• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczyny co do waszych spotkan to mam nadzieje ze dopadne sie do jakiegos neta po moim wyjezdzie zebym mogla tez was poznac i jakos spedzic milo czas bo wszyscy domownicy chiodza do pracy a ja bede sama z mała

reklama
Hejo kochane!I znowu wraz z Oskarciem dziekujemy za mile slowa.U nas jakos leci, Oskarus jest cudowny tylko nadal meczymy sie z ta wysypka, niby jest juz znacznie mniejsza ale jest!Bylam z malym w klinice egzemy, bo oni ciagle upieraja sie ze to egzema a nie skaza, no i powiedzieli ze to wedlug nich klasyczny przyklad egemy.Zmienili nam kremy na bardziej tluste bo Oskarus ma okropnie sucha skore.Musze go zmarowac 4 razy dziennie a do tego 2 razy punktowo hydrokortizon w miejscach gdzie ma krosty.Biedaczek tak go mecze tymi smarowidlami, ja probuje to smarowanie obrocic w zabawe aby maly nie marudzil i nawet mi sie to udaje.Poza tym od piatku zaczynamy baby masaz,juz sie nie moge doczekac.A no i chcialabym zabierac go na basen ale na razie musimy wyleczyc mu skore.
Evoska-ciesze sie ze dobrze sie czujesz, uwazaj na siebie, to juz sama koncoweczka.Ja tez juz pod koniec tak wyobrazalam sobie jak bedzie wygladalo moje dziecko a do tego my nie znalismy plci;-).A zdecydowalas juz jak bedziesz rodzic i jakie znieczulenie wezmiesz?Trzymam kciki i abyscie szybko sie urzadzili w domku:-)U nas ok, nie poznalam jeszcze nikogo , moze to sie zmieni po baby masaz.Ale sprowadzila sie tutaj moja najlepsza kolezanka ze studiow ze swoja rodzina, to znaczy moja maz sciagnal tu jej meza a potem ona z cora dojechaly wiec teraz mamy chociaz ich, a ze znamy sie z nimi od dawna i to bardzo dobrze to milo spedzamy czas, a i moje samopoczucie jest o niebo lepsze:-D.Na razie nie wybieramy sie do Londyno ale jak cos to dam znac na bank.A ja, hm mam sie dobrze, ale dokuczaja mi jeszcze zbedne kilograny( ok 5 mam do zrzucenie), codziennie obiecuje sobie ze zaczne cwiczyc ale na razie nie mam czasu, a diety na razie nie wchodza w gre bo Oskarus ciagle na cycu wiec musze sie dobrze w miare odzywiac.A ty jak zamierzasz karmic swojego synia?Sciskam cie mocno!!!:-)
Maxin-Ja tez nie cierpie jesienie brrrrrr...A poza tym to my wlasnie zaczynamy baby masaz no a nad innymi klubami jeszcze nie myslalam, ale pojde za twoja rada i popytam u nas w bibliotece, moze cos wiedza.No i bardzo chce chodzic na basen ale najpierw czekamy az Oskarek bedzie mial zdrowa skore.U nas jak u was jest problem z wozkiem, maly lubi byc w nosidelku bo caly czas sie rozglada , wszystko widzi a w woziu nie, o tez mamy z tym problem.Choc ostatnio zauwazylam ze jak mu opuszcze bude w wozku to jest spokojny bo widzi co sie u gory dzieje:-).Ciekawski synio mi rosnie.A ile juz wazy Natalcia?Moj maly 7340 bylo tydzien temu, teraz chodzimy co dwa tygodnie wiec sprawdzimy za tydzien wage.Ja na razie nie bede chodzila do szkoly bo akurat moj poziom jest zaraz popoludniu, a moj maz nie moze tak wczesnie wracac z pracy aby zajac sie Oskarkiem, wiec na raziee pozostaje mi nauka w domu, hehe tylko ze w domu zawsze znajdzie sie cos do zrobienia zamiast naukiA Maxin jesli bylas juz na masazu z Natalcia czy mozesz napisac jak to mniej wiecej wyglada?:-D
Anetka-dzieki za mile slowa. Pati tez cudnie wyglada na suwaczku, a ten kapelusik to ja uwielbiam,chlopcy cudnie w nich wygladaja:-)A z tym mlekiem to tez niezle, w sumie ja nie wiedzialam ze jest mleczko dla dzieci ulewajacych, ale to dobrze wiedziec ze jest takie.Szkoda tylko ze ci "cudowni" lekarze angielscy tego nie wiedza i szprycowali dziecko lekami.Dlatego ja mysle ze zawsze jadac do Polski warto sprawdzic wszystko u polskich lekarzy.
Maggusia-rozumiem cie ze chcialo ci sie plakac jak Brianek tak sie meczyl, ja tez tak mam, jak Oskarus placze strasznie czasem , to mnie tez sie chce wyc, nie wiem jak mu pomoc, co mu jest,na szczescie zdarza sie to rzadko, ale ja jak tak plakusia daj mu herbatke z kopru i z reguly sie uspokaja.Ale wiesz ja to czasm mysle ze dzieciom tez cos zlego moze sie snic bo moj maly czasem sie przebudziw nocy i krzyknie, ja go przytule i on spi dalej.Trzymaj sie cieplutko.A jak tam twoj taniec?
A Maggusia ja nie siedze na marcowkach, ja nawet na moje majowki nie zagladam bo tam jest tyle watkow a ja nie mam czasu:-(
Toola-witaj na forum.A widze ze twoja pannica jest podobnym wieku co moj Oskarus i tez jeszce wisi na cycu.Mam wiec pytanie: kiedy zaczelas jej wprowadzac pierwsze pokarmy i od czego zaczelas?My sie wlasnie przymierzamy ale jakos nie wiem od czego zaczac, niby jestem w temacie a jakos nie wiem.Moze mi cos poradzis choc wiem ze kazde dziecko lubi co innego:-) .Bdee ci wdzieczna za info.
Wogole babeczki poradzcie kiedy zaczac wprowadzac nowe produkty malemu i od czego zaczac.
Ale sie upisalam, hehe.Nio to zmykam spaciu:tak:
Dobrej nocki!

dziewczyny to potrzebny jest akt urodzenia przetlumaczony na angielski???
bo czytałam ze tak w tych info od evoski ze nie trzeba

a i szczepienia wystarczy moja ksiazeczka czy musze cos od lekarki brac jaka skarte szczepien???

hej!!!

dziewczyny tyle chcialam napisac a teraz juz nie wiem z natloku inf

witam nowa forumowiczke M@dziolek bedzie ci fajnie na naszym forum:-)

Izusia- ostatnio Evoska pisala jak ty biedna z noga cirpialas mi tez to zawsze sie przypomina jak cos zaczyna mnie bolec to cie wspominam jak ty cierpialas i juz mi wszystko mija:tak: , mam nadzieje ze Oskarus wyjdzie z tego uczulenia i wkoncu jakis lekarz mu pomoze:-( ja zaczelam teraz tez szkole a raczej chodze dalej i zastanawiam sie jak to bedzie pozniej bo juz sie mnie pytal nauczyciel czy zamierzam rezygnowac :-( czy bede chodzila i kto zostanie z dzieckiem wrrr powiedzialam ze dam sobie rade, bo byl troche dziwny :eek:

evoska- tak malo do konca a tu jeszcze problem z gniazdkiem wyobrazam sobie jak sie czujesz ja nie mam duzego mieszkanka ale tez jestem w pelnej gotowosci i chce zeby bylo wszystko juz gotowe a mi jeszcze zostalo ponad 5tyg a wyobrazam sobie co ty czujesz ach ci faceci.....

dzis przyjechala pod dom dostawa z wozkiem dla mojej niuni w sklepie pan zapewnial ze zadzwonia jak beda przed drzwiami i co.... i niestety nic ,zostawili tylko kartke ze byli..... a ja czekam od piatku dzien w dzien na telefon i nigdzie nie chodze zeby nie przegapic dostawy ale jestem zla wr... :no:

dziewczynki dobrej nocki papa

hejka mamunie;)

starszniem rada dzis bo moja mamcia przyjezdza do mnie 1 listopada na 17 dni - nie moge sie doczekac - bo mama nigdy jeszcze nas nie odwiedzila, i tak sie ciesze ze SZOK he he he
maly sie wierci wiercipietka - a ja dziekuje Bogu za to ze sie tak dobrze czuje bo myslalam ze bedzie naprawde koszmarnie - moj stan ciazy jest blogoslawiony byleby Rocco posiedzial w swoim domku do 19tego to bede rada he he he

Izuniek - dziekuje za przemily liscik - jakbym Cie usciskala - a Ty tak daleko, Oskarus slicznie rosnie jak na drozdzach, nie przejmuj sie nadwaga - cycusie pelne mleka pewnie z 5 kg waza he he he
a wygladasz cudnie i to najwazniejsze!!!!! moja mama mowi ze mozna wprowadzac pokarm dziecku od 4 - 5tego m-ca ale jak dziecko ma wage w normie i je cyca chetnie nie powinno sie nic dawac do 6tego m-ca - po 6 m-cu gotowane warzywa + owoce, powinno sie zaczac od gotowanej marcheweczki, ziemniaczka mlodego - starte jabluszko - powoli dzien po dniu zmiana asortymentu he he he i nie za duzo - wg mnie (nie obrazac sie bo to tylko moje zdanie) lepiej samemu ugotowac niz zaczynac od sloiczkow;))) co do porodu, hmmmm moje centrum poloznicze sie rozchorowalo - mamy nowe polozne i nie wiem jak to bedzie ale..... do tej pory jestem przekonana do porodu naturalnego - jak nie umre z bolu hle hle hle w baseniku - a co do wersji koncowej - znajdziecie w opisie porodu he he he

Majeczka - mamy te same problemiki - ja mialam wozek odebrac w poprzednia sobote ale nikt nie zadzwonil - dzisiaj dzwonie a oni zdziwieni ze wozio na mnie czeka i na dodatek moze merda jeszcze ogonkiem z radosci he he he he ale tak ze wszystkimi jest - meble mialy byc za 2 tyg okazuje sie ze montaz bedzie najwczesniej za 3 tyg itp itd
modle sie aby synciu poczekal i dal mi szanse na przeprowadzke;)))

apeluje do nowych mamusiek - nie gniewac sie na mnie ze Wam nie poswiecam czasu - nie mam czasu na odnalezieniu sie tutaj jeszcze bo spedzam naprawde secundki na forum:) pozdrawiam Was bardzo mocno

tak wam zawracam głowe ale nie chce mi sie pora kolejny dzwonic bo mpomyasla jakas szurnieta
te ceny podane na stronce sa z oplatami lotmiskowymi?
jest napisane cena z taksami:confused:

dziewczyny to potrzebny jest akt urodzenia przetlumaczony na angielski???
bo czytałam ze tak w tych info od evoski ze nie trzeba

a i szczepienia wystarczy moja ksiazeczka czy musze cos od lekarki brac jaka skarte szczepien???

mi sie akt urodzenia przydal - do Child Benefit
wystarczyla ksiazeczka tyle ze przetlumaczylam nazwy szczepionek
ale chyba juz to pisalam:eek:

izusia zaczelam 2 tyg temu od kaszki ryzowej z moim mleczkiem (jadla bo znala smak) potem probowalam z jabkliem ale bylo gorzej (plula), dzis startujemu z marchewka, zobaczymy :happy: Wiesz chyba kazde dziecko ma swoje wlasne gusta,mi radzili jablko, bo podobno slodkie to polubi, a tu odwrotnie, Twoj Oskaruś moze akurat cos innego bedzie wolal, powodzenia i daj znac jak Wam idzie?

toola mozliwe ze pisalam i mozliwe ze nwet pytam o to drugi raz jestem nieco zdenerwowana calą tą przeprowadzką za wileką wode;-)
wiec sorki dziewczyny ze tak wypytuje i marudze

reklama
kasiula matula ptaj do woli :) najwazniejsze zebys wszystko przygotowala i spokojnie przezyla podroz, bo dzieciom sie udziela zdenerwowanie, pozatym mnie sie wydaje ze lepiej wziac ciut za duzo niz zapomniec czegos istotnego

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry