• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

CZesc Miska T. - jak spedzilas urodziki? nie zalamuj sie i nic na sile!!! powiem ci co u nas zadzialalo( nie wiem czy moge w ogole dawac takie rady - jezeli nie, to nakrzyczcie na mnie ;D) - wiec ok . 14(+/_) dnia od poczatku krwawienia powinny pojawic sie takie wiesz, mokrzejsze dni i wtedy mozna probowac. Powiedziala mi to kumpela, ze wlasciwie wiekszosc okresow tak sie rozklada, nie wazne czy sa krotkie czy dlugie. CZuje sie smiesznie dajac takie rady- moze u mnie to byl tylko zbieg okolicznosci?? 8)

Aniabania to moze przesuniemy spotkanie o pare dni? co na to inne mamay?

pozdrawiam z mojego przytulnego pokoiku ;)

reklama
Czesc kochane mamusie :)

Ja na chwilke powiedziec "do zobaczenia", bo wlasnie jutro lecimy z moja corcia do Polski na kilka tygodni.Kochane zycze wszystkim zdrowka i odezwe sie jak juz wroce :)
A co do spotkania, to chetnie tylko, ze wracamy dopiero 10 grudnia.Wiec po 10 chetnie pisze sie na spotkanko :)

Buziaczki i usciski.papapa.Do uslyszenia w grudniu :D

Hej Kobietki,swietnie macie Iwonka,Aniabania,ze jedziecie do kraju,ja juz nie moge sie doczekac swiat ::)Milego odpoczynku wam zycze,mega dobrego jedzonka,bo na pewno soebie fajowo pojecie,duzo milych spotkania ;D
Miska T cizkie to staranie o dzidzi,nie????tyle zachodu,dodaje przyjemnego zachodu,duzo przytulania,a tu niewychodzi.Dobrze radzi Beta,ja tez wlasnie tak trafilam,ale dopiero w tedy jak postanowilam zaprzestac starania i moj umysl przestal o tym myslec,bo to nie pomaga w ogole.Wiem,ze nie jest latwo nie myslec,ale moze postaraj sie,na pewno sie uda,a cuda sie w takich przypadkach zdarzaja ;)wiecej cierpilowosci kochana,a na pewno doczekasz sie dwoch kreseczek.
;D PRZESYLAM DUZA FALE POZYTYWNYCH FLUIDOW,ABY SIE UDALO ;D

A ja chodze dzis jak bomba wybuchowa,wszystko mnie drazni,zaczelo sie wszystko od tego iz malenstwo,ktorym sie od niedawna opiekuje,tak mocno mnie kopnelo w brzuszek,ze az sie poplakalam z bolu :-[ i od tamtej pory zle sie czuje,mam nadziej,ze nic sie nie stalo malestwu ::)?????????Jeszcze do tego przyszlam do domku,a tu z zlewu cieknie,cala kuchnie mi zalala,okno sie zacielo nie da sie otworzyc,kupa sprzatania i tak dzis wszystko na nie.Oj plakac mi sie tylko chce,a mezus w pracy dzis do pozna,a mi tak zle ::)
PZDR

Witajcie "Angielki" ja staram sie nadrobic to co naprodukowalyscie. Kurcze wystarczy pare dni nie zagladac i juz zaleglosci :laugh:
Witam rowniez nowe kolezani, fajnie, ze nas co raz wiecej. Odpisuje po kolei i jeszcze do ostatnich postow nie doszlam.
Jesli chodzi o moj rocznik to tak jak Gisiex jestem 80-ty czyli 25 latek, moj Slawek 78, czyli tak jak niektore z was. Lwica jesli dobrze zapamietalam to masz termin na 24 stycznia, ja sie wlasie 24-go urodzilam :D
Jestem jak najbardzie za spotkaniem. Moze byc w styczniu, tylko 3-go wyjedzamy z mezem do Polski na wesele przyjaciolki.
Co do benefitow, to my tez dostalismy ten najbardziej podstawowy czyli child benefit, a o working tax staramy sie poki co.

Doszlam dokonca po kilku przerwach na karmienia Alka, usypianko i moje sniadanie ::)
Spotkanie w grudniu jak najbardziej moze byc. My na Swieta do Polski niestety nie lecimy wiec caly grudzien jestem w U.K. Dla mnie spotkanie to bedzie wielka wyprawa, bo ja mieszkam w Croydon. Wogole najchetniej to wybralabym sie z mezem, bo z Alkiem samemu to troche sie umecze, no ale on w koncu rosnie ;)

Co do opieki medycznej, a scisle ginekologiczno-polozniczej, to z poczatku tez bylam troche zdziwiona. Owszem, nie zagladaja do nas, tlumaczac to tym, ze skoro nie ma powodu to nie ma co ruszac ciezarnej. Nawet cytologii nie robia, choc "niewciazy" zachecaja do niej. Ja z porodu bylam baardzo zadowolona i mysle, ze lepiej on przebiegl niz gdybym rodzila w Polsce.
Dziewczyny z infekcjami. Co do grzybiczej (popularnej w ciazy) to mysle, ze pochodna Clotrimazolum nie zaszkodzi, jesli przepisuje ja polozna, a co do pieczenia przy oddawaniu moczu czyli infekcji drog moczowych to koniecznie trzeba zasiegnac porady. Ja wlasnie z powodu bezobjawowej (poczatkowo delikatne pieczenie ktore przeszlo, a zaczela sie wysoka goraczka) inf. dr. mocz. wyladowalam w 35 tyg ciazy w szpitalu i skonczylo sie na antybotyku.

Jestes ale bledy sadze :-[

MiskaT dobrze dziewczyny radza z tymi dniami wilgotnymi. Sluz powinien byc rozciagliwy, przezroczysty (przepraszam jesli to brzymi niesmacznie). Dodatkowow mozesz od poczatku cylku jak tylko @ sie skonczy mierzyc codziennie rano o tej samej porze temeperature (najlepije w pochwie). i w mniej wiecej w polowie cyklu jak tempeatura "skoczy" o co najmniej 3 kreski dzialac. To sie powinno mniej wiecej pokryc z tymi mokrymi dniami. Wogole temp w drugiej polowie cyklu (po tym skoku) swiadczy ze doszlo do jajeczkowania, wiec ma sie wtedy jakis obrac cyklu. Wiem, ze to wszystko moze wydawac sie troche pracochlonne, ale warto. Przy okazji dobrze byloby podejsc do tego na luzie ;)
Zycze wszystkiego naj. w staraniach. :) :)
Wogole wszystkie brzuchatki sciskam mocno!!! :). Noszenie maluszka w brzuszku jest fantastycznym uczuciem :laugh: Ale chyba jeszcze fajniej jest piescic to malenstwo potem ;)
Zycze zdrowka

A to powiekszone zdjecie naszej rodzinki z sierpnia.
P8280119.jpg

Witam!!!!
BETA Urodzinki świetowałam przez 2 dni :) Wieczór właściwy spedziłam z mężem z kieliszkiem szampana, a na drugi dzień przyszło kilkoro gości i tak głośno śpiewali sto lat,że chyba wszyscy sąsiedzi słyszeli hi,hi ;D
Beta, Maxim 78, Martuska DZięki za wskazówki!Postaram sie poobserwować mój niesforny organizm w tym cyklu,a i moze on wreszcie się zdecyduje uspokoić!Dzieki za dokładne wskazówki, kiedyś mierzyłam temperaturke, ale było to bardzo dawno temu :) Żebym chociaz miała dość regularne cykle to było by lepiej. DZięki za dobre fluidy, aby jak najwięcej ich doszło do mnie! :) Musze również kupić sobie nowe zapasy kwasiku, bo polski mi się już kończy!Moze angielski będzie lepszy hi,hi :laugh:
MARTUSKA bardzo ładna z was rodzinka, i te małe nóżki!!! ista słodycz!!!
DZieki DZiewczyny Jeszcze Raz

czesc :D

aniabania, moze jak nikt nei chce to sprobuj sprzedac na ebayu :) zawsze to troszke kasy ci wpadnie ;) ja mam juz cala mase ubranek, przywiezionych przez mame, wiec jak cos to ja odpadam ;)

maxin, my kupilismy, bo ja nie wierze w zadne przesady i gusla, tym bardziej ze wozek jest juz z fotelikiem do samochodu, wiec bedzi ejak dziecko przewiezc ze szpitala do domu, bo podobno ci nie pozwola zabrac dziecka, jesli jedzeisz samochodem i nie masz fotelika. a wozek kupilismy z mothercare (trenton travel system)

jesli chodzi o ginekologa, lekarzy i ich podejscie...ja mam duzo do zyczenia ale coz, w takim kraju wybralam sobie zycie i musze sie dostosowac. inna sprawa jest taka, ze jesli chodzi o ciaze i ciazowe dolegliwosci to najwiecej wie polozna, a ginekolog...no coz, mojego meza kuzynka probuje zajsc w ciaze od roku, uparla sie na wizyte u ginekologa, to ten ja zbadal i powiedzial ze w ciazy nie jest, a sama stwierdzila to wczesniej.

martuska, zdjecie super :)

miska, trzyamm kciuki i wysylam moc pozytywnych (ciazowych) fluidow. na pewno w koncu sie uda :)

reklama
CZesc Martuska
No nareszcie sama zalozycielka watku do nas dolaczyla!!! Zolte skarpeteczki sa super!!
Jak ma sie Alek? To niesamowit obserwowac jak sie rozwija, prawda? I to wszystko zaczyna sie tak niespodziewanie -np. Tomek pewnego dnia tak po prostu odkrl swoje raczki i wpatrywal sie w nie przez 3 godz!!!!

Co do spotkania -to moze przesuniemy go o tydzien- Aniabania powinna juz wrocic i Martusia tez(?) Ja jade do polski ok.20 grudnia a wracam w polowie stycznia.

Usciski

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry