• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Hej Kobietki:)Ale piekny poranek,sloneczko swieci,a ja bez humoru :-[ jakos smutno mi dzis,w nocy mialam straszne sny i zmeczylam sie noca,czesto wstawalam siusiu to pic mi sie chccialo,a o 9.oo juz bylam na nogach.Dzis musimy jechac na zakupy,jak co tydzien,ale wyjatkowo nie mam ochoty,choc nie powiem zjadla bym cos dobrego,czasmai z braku pomyslu poprostu jem lody,mniam,mniam ;D

Maggusia GP jest to twoj lekarz ogolny,ktory prowadzi twoja historie choroby,zapoisujac sie do przychodni przewaznie do niego bedziesz sie zglaszac z kazdym zdrowotnym problemem.A co do roznych dotacji to nalezoa ci sie tylko wtedy jezeli pracowalas w Anglii legalnie przez rok czasu i nie mialas przerwy wiekszej niz 30 dni,wowczas przysluguje ci tzw. Maternity Allowance,czyli tak jak w kraju maciezynskie.
Jak na razie sama dowiaduje sie roznych nowych ciekawostek,bo wczesniej nie bylo mi to potrzebne,a nalezy znac swoje prawa,a sa one rozne od naszych krajowych,cieszyc sie mozna z tego ze wszelismy do Uni i mozemy teraz duzo wiecej dodatkow na rodzine dostac.Powodzenia Maggusia ;)

Jak tam dzis mamuski sie czujecie,widze ze na wekeend umilklyscie,na pewno jestescie zajete swoimi wspanialymi rodzinami ;D
Ale odezwijcie sie moje drogie i piszcie co tam slychac.Jak Iwonka,Aniabania,Beta wasze pociechy sie chowaja????

Pozdrawiam do uslyszenia pozniej :D

Czesc Dziewczyny :)

Troche mnie nie bylo a tu tyle nowych wiadomosci fiu fiu :)
Maxin zgadzam sie!Pogoda dzis piekna.Ja wlasnie wrocilam z Julcia z podworka.I teraz moj baczek spi sobie smacznie, a ja korzystam i nadrabiam zaleglosci :)
Kochane jak ja bylam w ciazy nie moglam zniesc zapachu herbaty.A poaza tym wszystko inne tolerowalam.Za to teraz moglabym pic herbate litrami!!!
Co do ruchow, to ja poczulam maja niunke pierwszy raz 20 czerwaca.Pamietam jak dzis.I bylam wtedy w 17 tygodniu.Troche wczesnie.
Co do zabobonow Maxin to opowiem ci moja historie...Gdy bylam w 7 miesiacy ciazy to udezylam sie w glowe.A dokladnie w czolo.Ale ta kmocno, ze malo nie zemdlalam.I oczywiscie zlapalam sie za to miejsce reka(lewa).Ale nawet mi do glowy nie przyszlo, ze cos to moze oznaczac.I gdy urodzila sie moja corcia miala taka mal biala plamke na czole.Mniej wiecej w tym miejscu co ja sie uderzylam.Po kilku tygodniach plamka zmienila sie w naczyniaczka :) i do dzis Julcia ma na czólku i lewej raczce male naczyniaki.Na szczescie juz zaczely sie jej wchlaniac wiec po jakims czasie jej znikna.Ale same ocencie czy to nie dziwne.A co do lancuszkow,przechodzenia pod sznurkami itp, to powiem wam, ze ja cala ciaze przelazilam w łancuszku.Wprawdzie nie łazilam pod sznurkami (przynajmniej sie staralam) a Julia i tak urodzial sie z pepowina owinieta wokol prawej reki i szyi.I tak sie urodzila.Pierwsza reka a potem reszta :)

MiskaT na przeziebienie proponuje kanapki z chlebem,maslem i czosnkeim pokrojonym w kostke.PYCHA!!!I syrop z cebuli :) Wiem,ze zapachy nie beda za ciekawe ale zdrowie wazniejsze ;)

Maxin a moja corcia chowa sie dobrze (puk puk puk co by nie zapeszyc) Skonczyla w piatek 11 miesiecy i pierwsze urodzinki zblizaja sie wielkimi krokami :D az trudno mi uwierzyc, ze juz mam taka duza panne.Pamietam jakby to bylo wczoraj jak ja rodzilam...Alez ten czas szybko leci...Ale co sie dziwic.Ja juz sama mam 27 lat!!!SZOK!!!Ale czuje sie na 20 ;)

Pozdrawiam Was kochane mamusie i przyszle mamusie :)

Hej,hej! Dzisiaj rzeczywiście był piekny dzień!!! :laugh: Ja dzisiaj również z moim mezusiem wybralismy sie na spacer po okolicach, a mamy gdzie spacerować bo mieszkamy w małym misteczku i zieleni nam nie brakuje! Moja grypka chyba już odemnie odchodzi z czego się cieszę!Dzięki dziewczyny za rady,herbatkę stosowałam z miodzikiem, co do chlebusia z czosnkiem (jeśli to co jest w Anglii można nazwać chlebem :) ) to już chyba nie będę musiała probować,zostało mi tylko pozbyć sie tego okropnego kataru! :) Pozdrowionka

Iwonek jestesmy w tym samym wieku i ja rowniez dokladnie jak ty czuje sia na 20.Ale dobrze ,ze tak jest,zreszta modziutko wygladasz i jak sie czujesz to najwazniejsze.A twoje sloneczko jest skorpionem czy strzelcem?
Czyli z tymi lanccoszkami to jednak nie zabobon!!!!!!!!!!!!
Ok ja uciekam,bo tak mi smutno dzis i musze sie w poduche wyplakac :-[

Miska T to fajnie,ze chroba przechodzi,A katarek to 7 bitych dni musi byc,zawsze tak z karatem jest,dobrze zrobic sobie infalacje,pomaga ;)

MILEJ NOCKI ;)

Hej dziewczyny!!!
Myslalam, ze jestescie o wiele mlodsze!!!! ;D Ja mam 29 - dawalam wam 23 czy cos kolo tego!! a ile wiosen u innych kobialek?

Moj Tomek - dzisiaj jakis taki rozplakany ufff!! z jednej strony serce mi sie kraje, gdy widze go tak zaplakanego a z drugiej mam tego troche dosyc - i trudno mi powiedziec jaki jest powod!?

Slyszalam, ze dzieci sa jak barometry - wyczuwaja twoj nastroj - a w sumie jestem troche rozdrazniona. Moze dlatego tak chlipie?

Ivonek, Tomek ma cos takiego czerwonego na pleckach. Zastanawiam sie czy tez sie uszkodzilam w tym samym miejscu?w ciazy mialam zapalenie nerek i bolaly mnie jak crazy ;)- moze stad ta plamka.

Pozdrawiam goraco i nie dawac mi sie chorobskom ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry