hej!!!
ale dzis pogoda....fuja..... i taka cisza na forum,u mnie beznadzieja wwczoraj tak mnie bolala glowa myslalam ze nie wytrzymam dobrze ze chociaz oliwer przespal prawie caly dzien to bylo mi lzej-a wieczorkiem przyszla gromada gosci bo moj synek mial pierwsze imieniny...no kto by sie spodziewal...bylismy kompletnie nie przygotowani????
ale fajosko bylo i tak jakos milo...bo w sumie wszyscy pamietali,a on jeszcze taki maly ze nawet nie pomyslalam:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
...ja juz chyba jedna w domciu oj mowie wam strasznie tesknie :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: ,juz normalnie nie moge sie doczekac!!!!!!!!takze ja teraz praktycznie co drugi dzien na zakupkach no bo trzeba malemu cos kupic na ta ostra w polsce zime i jakies prezenty w szczegolnosci dla mamuski bo ona biedna sama w polsce siedzi a tu ja z bratem i tata...
poza tym musze wam opisac w jakiej jestesmy obecnie sytuacji;cos tam wczesniej pisalam ale od poczatku a teraz sytuacja sie rozwinela i to bardzooo!!!
najpierw kuuuuuuuuuuuuuuzzzzzzzzzzzwaaaaaaaaaa!!!! jestesmy tu kilka lat przed wejsciem do unii bylismy na wizie razem jako malzenstwo 28 kwietnia czyli przed pierwszym maja czyli przed wejsciem do unii zostalam zarejestrowana przez mojego pracodawce legalnie i pracuje tam ciagle -obecnie jestem na macierzynskim!!!!oliwier ma 3 miesiace a my nie dostalismy zadnych benefitow na malego oprocz tego ze moj pracodawca placi mi przez pol roku 90% mojego wynagrodzenia n i co sie dzieje???
najwazniejszy chyba benefit tzw.child benefits nie moze byc mi przyznany poniewaz nie jestem zarejestrowana w home office-odolywalismy sie 2 razy dlatego ze rejestracja u nich wiaze sie z tym ze moje ponad lata pracy pojda do dupy!!!!! ale wszedzie o tym pisanoi mowiono ze ludzie rozpoczynajacy prace w UK od 01.05 powinni sie rejestrowac,pytam sie wiec czemu ja mam tak robicskoro zostalam zarejestrowna zostalam 28.04 a wczesniej bylismy na wizje..????????????
rezutat-{tak by sie chociaz wydawalo} postanowilismy im zaplacic!!!!!!!!!!!!! niech im swici no bo sie nie wygra tutaj????zadzwonilismy do home office o wyslanie formularzu na co oni jak zawsze i wszedzie zebrali moje wszystkie dane i co??????? powiedzieli ze ja to moge sie starac o status rezydenta bo moja praca to ciaglosc... i nie potrzeba mi rejestracji!!!!!
czy sa jakies pytania???bo ja nie mam zadnych
rozwiazanie-moj P sie zarejestrowal-bo nie byl

)))) a nie moze starac sie o rezydenta bo zmienial prace i nie ma min.przepracowanego roku,czekamy na odpowiedz co bedzie sie dzialo...........
uffffffffffff mowie wam oni wszyscy sa tu walnieci!!!
pozdrawiam was sedecznie!!!
evoska i maja zdjecia sa cudne dzieciaczki tak slodko leza obok siebie-cudo!!!
maxin ty to sie nie przejmuj napewno wszystko bedzie dobrze poki co bierz jakies tabletki przeciwbolowe,a malutka no coz dzieciaczki juz nam dorastaja i trzeba rzeczywiscie bardziej na nie uwazac-wazne ze nic sie nie stalo!!!
maggusia a ty jak spedzasz czas w polsce???malemu napewno ciezko sie przestawic,no i wracaj do nas szybciorem!!!no izabki ach to chyba wszystkich utrapienie
miloku a ty jak sie czujesz, jak samopoczucie??? tearz juz z gorki,pewnie doczekac sie nie mozesz swej dzidzi???kopie bardzo,ja pamietam oliwiera jak byl w brzuszku to zawsze jak cos zjadlam to on tak sie wiercil ze mi bylo nie dobrze

))))
izusia zycze powodzonka w poszukiwaniu pracy,oby sie udalo,a co zrobiciem z synkiem???
pozdrawiam mamusie