• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Izusia, pewnie ze mozna zatrudniac kobiety w ciazy, tylko pracodawcy nie za bardzo chca. Jest to dla nich pewnego rodzaju uniedogodnienie. Ciezarna moze sie zle poczuc i wziac sick paid, poza tym trzeba otoczyc taka kobitke "opieka", poniewaz nie moze, jak wiadomo, wykonywac prac wisilkowych.
Moj manager, jak sie dowiedzial, ze jestem w ciazy, to malo mi nog z tylka nie powyrywal ;D Nie byl zbyt szczesliwy, ze ma ciezarna w dodatku z blizniakami ;D Na jego oczach pochlanialam owoce oraz inne smakolyki dostepne w kuchni ;D Nie dosc, ze pozeralam wszytsko to jeszcze strasznie impulsywna bylam. Jak mnie dziewcze zdenerwowalo, pracujace ze mna, to ja zamknelam w skladziku na brudne scierki. 8) On biedny to wszytsko znosil 8) ;D A teraz znowu jestem peace & love O0

reklama
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.No wlasnie ja wiem ze dla pracodawcy niechetnie zatrudniaja kobiety w ciazy, ale po pierwsze wiadomo pieniazki sie przydaja a po drugie ja tak sie cieszylam bo jestem swiezo po studiach i od razu jak tylko zaczelam szukac pracy to ja znalazlam.Moj angielski nie jeste idealny ale menadzerka byla taka mila i mowila ze pomoga mi podszkolic jezyk, i dlatego tym bardziej mi smutno.Chyba ja tez wybore sie do citizan advice biuro moze mi cos poradza, bo kurcze chcialabym pracowac chocby na pol etatu.Ale teraz to juz sama nie wiem jakiej pracy moge szukac bedac w ciazy:(
Trzymajcie sie cieplo!Pozdrawiam

Maggusia, jesli mialas podpisana umowe, nie masz sie o co martwic. W umowie jest zazwyczaj wyszczegolniona liczba godzin w tygodniu "do przepracowania". Na tej podstawie mozesz domagac sie ustalenia grafiku w trybie natychmiastowym, pracodawca musi ustalic Ci grafik na liczbe godzin wyszczegolniona w umowie. Zazwyczaj pracodawcy maja rowniez employee book, o ktora mozesz poprosic. Ksiazka ta zawiera wszystkie Twoje prawa i obowiazki. Po odejsciu na macierzynskie moja firma chciala mi wyplacac po 90£, bo cymbal w head office tak wyliczyl, wystarczyl jeden moj telefon z podaniem paragrafu z ksiazki i wszytsko wrocilo do normy ;D
Powodzenia zycze Wam dziewczyny. Walczcie o swoje!!

czesc :D

umowilam sie na wizyte do lekarza na poniedzialek bo juz mam dosc mojego szefa i tego ze on mi wcale nie ulatwia mojej pracy. w dalszym ciagu nie zrobiol nic, zebym nei musiala przenosic kartonow po 7 kilo, jedyne co powiedzial to ze jak cos ciezkiego to mam jemu mowic, a on przenisie...aha, powiedz 75 latkowi zeby cie wyrweczyl...przy okazji czuje bokle roznego rodzaju, nawet nei te rozciagajace macice, no i zastanawialam sie, czy ktoras wie jak to jest wlasnei z tymi "sick paid" czy moge lekarza poprosic o kilka dni 9tydzien, dwa ) zwolneinia i da mije bez problemu, czy raczej nie?? chce na pewno poprosic o zaswiadczenie ze nei 2olno mi dzwigac kartoniskow, z tym nei powinno byc problemu chyba, co?? ktoras z was sie orientuje??

Aniabania-Wlasnie nie wiem czy mam jakies prawa bo pracowalam przez agencje??????????tam wypelnialam takie papiery zeby dostac prace,a po za tym byly tam pytania czy jestem zdolna czy jestem dostepna czy nie.Wszystko podkreslilam ze zdolna jestem do pracy-no bo zle sie nie czuje i moge pracowac.Wlasnie jade tam teraz zeby napisali mi pismo ze zwolnili mnie z pracy i ze pracowalam tam!nie popuszcze im mysle ze to bedzie dobre rozwiazanie,a pozniej udam sie do Citizens Advice Bureau.Pozniej napisze jak bylo i czy dali mi ten papier.Pozdrawiam

Maggusia trzymam kciuki!!!!! no wiesz myslalam ze takie numery robia tylko w Polsce >:(

Ara oszczedzaj sie, naprawde nie ma co ryzykowac i zapytaj sie lekarza na co mozesz sobie pozwolic.

Nie bardzo moge sluzyc pomoca w kwestiach prawnych, bo sama zawalilam sprawe - bylam tu na au- pair visa i nawet po uni tego nie zmienilam, po prostu sobie dorabialam i dobrze mi bylo. A teraz okazuje sie, ze duzo na tym stracilam, poza tym nie jestesmy malzenstwem i klops.

....to dziewczyny mowicie, ze spotkanie w styczniu, hm .. a nie chce wam sie wczesniej? moze cos takiego - jak tu angolki swietuja- christmas party gdzies na Hammersmith????? :angel: >:D :police: O0(oczywiscie zupelnie spokojna wersja)

Maggusia powodzenia,mam nadzieje ze wywalczysz Swoje.

Izusia witaj w naszym gronie,szkoda ze ta praca nie wypalila,ale moze znajdziesz inna a poza tym to masz wiekszy powod do radosci bedziesz miala dzidziusia.Gratuluje.

Aniabania trzeba przyznac ze niezle mialas humorki w ciazy,nie chcialabym stanac na Twojej drodze w jeden z tych gorszych dni.

Maxim oby to mieszkanko ktore idziesz ogladac Wam sie spodobalo i bylo w dobrej cenie,a co do osobnej kuchni to masz racje.My dawno temu mieszkalismy w studio flat gdzie sypialnia polaczona byla z kuchnia,nie ma nic gorszego,cokolwiek gotujesz to smrod utrzymuje sie przez dluzszy czas,to dobre dla angoli bo oni nie gotuja a mikrofalowka nie smrodzi.

Beta ja bylabym za spotkaniem wczesniej glownie ze wzgledu na moj stan obawiam sie ze w styczniu to moze byc niemozliwe.

Pozdrawiam i zycze milej nocki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry