• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
nowy dzien nowe zmartwienia ;)

lwica, ja sie wybieram na babyshow, tylko nei wiem czy w sobote czy w niedziele :)
a z tym macierzynskim w postaci 106 funtow tygodniowo, czy wiesz moze czy to juz jest opodatkowane, czy dopiero do opodatkowania??

wszystkim wyjezdzajacym zycze wspanialego wypoczynku i duzo sil po powrocie na spotkanie z nami ;)

aniabania, dla mnie na zdjeciach wygladasz na 20 ;D

Ara, macierzynskie jest wyplacane nastepujaco:
- piersze 6 tugodni od przejscia na macierzyskie otrzymujesz 90% przecietnej tygodniowki z ostatnich dwoch miesiecy, natomiast po tym okresie otrzymujesz tylko 105£ po opodatkowaniu czyli na reke. Nie jest to zbyt wiele, ale zawsze cos :D Ja od 3 tygodni dostaje juz ta marna stowke ::)

aniabania pisze:
Ara, macierzynskie jest wyplacane nastepujaco:
- piersze 6 tugodni od przejscia na macierzyskie otrzymujesz 90% przecietnej tygodniowki z ostatnich dwoch miesiecy, natomiast po tym okresie otrzymujesz tylko 105£ po opodatkowaniu czyli na reke. Nie jest to zbyt wiele, ale zawsze cos :D Ja od 3 tygodni dostaje juz ta marna stowke ::)

dzieki :D
dlatego chce pracowac najdluze j jak sie da, myslalam nawet zeby az do rozwiazania, ale mam za daleko z pracy do domu (szpitala;))

witam
czytam was od poczatku i postanowilam tez cos naskrobac,mieszkam w londynie z mezem i prawie juz 7 letnim urwisem,w listopadzie zaczniemy sie starac o drugie dziecko

pozdrawiam

Witaj Dorcia ;D
Przystojniak z twojego syna, z tego co zauwazylam na zdjeciu ;D Czy jestes zadowolona z tutejszej szkoly?? jaki jest wedlug Ciebie poziom edukacji w Anglii??

Ara, ja rowniez pracowalam prawie do samego rozwiazania i gdyby nie zakaz lekarza, aby zaprzestac, pewnie bym zaczela rodzic w lunch time`ie ;D :D

Cześć DZiewczyny!
LWICA DZięki za życzenia urodzinowe,dokładnie wypadnie to w tę sobote :) Co do wieku, to i ja nie czuję się na swoje latka, zwłaszcza,że jestem małą, filigranową osóbką i gdyby nie rocznik w ID mogła bym uchodzić za 25 latke hi,hi ;) ale niestety dokument zawsze prawdę Ci powie :D
Ciągle też czekam na @, dół brzucha mnie boli mam obrzmiałe piersi a ona mi sie spózna, chociaz w poprzednie miesiące już tak robiła, więc zobaczymy
ANIABANIA jak twoja grypka?moja jakas jest uparta i nie chce puścić :) Jeden dzień lepiej, drugi gorzej... :)

aniabania-ze szkoly jestem bardzo zadowolona maja zupelnie inne podejscie do nauki niz w Polsce o wiele mniej stresowe, moje dziecko w tamtym roku w pazdzierniku  poszlo do zwyklej angielskiej szkoly nie znajac zupelnie angielskiego teraz jest w drugiej klasie i niema zadnego problemu z dogadaniem sie,nauczyciele sa przygotowani do zajec z dziecmi nie anglojezycznymi przyjezdza tu wiele rodzin  z roznych krajow i juz chyba maja juz w tym  doswiadczenie.

reklama
Dorcia witaj wsrod nas,powodzenia z drugim dzidziusiem. :D

Ara ja napewno wybieram sie w sobote,jakby co to moze mnie rozpoznasz,ja niestety nie mam takiej mozliwosci bo nie widzialam Twojego zdjecia,mam nadzieje ze bedzie tam cos ciekawego.

Miska T mam nadzieje ze tym razem Twoja @ sie nie zjawi a Ty zafasolkujesz,mnie na samym poczatku bardzo bolaly piersi i wogole czulam sie jak przed @.

Aniabania a juz mnie przestraszylas z tym ubiorem,no wiesz w Polsce jest zasada jak masz dzieci to powinnas sie ubierac jak starsza pani i do tego wiele rzeczy juz Ci nie wypada,na szczescie mlodzi to zmieniaja i nie zwracaja co inni powiedza.Udanych zakupow.

Pozdrawiam w ten jakze dziwny dzien.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry