Evoska jestes niesamowita ze swoja produkcja ;D ale pisz, bo po to forum jest :) Fajna "fryzure" masz na zdjeciu i brzusio sliczniusi :laugh: Jesli chodzi o przypomnienie sie to ja pochodze z okolic Krakowa (Skawina) mam 26 lat i meza Slawka i w Londynie jestesmy 2 lata. Z zawodu jestem pigula, ale jeszcze nie mialam okazji pracowac w Londynskim szpitalu, moze na jesien ;) no i one day chcemy wrocic do Polski, bo mamy plany na wlasny domek z ogrodem, no i tesknimy za rodzinami.

Ara Marcelek sliczniusi i widac, ze spokojny dzieciaczek z niego. Prosimy o wiecej zdjec

No i pozdrawiam reszte dziewczynek goraco. Pisze jedna reka , bo mam na kolanach spiacego Alka ;) Usnelo mu sie przy piosence Katie Melua "thank you stars" sciagnijcie kto moze, bo piosenka jest przepiekna!!!!!!

Aro!!!No to dobrze ze jestes zadowolona z rozwiazania!!!mam nadzieje, ze moje samopoczucie bedzie rowniez dobre juz po.

Dziewczyny, normalnie wczoraj chyba mialam te show, bo taka galaretka wypadla ale nie ze jakos duzo tak troche, ale biala i bez krwi, to nie wiem, czy to to na sto procent.czy ktos mial przed porodem ten czotp?jak to wyglada "w praktyce"?

Ivonek, ale Twoja mala sliczna jesta a jak podrosla przez ten czas kiedy tu nie [pisalas!!!!!
Ja mysle ze jest do ciebie podobna!!ostatnio jak widzialam twoje zdjeceie, to serio corki sie nie wyrzekniesz, ciekawe faktycznie, czy mala do taty tez jest podobna?

Mam pytanie:
Jak czesto przychodzi health visitor?jak dlugo to trwa?

Witam kobietki,kolejnu pochmurny dzien,ja zabieram sie dzis za prasowanien ciuszkow,tylko musze znalesc odpowiednia pozycjie bo na stojaco dlugo nie wytrzymam.
Ivonek jak milo,ze znowu jestes,brakowalo nam ciebie,Dobrze,ze mieszkanko wam sie podoba,a tasam dzielnica???
Toja Julcia jest boska,jej usmiech zasze mnie poprostu rozwesele i te iskierki w oczach,duzo faktycznie urosla ,jest cudowna ;D
Maruska Alus lubi wiec melancholijna muzyke ;D w czasie ciazy duzej jej sluchalas???
Tamarunia hmmm mowisz o taj garaletowtej wydzielinie i sie tak zastanwawiam,bo wiesz ja tez tak czasmi ma ze jeden dzien jest jej wiecej, niz na drugi,ale nie jestem pewna czy u ciebie to wlasnie czop,hmmm....

jejku juz tyle godzin ide w koncu cos w tym domu zrobic,swieta juz od jutra wiec czas cos gotowac ;D ;D ;D
do uslyszenia pozniej :laugh:

Maxin wlasnie sama nie wiem, ale zwrocilam na to uwage ze wzgledu na to, ze roznila sie od tego co mam caly czas, czyli obfity gesty bialy sluz, ale to to bylo duzo na raz zgalareciale. no i nie wiem.....

no dobrze, ale ja wam wsztystkim zycze udanych, polskich, cieplych, radosnych, jesli ktos ma ochote, to spokojnych, swiat!!!!!!!!!

CZesc Dziewczynki

widze ze smutno tu beze mnie ;)
postanowilam dam Wac pooddychac :p

Maxinia - kto Ci tak brzuszek zabandazowal ??? a tak na powaznie - to wygodnie Ci?
jak tak pisz szybko gdzie to kupic:) a tak w ogole to jak Ty pieknie wygladasz i to w 9tym
ja to bede jak armata wgladala moge sie zalozyc!

kupilam w koncu portki wczoraj w mather care - superowe mowie Wam
zadne tam elastyki szmaciano-platikowe - porzadny material i w ogole super za ta cene
poza portkami - zero, cala reszta to pizamy i staniki - ale po portki tam isc POLECAM

i tak mi w nich blogo - ze usypiam w pracy podpierajac sie lokciem

poszlam wczoraj na zakuy z moja kumpelka (APARATKA!! ze hej!!) mialysmy ubaw w pzymierzalni
przynosila mi wszystko i kazala przymierzac i robila mi sesje zdjeciowa i oczywiscie rzala tak ze smiechu
ze mi to juz glupio bylo i wstyd - ale w koncu co tam najlepiej to miec poczucie humoru

poza tym no co jeszcze mam napisac - ciesze sie ze na Forum SPOTKANIA zrobil sie maly ruch
prawdopodobnie spotykamy sie 29go kwietnia to inormacja dla leni co i sie tam pojsc nie chce i wpisac 8)

Ivonek - Twoja malusia jest slodka jak papaja i tak sliczna jak Ty - no mama laska co powinna na Miss UK startowa
wiesz to wstyd abys poporodzie miala taka nizla forme - nie badz chytrus tylko napisz jak t sie stalo poprostu cud natury
czy gen po mamie czy taka ambitna jestes - pleaski pisz!!

Jak sie patrze na te (ze tak powiem) nasze pociechy to ja nie wiem co che miec chlopcaczy dziewczynke
wszystkie piekne!!!! mnie to radosc by sprawily blizniaczki hmmmm - wciaz czekam na scan :mad:

Martuska - dzieki za pare slow o sobie - milo Cie 'bardziej' poznac:)) spod jakiego jestes znaku
o tu to strzelcow co nie miara hmmmmm

DZIEWCZYNY Wasze Rodzinki i Dzieciaczki

Na stole święcone, a obok baranek,
Koszyczek pełny barwnych pisanek
I tak znamienne w polskim krajobrazie
W bukiecie srebrzyste, wiosenne bazie.
Zielony barwinek, fiołki i żonkile
- Barwami stroją uroczyste chwile.
W dom polski wiosna wchodzi na spotkanie,
Gdy wielkanocne na stole śniadanie

Zycze Wam pogody Ducha i wypocznijcie :)

i to tak zeby bylo weselej:

-Kto ty jesteś?
-Jajeczko.
-Jaki znak twój?
-Żółteczko.
-Gdzie ty mieszkasz?
-W skorupce.
-W jakim kraju?
-W kurzej dupce.
Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkanocnych

pa pa do napisania ... po Swietach.......

Maggusia opieka medyczna w tym szpitalu mnie przerazila,z tego co wyczytalam to nie zajeli sie toba jak powinni,co za polozne ::) ::) ::) przerazilo mnie to troche,no ale coz kazda z nas to przejdzie wiec mam nadziej,ze dam rade ::) Najwazniejsze,ze jestescie zdrowi.A z tym Epidurem to jestem w szoku,moze nie mogli ci podac bo bylas juz w ostatniej fazie porodu,a to wtedy jest juz za pozno aby podawac.ALE WYTLUMACZENIE,ZE INNE KOBIETY WZIELY,TO TY JUZ NIE MOZESZ to szczyt chamstwa ::)

EVOSKA gatuluje zakupu spodni,nie ma jak cos wygodnego ;) No i zabawa jak piszerz z kumpela byla przednia ;D

;D WIEC I JA ZYCZE WAM POGODNYCH I WESOLYCH SWIAT WIELKANOCNYCH ;D

1111744465232nq.jpg

oj [b]maguska[/b][i][/i] wspolczuje ci tak ciezkiego i dlugiego porodu!!!ale na szczescie potarfisz sie cieszyc ze macie juz swego malutkiego!!!Buziaczki dla niego i wileki uscisk dla Ciebiee!

reklama
Maggusia najwazniejsze, z ejestescie juz razem w domku. jestes bardzo dzielna mamusia i obyc juz nigdy nie musial przechodzic takich ciezkich porodow. Swoja droga podziwiam, ze dalas rade spac podczas skurczy, bo ja choc bylam strasznie spiaca, wiem, ze nie usnelabym. No ale fakt nie malm tez podanego zastrzyku znieczulajacego.
Zastanawia mnie to krwawienie skad ono bylo i czemu nic z nim nie robili?
Maggusia
Maggusia pisze:
Obiecany mialam epidural poprosilam o niego niestety nie podano mi go poniewaz stwierdzila polozna ze juz inne panie wziely i ja nie moge (nie wiem moze maja limit?)
  :o :o :mad: A ten tekst powalil mnie normlanie!

Napisz jak tam syneczek jak rosnie i jak Ty sie czujesz:)

Maxin, Evoska, Tamarunia, Maggusia dzieki za zyczenia. :)

Maxin fajnie Ci, ze juz od jutra swietujecie z mezem, bo u mnie to Swieta sie zaczna dopiero w niedziele (bo maz pracuje do soboty), choc wiadomo, ze w sumie to juz od dzis, Maundy Thursday.

Tamarunia Tobie zostalo juz tak niewiele i to Ty teraz czekasz na swoja kruszynke jako pierwsza.
Jesli chodzi o czop sluzowy, to moze odchodzic nawet ze 2 tyg wczesniej, tak, ze wszystko ok  :) Ciesz sie ostatnimi chwilami "wolnosci" ;)

Evoska ja jestem wodniczka w sumie nie tak daleko od strzelca ;) a moj maz byczek :laugh:

Dziewczyny w takim razie i ja zycze Wam wszystkim
Zdrowych spokojnych Swiat Wielkiej Nocy spedzonych w gronie najblizszych i jak najbardziej polskich :)
Niech Zmartwychwstaly Chrystus ma Was w swojej opiece (szczegolnie na ten czas rozwiazania)
No i smacznych wszelakich potraw wielkanocnych oraz choc troche mokrego Smigusa Dyngusa! ;D

Do góry