• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maggusia! idz koniecznie do tego biura i po prostu zapytaj jakie masz prawa - podaj nazwe agencji, zasady na jakich pracowalas . oni na pewno powiedza ci jak sie sprawy maja i mysle ze beda uczciwi bo przecie nic na tym nie traca. powodzenia!

reklama
Hej kobietki ;D
Wiesz Maggusia jestem bardzo oburzona na to jak traktuja kobiety w naszym stanie,a ta agencjia to moze dlatego papirow niechce ci wystawic bo czuja,ze mozesz cos z tym zrobic i nieslusznie cie zwolnili,mysla,ze przejdzie to bez wielszej afery,ale nie zostawiaj tego tak idz tak jak mowilas do Citizens Advice Bureau,a na pewno cos sie wiecej dowiesz i pisc co zaraz jak sprawa stoi.POWODZENIA I BADZ SILNA.niedederwuj sie to podstawa,wiesz,ze dla malenstwa nie bedzie to dobre ;)
Co do spdkania,zwsze mozemy sie umowic jak macie ochote w listopadzie,grudniu,nie bedzie nas wszystkich,ale przeciez mozemy ponowic spotkanie w styczniu jak kobiety wroca z urlopu.Ja wyjezdzam na siwieta do kraju,moge wiec sie z wami zobaczyc najlepeij w sobote,niedziele,dajcie znac jaK WAM PASUJE????????
A moje mieszkanko dalej stoi pod znakiem zapytania,widzialm dzis jedno studio,ale troche malo miejsca i smierdzialo stechlizna,wiec poszukiwania nadal trwaja,czas ucieka,a my jestesmy wkropce,moze dalej sie gdzies wyprowadzic,niewiem juz sam,ale tak mi sie wspaniale tutaj mieszka,a innych dzielinic nie znam wogole,kurde mam metlik w glowie ::) ::) ::)
Milej soboty kochane,papatki ;D ;D ;D

Maxin78 ja tez wyjezdzam na swieta do kraju i juz sie nie moge doczekac!Te pachnace, polska ciasta, potrawy wigilijne...mmmmmmmmmm pychusia :) :) :)
A propos mieszkanka to nie mozecie starac sie z Councila-z urzedu miasta? My dostalismy mieszkanko, fakt ze to niezbyt bogata dzielnica (no bo councilowska) ale na razie wystarczy, jestesmy zadowoleni, przytulne, czyste, sami urzadzilismy, jest ok, naprawde.Wiadomo ze to nie to samo co wlasne ale mieszkasz spokojnie,nikt cie nie wyrzuci!Moze sprobujcie taka droga?
W kazdym razie zycze ci powodzenia!

Dziewczyny!
Dziekuje za kilka slow otuchy napewno im nie popuszcze tego zrobili mi przykrosc!jak tak mogli sa podli...juz taki swiat.
Ja moze wybiore tez sie na Swieta do kraju eh oby-musze to w sumie przemyslec.

Isusia,a powiedz mi od zlozenia ile czeklas na decyzje,bo ja czytalam na ich stonach,ze mozna czekac od 2-6 lat ::) ::) ::)
Niewim,tez czy czasem nie musze byc najpierw rezydentem,a ta sprawa jest w toku i tak wszystko stoi w miejscu,bo chce jechac na swieta,a raczej musze by,bo mamy wesele 25 grudnia, a jak wysle papiery do Home Officu teraz to sie obawiam,ze decyzja jeszcze do tej pory nie przyjdzie,a maja prawo trzymac papiery do 6 miesiecy.Wiec jestem w kropce,juz sam niewiem jak to rozwiazac najlepiej,bo na pewno sie chcemy starac o cansilowskie.Prosze jak cos wiecej wiesz i mozesz udzielic mi info.to prosze cie beardzo o to,dziekuje z gory ;D ;D ;D

Maxin czuje sie jakbym zrobila cos najgorszego jakby kogos zabila:( wtedy moglabym byc tak potraktowana.Myslalam ze w Anglii traktuja kobiety ciezarne jak jajko a jednak nie mylilam sie traktuja nas jak jakies niezdolne do pracy do niczego.
Przeciez ciaza to piekny okres w zyciu kobiety bo oczekuje sie na wspaniala istotke stworzona z czystej milosci!
Chyba oni tego nie rozumieja.
Moje nastroje eh rozne.Teraz pracuje tylko moj facet no i wiadomo ze lepiej by nam bylo jakbysmy w dwojke pracowali na dodatek dostalabym macierzynskie a teraz nie wiem czy dostane??
A gdzie odbywa sie babyshow bo ja nic nie wiem na ten temacik?
A co u ciebie Maxin?POZDRAWIAM CIEBIE I DZIDZIE

No BABY SHOW jest na Olimpi : www.thebabyshow.co.uk Ja sie wybieram z mamcia,bo maz jutro zajety.Moze byc ciekawiew.Lwica poszla wiec jestem bardzo ciekawa co powie jak bylo i co mozna bylo zobaczyc,pwnie na widok ciuszkow,zabawek bede piszczec ze szczescia juz nie moge sie ooczekac jak zaczne kupowac wyprawke dla malucha ;D ;D ;D ale nie bede sie spieszyc,bo czytalam ze to niedobrze wrozy,tak jak z wozkiem,lepeij zamowic i poczekac aby dowiezli po narodzinach dzidzi :D :D :D
A ja ogolnie czuje sie dzis dobrze,wczesnie wstalam wiec robie sie spiaca,chyba wsune jakas owocowa salatke :D :D :D
a pozatym to przegladam z mezem strony internetowe z mieszkaniami,kurde juz glowa mnie boli od tego szukania ::) ::) ::)
Jak tam dziweczyny znacie jeszcze jakies przesady zwiazane z ciaza,co niby mozna ,a co nie????????? ;D ;D ;D

Maxin78 napisze wiecje jak maz wroci z pracy i mi wyjasni  szczegoly.Ja wiem tyle ze jak my dostalismy to nie trzeba jeszcze bylo byc rezydentem, ale teraz przepisy sie zmienily i trzeba juz miec ten status.Na mieszkanie czekalismy kilka miesiecy ale w koncu udalo sie bo nie wiem czy wiesz ze te mieszkania sie jakby zamawia telefonicznie i chyba osobiscie,  jest tez  mozliwosc "kto pierwszy ten lepszy".Mozna probowac przez internet i nam wlasnie ta droga sie udalo.Tak jest najszybciej i najwygodniej.Nie wiem czy cos ci wiadomo na ten temat.Daj znac, jak nie wiesz to ja wszystko ci napisze jak maz wroci.
Trzymaj sie cieplo!

reklama
Dzieki serdeczne Izisia ja bylam na stronie i wydrukowalam bo tak byla mozliwos potrzebne papiery do wyslania i zlozenia w Canslili,ale nie slyszalm,ze mozna to rowniez zrobic przez internet.Tak ajk pisalm tak wlasnie myslalam,ze nalezy byc rezydentem,poniewaz wszeszlismy do uni i wszystko inaczej sie teraz zalatwia.Jezeli nie sprawdzi cie to klopotu to napisz jak kochany twoj wroci do domku jak to wyglad,moze podasz mi strone?????????Jeszcze sie zastanawiam,czy moze w Londynie inaczej sie to zaltwia,bo pewnie zpotrzebowanie jest wieksze na takie mieszkania i z tego co patrzylam,dzielnice tez sa rozne,moze dwie by mnie interesowaly z tego co przeczytalam,ale jak sutuacja nas zmusi to trzeba bedzie poszerzyc punk wiodzenia.
Dziekuje jeszcze raz Izisia za info ;) ;) ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry