• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

czesc dziewczyny, chyba z godzine mi zajelo zanim wszystko przeczytalam!dlugo mnie nie bylo i widze, ze sie forum fajnie rozwija:)
poszlam, do college szlifowac jezyk i jak na razie jestem zadowolona, tylko ze rano trzeba wstawac, potem jestem zmeczona, jakbym pracowala dlugo i tak naprawde to ciesze sie ze nie pracuje, ze nie musze pracowac:) ale sadze,z e zebym musiala to bym pracowala.JAk trzeba to trzeba. Wspolczuje Maggusia i Izusia ze macie problemy z praca, mam nadzieje, ze sie uda rozwiazac te problemy:)
MAxin bylam jzu w piatek u poloznej i normalnie wiecie co?jestem jakos tak niezadowolaona, chociaz w sumie ona wykonala swoja prace jak trzeba, tak jak czytalam w magazynach o tym spotkaniu, tak jak MAxin ipsalas, wszystko to bylo, dostalam rowniez te wszystkie ulotki, probki i te sprawy, ale wiecie, co?nie jestem zadowolona z jednej sprawy. no wiec tak. podczas oddawania moczu czuje bol, a raczej pieczenie takie i po rowniez, i nie jest to codziennei, raz jest co drugi dzien, raz codziennie, a czasem nie mam pieczenia dwa, trzy dni. no wiec to wszystko powiedzialam poloznej, a ona na t, ze sprawdzi mocz i jak bedzie infekcja to za DWA MIESIACE podczas nastepnej wizyty w 20tyg znaczy, potraktuje sie ta infekcje w nalezyty sposob. no ok, ale to az za dwa mies a co z irytujacym pieczeniem teraz?i to tez powiedzialam no i dala mi krem , ktorym mam sie smarowac, polski odpowiednik to clotrimazolum, ale w domu, jak przeczytalam ulotke to sie okazalo, ze tam jet napiusane, ze kobiety w ciazy nie moga tego kremu stosowac, a przeciez dala mi to polozna, na antenatal clinic, wiec kurcze o coo chodzi? ::)
ale sie rozpisalam , moglam to jakos krocej ujac, ale dobra nie wazne, no i co?stosowac czy nie?jak na razie nie stosuje. jej przezyje jaos te pieczenie.ale wkurzyla troche mnie ta babka!o!a teraz ide spac!!!
pozdrawiam!!!papa!!!!! :)

reklama
czesc kobitki :D

bylismy wczoraj z mezem na babyshow :) i kupilismy wozek ::) ja jestem zdania, ze nei ma co wierzyc w jakiekolwiek przesady, a i z duzymi zakupami nie ma co czekac na koniec ciazy, bo i wtedy sie nie chce i nie w bardzo namna reke wydawac kupe forsy na raz, a tak, juz przynajmniej wozek i siedzonko do samochodu mam z glowy :) ogolnei show mi sie podobalo, choc chyba spodziewalam sie czegos innego, a i nigdzie nie moglam znalezc poduszki ciazowej :( a czytalam ze dziala cuda jak kobieta w ciazy nie moze spac po nocach. podobalo mi sie ze mozna bylo pogadac z poloznymi. porozmawialam o tych moich bolach i pracy i sie uspokoilam :D

jestem za spottkaniem. data 3 grudnia mi jak najbardziej odpowiada, powiedzcie tylko gdzie i na ktora. moze by tak osobny watek? zeby kazda zaintereasowana sie mogla wpisywac, inaczej sie pogubimy.

ide dzisiaj do lekarza, zobaczymy co mi powie,. musze tez wziac jakas tam forme (czytalam dzisiaj i nie pamietam) zeby zostawic w pracy jak bede szla na macierzynski.

maxin, zakladasz watek spotkaniowy??

Ara-zgadzam sie ze nie ma na co czekac z zakupami! Ja urodzilam 2 tyg przed terminem i mielismy klopot. Jeszcze w szpitalu wypisywalam chlopakowi co ma kupic i wsumie nie kupilismy lozeczka tylko koszyk, bo tak bylo najszybciej! no i zachowajcie wszystkie rachunki- tu naprawde mozna wymieniac wszystko ile sie chce( ostatnio wymienilismy lozeczko bo bylo olbrzymie i nie mozna bylo ruszyc sie w domu. ;D

Tamarunia ciekawe co badania moczu wykazaly. Czy to czasami nie sprawa nerek?? Ja przechodzilam infekcje nerek na poczatku ciazy, bo nie moglam za duzo pic. Podobno hormony tak szaleja na poczatku, ze organizm przepuszcza bialka do nerek - to powoduje infekcje: bolesne siusianie i bole w dolnej czesci plecow- musialam brac antybiotyki. Ach, przeszlo sie troche w tej ciazy ::)- ale i tak ja milo wspominam.
A skoro polozna przepisala ci ta masc - to z pewnoscia jest ona bezpieczna.

pisze sie na spotkanie w grudniu!! ;D
pa pa

Witam w ten nieco gorszy dzionek.
Maxim u mnie wszystko w porzadeczku,brzusio juz spory,az sie boje jaki bedzie w 9 miesiacu,niestety podporek na brzucholek nie produkuja,wiec jakos bede musiala sobie poradzic.To bylo niesamowite przezycie widziec tyle brzuchatek w jednym miejscu. ;D

Tamarunia ta polzna sama powinna sie domyslec i cos Ci przepisac,zawsze mozesz udac sie do GP on tez moze Ci cos przepisac.
Mozesz tez sprobowac rumianku,a do podmywania sie uzywac szarego mydla bialy jelen,wiem ze to brzmi dziwnie ale moze pomoc.Do podmywania mozesz zastosowac tantum-rosa,mi przywiezli z Polski,a co do kremu to ja tez uzywalam ale nie pamietam nazwy napisz jaki Ci przepisala to sprawdze czy oby nie ten sam,ale chyba lepiej tego nie lekcewazyc.

Ara gratuluje zakupow,napisz ktory wozek wybraliscie,a co do poduszek ciazowych to obawiam sie ze przeoczyliscie bo ja takie widzialam :(,ale mozesz sprawdzic w John Lewis tez mieli swojego czasu.Bardzo podobaly mi sie wozki z mamas and papas.

Dla mnie ten termin na spotkanie jest ok i z checia sie zjawie.

Tamarunia ja chyba mam to samo co ty.Odczuwam uciazliwe swedzenie wiec bedac w piatek u poloznej powiedzialam jej to.Dala mi masc i globulki dopochwowe Canesten, na bazie clotrimazolum wlasnie. Jesli lekarz nie ma przeciwskazan mozna te srodki stosowac w ciazy wiec jestem spokojna.Ale co mnie zaskoczylo to to, ze w Polsce zeby przepisac lek ginekolog najpierw bada aby stwierdzic co dokladnie nam dolega.Tutaj nie ma czegos takiego co dla mnie jest nie do pojecia.A gdy zapytalam polozna dlaczego nie robi sie tu przynajmniej na poczatku badania ginekologicznego to odpowiedziala mi ze jest to juz niemodne- myslalam ze sie przewroce!!!Jak to niemodne?To skad mam wiedziec czy nie mam zadnych infekcji, zapalen itp.Przeciez nie zawsze da sie odczuc objawy?Jestem tym zszokowana!

Hej co do tutejszych badan to tez mam mieszane uczucia.Np:jak mialam problemy ginekologiczne zanim zaszlam w ciaze,to najpierw musialm isc do GP,a potem on jezeli stwierdzil ze sie nadaje umawialm mnie z gin w szpitalu.Bylam tym zaskoczona,tak jak
izisia mowisz,skad on moze wiedziec i czasmi nie da sie opisac dolegliwosci ::) ::) ::)Dziwny system,no ale dziala tu,a my poprostu z doswiadczenia w karju mamy inne pojecie o leczeniu.Trzeba sie poprostu poddac ich opiece,ale jezeli cos nam nie pasuje to zmienic lekarza,czy isc zbadac sie jeszcze do innego aby miec druga opinie ::)
Ara z jednej strony masz racje co do zakupow,lepiej miec duzo rzeczy kupionych wczesniej,ale ja uwazam,ze miesiac,poltora przed jest wystarczajaco duzo czasu aby kupic wszystko.Ja trzymam sie jednak tego aby co jak co ale wozek kupic,zamowic i aby dostarczyli po porodzie ;) ;) ;)A reszte wczesniej ;D Podziwiam podejcia,pochwal sie cudami jakie zakupilas:)Ara dobry pomysl z nowym watkiem,juz go zakladam,bedzie tak lepiej ;D ;D ;D
Lwica fajnie,ze czujesz sie dobrze i cieszysz sie z kadego dnia,mowisz,ze brzusio juz spory,to faktycznie pewnie jeszcze sporo uroscie do rozwiazania,bo chyab tak sie dziej,ze w ostatnim miesiacu duzo sie zwieksza ;)mam nadziej,ze nie bedzie ci za ciezko,koniecznie przeslij jakies no we fotki :)
Beta to wasza perelka zrobila wam psikusa ;) juz chcial mamusie zobaczyc wiec wyskoczyla wczesniej :D :D :D Na pewno bylo to dla was wszystko chaotyczne kupowac wszystko na szybiego,duzo stresow co?
Tamarunia ,Izusia mam nadziej,ze wszystko sie uspokoi z bolami,bo wierze,kiedys tez tak mialam,jest to nieprzyjemne.
A co do poloznej Tamarunia jak ci nie spasowala to zawsze mozesz zmienic,bo wiesz mam sie czuc dobrze i dostac opieke taka jak bys chciala,masz prawo,tak jak wczesniej pisalam metody tutejsze roznia sie od naszych wiec nie przejmuj sie na zapas,musimu uzbroisc sie w cierpliwosc i zaufac ich opiece,Na pewno nie chcieli by nas skrzywdzic szczegolnie w naszym stanie ;)

Pozdrawiam i sle buziaki ;)

Dziewczyny, zaczynaja mi sie zbierac ciuszki z rozmiaru 50 i 56. Z radoscia stwierdzam, ze moje bable juz wyrastaja z obecnych rzeczy ;D Niektore sa w ogole nie zniszczone, wiec jak ktoras chce moge oddac. Decyzja nalezy do Was, choc dobrze wiem, ze dla wlasnego dziecka, chcialoby sie miec wszytsko najlepsze ;D
Pozdrawiam, Wpadne pozniej, bo mam gore prasowania ;D

Aha, odnosnie spotkania, ja niestety odpadam. Tego dnia bede wracala z Polski, a nastepnego zaraz do pracy wracam, wiec moze nastepnym razem :(

Co do tej masci to uzywalam jej bedac w ciazy,jest skuteczna,a co do tutejszej opieki gin. to tez mnie to zszokowalo.
Pozdrawiam i ide odpoczywac,bo dzisiaj calutka noc nie przespalam wiec jestem do bani,zebyscie widzialy mine mojego szwagra jak o 3 schodzil na siusiu i zobaczyl mnie czytajaca ksiazke w livingu.

reklama
CZeść Dziewczyny!!!
Od kilku dni czekałam z niecierpliwością na spóżniajacą sie @ i niestety znowu przyszła do mnie, w 38 dniu cyklu!!!! :( Istny koszmar, tak długie cykle załamują mnie i do tego zmienne, np. w zeszłym miesiącu 28 dniowy!I jak tu coś zaplanować i do tego obliczać dni płodne??!! :) zero szans! chyba muszę liczyć tylko na cud :D Pozdrowionka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry