• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maxim dzieki i rowniez zycze tego samego,zdrowie i porozumienie sie to chyba jedne z wazniejszych rzeczy,nie wspominajac o szczesliwym porodzie bo to wiadome.

Cos dzisiaj jestem spiaca wiec ide sie wykapac i do wyrka.

reklama
Witam mamusie!
Jestem w 4 miesiacu ciazy:) mieszkam w Anglii .Jakos dzis nie mam spania hehe i znalazlam ta stronke przeczytalam wszytskie wypowiedzi i naprawde w niektore az sie zaczytalam.Widze ze tutaj mamusie sobie pomagaja nawzajem bo na innych stronkach tego nie ma az bylam zdziwiona:)i mile zaskoczona.
Przeszlam juz wizyte u midwife bylo bardzo sympatycznie.Czy ktos z was moze mi napisac jakie badania przechodzi sie w szpitalu tutaj?Bo ja zgodzilam sie na wszytskie ,ale sama nie wiem czy prenatalne sa mi potrzebne:> wiem ze na poczatku wykonuje sie to z krwi ale pozniej juz nie jest tak fajnie bo wprowadzaja igielke do brzucha a tego bym nie chciala zeby cos malenstwu sie stalo!wiec jestem przerazona ze zgodzilam sie na to podobno jak badania wyjda zle to dopiero jest to badanie igla ale jakos to mnie nie uspokaja moze wy cos wiecie na ten temat bo ja bardzo sie boje!(polozna tez mowila mi ze moge z tego zrezygnowac po badaniu krwi)...pozdrawiam i prosze o odpis

Czesc Matki Polki :)

Aniubaniu i Maxin ale ten swiat maly :) hehe.Kto by pomyslal,ze sie znacie...Fajnie :D

Maggusia witamy na naszym forum.I gratuluje fasolki :) Ja rodzilam w Polsce wiec nie pomoge ci co do zwyczajow panujacych tutaj w angielskich szpitalach.Ale jestem pewna, ze reszta dziewczyn chetnie ci pomoze.

Dziewczynki 26 pazdziernika lece do Polski!!!Juppiii :D mialam leciec w listopadzie ale troszke sie plany pozmienialy i juz tylko dwa(niecale)tygodnie i bedziemy z moja corcia w Polsce.Super.I odprezymy sie obie troche, bo zostajemy tam az caly miesiac.Szkoda, ze moj maz nie moze leciec z nami :( ale on pracuje i nie ma wolnego....

Pozdrawiam i zmykam.Bede pozniej.Pa.

Ivonek, ale Ci fajnie, ze niebawem lecisz do Polski ;D Mnie zostal rowny miesiac do wyjazdu, juz sie nie moge doczekac ;D Mila jest perspektywa wypoczynku 8)

Witaj Maggusia wsrod nas ;D
Z tego co wiem badanie prenatalne nie jest bolesne. Moja midwife, twierdzila, ze mozna czuc pewien dyskomfort przez kilka dni po badaniu w miejscu wklucia, ale dla maluszka nie jest to niebezpieczne. Bedac w ciazy, wyrazilam zgode na to badanie, ale nie zostalo zrobione poniewaz to byly blizniaki. Decyzja nalezy do Ciebie. Nie stresuj sie tak bardzo, bo maluszek to wyczuwa. Mysl pozytywnie i ciesz sie milym okresem ciazy ;D

Maxin nasze blizniaczki to raczej wynik stosowania latami tabletek ;D W naszych rodzinach nie ma zadnych blizniakow, wiec jest to swego rodzaju cud ;D Nigdy bym nie przypuszczala, ze bede miala blizniaki :D

Oj, mam nadzieje, ze pewnego dnia wszystkie sie spotkamy i bedziemy mialy okazje "normalnie" porozmawiac ;D

CZeść Dziewczyny!
Przesiaduję obecnie w domu bo złapał mnie jakiś wirus grypo podobny :) Siedzę i czekam na moją @ i coś czuję, że chyba w tym miesiącu też przyjdzie do mnie! >:(
Mam pytanie również do Was, czy któraś z Was miała może problemy z zafasolkowaniem po braniu pigułek??? Ja brałam kilka dobrych lat i obawiam się czy nie mają one teraz wpływu na moje (i męża :laugh: ) starania???!!!

Jak juz pisalam wczesniej, po zrobieniu przerwy w braniu pigulek zaszlam w ciaze po kilkunastu dniach ;D Rowniez bralam tabletki kilka lat.
Rozmawialam z lekarzem i powiedzial mi, ze sa dwa rodzaje kobiet:
1szy typ zachodzi w ciaze od razu po zaprzestaniu brania pigulek, natomiast niektore kobiety potrzebuja kilku miesiecy, aby organizm wrocil do normy i wtedy dopiero mozna sie zafasolkowac ;D
Miska glowa do gory ;D Przyjemnego starania ;D

Dzięki ANIABANIA! To ja chyba jestem ten drugi TYP :) Od czerwca przestałam brać piguły, ale staramy się od 3 cykli dopiero,zobaczymy jak to będzie w tym miesiącu!DZięki Pozdrawiam! :)

Witajcie mamuski!
Aniabania dziekuje za mile slowa i powiem ci ze troszke mnie uspokoilas ale tak naprawde stresuje sie tym sama nie wiem czy jest mi to potrzebne bo slyszalam ze takie badania powinny przechodzic kobiety w wieku 30,40 lat wiec ja jeszcze nie mam tyle daleko mi do tego...Ciagle wierze mocno ze bedzie wszystko ok i tak probuje sie nastawic:)

Iwonek -Czesc:)
Dzis dzidzi nie dalo mi spac a rano tak wymiotowalam ze szok hehe daje o sobie znaki kochany skarb pewnie mamusia zjadla cos co dziecku nie smakowalo moje malenstwo...

Mam nadzieje ze jeszcze ktos z was napisze mi na temat tych badan tutaj.Duzo czytalam o tym na necie i przeczytalam ze badania prenatalne moga byc zagrozeniem dla plodu.Mysle ze zrobie je tylkoz krwi ale zeby wbijac igle do plodu nie zgodze sie:)POZDRAWIAM WSZYTSKIE MAMUSKI!

Czesc Maggusia!! :laugh:
Ja tez slyszlam, ze te badania polecane sa kobietom po 30-ce i gdy historia rodzinna wskazuje na jakies nieprawidlowosci. I powiem Ci ze mam kontakt z kilkoma mamami po 35 i one tez nie robily tych badan i wszystko bylo dobrze.

Wroce jeszcze lasczki do zdjec- nic dziwnego ze mowi sie o urodzie polek. Ja przyznam wpadlam w kompleksy i musze zdjecie lekko zretuszowac ;) Niestety przytylam w ciazy i mialam tzw. pre- eklampsje(?). Powoli dochodze do poprzedniej wagi :( chociaz produkcja mlika tez wymaga paru dobrych kalorii.

Aniabania czy skladalas podanie o paszport tymczasowy? jak dlugo sie czeka?
pa pa

reklama
Hej Mamuski ;)Ale fatalny dzionek glowa mi pekala z bolu,ale sie ciesze ze juz wekeend i odpoczywam ;D ;D ;D
Aniubaniu powiem ci,ze ja tez bardzo liczylam na bliznaki i tabletki bralam 9 lat,ale na pierwszym skanie wyszlo,ze bije jedno serduszko,fajowo :D :D :D sUPER,ZE JEDZISZ DO KRAJU,rodzinka na pewno nie moze sie doczekac jak was zobaczy,a to sa pierwsze wnuki z jednaj czy drugiej strony rodziny?????Bo z mojej strony tak,bo jestem jedynaczka i mamcia z taatkiem ze szczescia szaleja,bo tyle czaekali ::)

MAGGUSIA WITAM SERDECZNIE W NASZYM GRONIE,mam nadzije,ze znajdziesz opowiedzi na wszystkie pytania,ale za duzo sie nie przejmuj z czasem sama zobaczysz co bedzie dla ciebie najlepsze i czy bedziez musila robic wszystkie badania,nie ma co sie na zapas przejmowac,bo czasami niepotrzebnie mozna wywolac wilka z lasu.Mysli pozytywnie o ciazy i badsz szczesliwa ;D

IWONEK SUPER,ze udalo sie termin wyjazdu przesunac wczesniej,na pewno fajowo czas spedzisz,szkoda ,ze druga polowka nie moze jechac z wami,ale tak to jest jak ma sie rodzine,praca jest bardzo wazna i zyjac tutaj wierze,ze nie mozna sobie na wiele urlopow pozolic,ale na pewno bedzie o was duzo mysla,a powiem ci,ze czasmi rozlonka dobrze robi ;D

Miska T nie przejmuje sie tak bardzo,wiem i wierze ,ze juz bys chcial byc w cizy,ja czulam sie podobnie i tak jak ty mialam problem,tak mi sie wydawalo,staralismy sie od ponad 4 m-cy i nic,a tabletki przestalam brac juz w marcu,a dzialalismy od czerwca,ale nic sie nie dzialo,w koncu postanowilismy dac sobie spokuj do przyszlego roku i BOOMMM.........zaszlam,bylam bardzo mile zaskoczona ;DA juz rozne mysli po glowie mi chodzily??????Wiec glowa do gory bedzie dobrze,moze postraj sie tak intensywnie nie myslec,wiem,ze sie latwo mowi,a cizej to zrobic,ale mam nadziej,ze sie w koncu uda.Zycze wam tego ;) ;) ;)

BETApo ciazy to normalne,ze organizm roznie sie zachowuje i zajmuje czasu aby powrocic do poprzedniego wygladu,ale badz dobrej mysli,jezli bedziesz bardzo chiala to wierze,ze bedziesz z siebie zadowolona i dumna.Powoli mayli kroczkami,a bedzie dobrze.TRZYMAM KCIUKI,bo wiem jak dla wiekszosci kobiet wyglad jest wazny,wiec sie niczym na razie nie przejmuj i dbaj o siebie.A co do fotki to nie masz co ukrywac siebie,w koncu urodzilas wspaniale cudo i kazdy organizm inaczej reaguje na zmiany,wiec czekamy na zdiecie ;) ;) ;)

Ok uciekam sie kapciac,bo maz juz marudzi,aby zeszla z kompa bo ma duzo papaierkowej roboty do zrobienia na koniec tygodnia,a ja wykozystalm moment jak byl w toalecie,aby zajrzec do was.Bede jeszzce pozniej
Sle buziaki papatki :laugh: :laugh: :laugh:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry