• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dzieki dziewczyny za odzew, liczylam na was :)

ksiazki takowej moja firma nie posiada, bo podejzewam ze moj szef nawet nigdy nie byl w sytuacji ze musial komus macierzynskie wyplacac. firma jest naprawde minimalnej wielkosci (2 pracownikow i szef) i w zasadzie wszystko jest tutaj na gebe a nei na papierze.
co do macierzynskiego, to wiem ze przysluguje mi 6 mies platnego i pozniej 6 bezplatnego, bo pracuje tu juz ponad 4 lata, prawie 5, takze luzik. no i cos wymysle, najwyzej zadzwonie do citizen advice bureau albo sie do nich przejde i sie dowiem, ale wiem ze tu za skarby nie wroce, za bardzo jestem wykorzystywana i za malo za to dostaje niestety.

maxin, cos mi sie wydaje ze masz prawo do zmiany poloznej jesli ci ta nie lezy. choc to chyba nei jest latwe. ja na pierwszej wizycie trafilam na super kobitke i chcialabym zeby ona mnei prowadzila do konca, ale roznei bywa bo w grupie poloznych na moim terenie jest 6 i moze byc inna za kazdym razem. raz trafilam wlasnei na murzynke, pobierala mi krew na badanie na syndrom downa, mam nadzieje ze juz nigdy jej nie spotkam. nie dosc ze zachowywala si ejakby mi laske robila ze pobiera mi krew to jeszcze wielkie halo zrobila ze musiala mnie na kompie wyszukac, bo mi nikt nei powiedzial ze musze swoja karte przyniesc jak przychodze na pobranie krwi... no ale.. ;)

za zlobkiem sie na razie nei bede rozgladac, najwyzej moja mam przyjedzie...zobaczymy ;) na razie ciesze sie ze mi pomoglyscie z wyjasneiniami :) buzioaczki dla was i biore sie do pracy. a tak apropos, wiecie ze moj szef chyba mysli ze ja 2 tygodnie po urodzeniu wracam do pracy?? :O jakos nie dociera do niego chyba ze predzej czy pozniej bedzi emusial znalezc kogos w zastepstwie pod moja nieobecnosc...ale to juz nie moj problem ;)

reklama
Kurde Ara to jednak milam dobre odczucie co do czarnych,sam sie tak poczulas ina pewno to nie bylo przyjemne,miejmy nadziej,ze nastpnym razem trafimy na fajne,bo w moim oddziale sa rowniez 6 roznych osob.No nic trzeba myslec pozytywnie.A z ta twoja praca to masz racje jak tak bardzoci nie odpowiada to trzba dac sobie spokuj,tym bardziej jak czujesz sie wykozystywana i robisz za 10 osob,tutaj wlasnie jak juz ludzie poczuja,ze jestesmy robotne to ciagna od nas wszyskie soki ::)Fajmowo by bylo dla ciebie dzidzi i mamaci jak by mogla przyjehac i ci pomoc,to duzo daje.Bo z tmi zlobkami jest naprawde problem,tak jak dziewczyny wspominaly po pierwsze trzeba zapisywac sie duzo wczesniej,aby dostac sie do bezplatnego,bo prywatne sa drogie.
Ja o tyle mam ok prace,ze w sumie po macierzynskim moge zajmowac sie dzieckiem w moim domku i miec pod opieka jeszcze jednego,czyli chialdmaider,na pewno bee chcial zostac z dzidzi jak naj dluzej,aby sie nacieszyc tak dlugo wyczekanym skarbem,a potem wroce na poz etatu,a pozniej na caly ;)
ja wlasnie ide na to badanie o ktorym mowisz 6 grudnia i po odebranie zoltej ksiazki,mam nadziej,ze nie spotkam tego samego czarnuszka,bo byl nie fajny.Obsugiwal przedemna laske juz w dosc zaawnsowanej ciazy i jak wyszla to potem szybko wrocila bo krew jejsie dalej lala,hmmmmmm.........i co o nich myslec??????Jak sie czujesz w ogole Ara?Brzusio juz duzourosl?
Pozdrowionka ;)

maxin, niestety, ja jestem uprzedzona. najgorzej mnie denerwuje ze oni sei teraz strasnzie madrza, bo niby sa dyskryminowani. powiedz murzynowi ktory sie obija albo zle pracuje ze to wlasnei robi, oskarzy cie o dyskryminacje...przykre ale prawdziwe...mam nadzieje ze nei trafisz drugi raz na te sama babe. a juz nie daj boze porod zeby ci przyjmowala...

co do pracy...moja tak naprawde bylaby az tak tragiczna, gdyby szef nie dowalal mi codziennie czegos nowego. w tym momencie nawet nie mam okreslonej tej pracy, tylko robie jak wol. no i inna sprawa jest taka ze moj szef to 75 letni kawaler, dla ktorego oprocz biura i jego pracy/firmy nic innego sie nie liczy. no i nie mam mozliwosci na to zeby mnie po pierwsze docenil, a po drugie awansowal i co za tym idzie dal na przyklad podwyzke. dlatego mam gdzies i nie wracam. ciesze sie ze los (ciaza) zadecydowal za mnie, bo pewnei meczylabym sie tutaj kolejne kilka lat, a tak, mam juz okreslony cel :)

brzucho wstawilam w brzuszkowym watku https://www.babyboom.pl/forum2/index.php/topic,1040.1515.html juz calkiem calkiem jest, ni i juz ruchy czuje :D niesamowite uczucie :D takie male w brzuchu a juz ile radosci ;)

sluchajcie, a jak to jest ze zlobkami wlasnei? sa panstwowe?/ kto sie zalapuje na panstwowe i na jaka ilosc godzin? bo slyszalam ze to cos okolo 3, tak?? jest moze jakas strona na necie gdzie mozna o tym poczytac?? jak zwykle, z gory dzieki :)

Maxin, Lwica, nie jestescie same w swoich odczuciach w stosunku do czarnych. Nie twierdze, ze wszyscy sa tacy sami, mam kilku znajomych czarnoskorych i sa swietnymi ludzmi, jednak moja awersja do wiekszosci pozostaje.
Najbardziej zdenerwowalam sie w szpitalu, kiedy przykuta do lozka po cesarce prosilam pielegniarke (czarnoskora) przez 3 godziny o zmiane maty. Czulam sie potwornie, wszystko pode mna bylo zakrwawione i nie zmieniane od 6 godzin. Blagalam ta pinde o pomoc, bo sama nie moglam sie ruszac z lozka, a ona kazala mi czekac, bo musiala zmienic lozko murzynce, ktora byla ze mna na sali, bo bylo jej niewygodnie >:(
Poza tym wpadam w furie jak mi czarne lapy pchaja do wozka, jakby blizniakow w zyciu nie widzialy ::) Ja wszystko jestem w stanie zrozumiec, ale po lapach trzaskac dalej bede ;D

Tamarunia, kiedy ty do Polski lecisz?? Jesli 18 listopada, to moze miniemy sie na lotnisku, bo ja rowniez tego dnia wylatuje do Polski ;D ;D Ciesze sie jak dziecko z tego wyjazdu ;D
Pozdrawiam, babeczki ;D

Przedstawiam moje slonca ;D

221020050040cf.jpg

ANIABANIA ale kochane,slodziutkie,przesliczne kruszynki.Wspaniale dziewczynki :angel: :angel: :angel:,a tak wracajac do czarnych ja tez mam znajomych,ale poprostu w jakiejkolwiek obsludze sa beznadziejni i to oni nas dyskryminuja,a cal ich nacja kryje sie tylko pod tym chslem ze my jestesmy rasistami bo nie maja nic innego na obrone i tak jest dla nich najlatwiej!!!!!!!

Ara fajowy brzusio,niesamowite to wszystko jest,nic nie czujemy jeszcze w srodku,ale mozna juz zobaczyc jak brzucholek rosnie :D :D :D :D
A ja wczoraj skrecila lekko noge,siedzialm na kapie i noga mi zdretwwialam,poczym wstalam i upadlam,bo oczywwiscie noga sie wywinela,ale bollllllllllll..................Maz myslal,ze chyba umieram to tak krzyczalam,he,he,heA dzis mamy ogladac mieszkanka,a ja wcale nie czuje sie tak wspaniale,no ale musimy,bo czas ucieka.moze cos fajnego sie w koncu trafi ::)

Ok bede pozniej,buziaki pa ;)

ANIABANIA Przesliczne Dziewczynki!!!takie pogodne i uśmiechnięte!!! Naprawdę podziwim Cię, z taką dwójeczką to napewno nie masz czasu żeby się nudzić! :) Oby rosły jak na drożdzach i dużo mamie nie płakały!!!! :D

Oj jak sie dziewczyny ciesze bo znalazlam mieszkanko,w dzielnicy jakiej chcialam,10 mni.do pracy,przyjemne,przytulne,nie jest ogromne,ale mam nowiuska kuchnie,lunch,sypialnie,lazienke i WC,takze fajnie uzadzimy i jak mluszek przyjdzie to my sie przeniesiemy do lunch,skabinujemy rozkladana sofe i bedzie dobrze.Przeprowadzka 19 listopada.Pakowanie mnie przeraza,ale jakos przezyje i wniesc to wszystko na drugie pietro ::)Takze urodzinki bede juz obchodzic na nowym mieszkanku,wiec sie zrobi z parapetowa :D :D :D

a jak dzis moje drogie sie czujecie,Iwonek w kraju,zaraz aniabanai jedzie i Tamarunia i tak cicho na naszym forum.Gdzie moej kochane jestescie???????Jak humorki,ciaza,wychowywanie dzieci????????????

pozdrawiam goraco ;D

reklama
MAxin!gratuluje mieszkanka!Aniu!Ale piekne dzieci!i jakie duze!aha jade wlasnie znaczy lece, 18listopada sky europe o 12. a ty?ale fajnie jezeli tym samym:) samolotem.Ara!FAjny brzuch, a jaki umiesniony :)
a jesli chodzi o czarnych ludzi to w sumie nie mialam kontaktu jako takiego z nimi i nie mam zadnych za czy przeciw, wiec w sumie nie wiem. chociaz.....masc o ktorej pisalam byla wlasnie od czarnoskorej poloznej....
no dobrze dobrej nocy zycze ja nie moge spac z podekscytowania, bo moja siostra urodzial syna duzeeeego:) , bo jade do Polski i 6godz z mezem sprzatalismy mieszkanie!takie zasyfiale bylo po moich wymiotach, znaczy chodzi o to, ze byalm nie do zycia i sprzatania w czasie jak wymoiotowalam i nasze mieszkanie bylo straszne, ale dzis posprzatalismy razem i bedziecie sie smialay ale to byl serio fajnie spedzony dzien z mezem. my jeszcze sie w sumie poznajemy i to byla kolejna okazja zeby zobaczyc meza w akcji:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry