• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam wszystkie mamy i przyszle kobietki ktore otrzymaja wkrotce tytul MAMY :-) Ja sama zostane nia w grudniu. Jak widze wiekszosc wypowiadajacych sie na forum, zamieszkalych w UK przebywa w Londynie :-( Ja mieszkam w Brighton. Czy jest ktos stad? Moze ktoras z mam moglaby sie podzielic 'wrazeniami' z porodu w Sussex County Hospital? Pozdrawiam serdecznie wszystkie kobiety z brzuszkami oraz te, ktore juz sie ich pozbyly :-)

reklama
Hej ANYA,witam serdecznie i gratuluje przyszlej pociechy,super prezent na swieta ;D Bylam kiedys na pare dni w Brighton i bardzo mi sia tam podoba,szczegolnie te waskie uliczki, w ktorych mozna znalesc duzo fajowych sklepow i knajpek,oraz cala atmosfere nad mozem jest milusna,szkoda tylko ze plaza kamienista,ciezko latem bylo sie ulozyc aby troche opalic to swoje biale cialo :D :D :D sliczne miasto.A pawilon taki bajkowy jak przeniesiony z histori o Alladynie :D :D :D
A wiec co bedziesz miec,czy to niespodzianka??????Ja nastroje przed porodem to juz tuz tuz????????
Maggusia co tam u ciebie,dzidzi rosnie,brzusio tez,ja z praca cos sie wyklarowalo???????
Pozdrawiam

Witam maxin78. W jakiz cudowny sposob opisalas Brighton, zapomnialas tylko o tych wszystkich gejach :-) Co do odpowiedzi co bede miec- to nie moglam czekac na niespodzianke dluzej i w siodmym miesiacu ciazy wszystko sie wydalo... Chlopiec! :-) Nastroje przed porodem- tak jak i podczas calej ciazy- zmienne :-) Z niecierpliwoscia czekam na 12 grudnia. A jak daleko u Ciebie do macierzynstwa? Ehh, glupiutka jestem, przeciez masz wykresik :-) Gdzie mieszkasz w Anglii? Pozdrowionka i buziaczki x x x

Ja mieszkam w Londynie na polonocy Muswell Hill,Za tydzien przeprowadzka,ale niedaleko wiec czeka mnie od jutra wielkie pakowanie,nienawidze tego
Milo wiedziec cobedzie,ja tez juz nie moge sie doczekac aby sie dowiedziec co bedzie:)Ale czuje,ze bedzie chlopak ;)
A masz juz imie dla maluszka ;D

dziewczyny!!! mam pytanko..

Czy mozecie mi napisac jak wyglada ubezpieczenie zdrowotne i przedszkola w Anglii? Bede bardzo wdzieczna ... tj chodzi mi o to, co trzeba zrobic jak sie przyjezdza do Uk po raz pierwszy i chce sie tu pozostac.. no i jesli macie to jakie sa Wasze doswiadczenia z przedszkolami...

pozdr,

Maxin wlasnie z praca kiszka nie pracuje nadal co do tej agencji nie dali mi tego zaswiadczenia ze mnie zwolnili.Narazie nic nie zalatwialam bo zloe sie czulam i ciagle jakies problemy(mam nadziueje ze juz sie skoncza).Ostatnio wyslali mi Revenue ze moge starac sie o zwrot taxu eh i to pewnie dlatego mi to wyslali bo sie tam nie pokazuje i mysla ze chyba cos dzialam i walcze o swoje.Ale i tak sie tym zajme bo jest mi przykro i troszke ciezej nam.Wiadomo ze jak dwie osoby pracuja jest lepeijm i na dodatekj mialabym maciuerzynskie a tak to to grosze.
Chcemy zmienic mieszkanie i sami mieszkac w 3 oraz pobrac sie ale musimy na to teraz poczekac na przyplyw gotowki.Juz nie moge sie doczekac az stad sie wyprowadzimy!Nawet do innego miasta tylko szukamy jakiegos flatu.Pozdrawiam a co u ciebie?

Maggusi wierze,ze jest ciezko,moj maz nie pracowal przez prae miescy i znacznie nam sytuacja sie pogorszyla,bo jedenak wydatki sa duze ::)Mam nadziej,ze moze cos na pol etatu znajdziesz,wiem,ze ciezko w naszym stanie szukac pracy,szczegolnie jak samopoczucie nie dopisuje,ale trzymam kciuki aby wszystko sie ulozylo i aby wiecej pieniazkow do was naplywalo ;)
U mnie ok,dzis odebralam wlasnie klucze do mieszkanka,za tydzien przeprowadzka,ciesze sie ,ze w koncu bedziemy mieszkac sami,bo na dluzsza mete jest to meczace dzielic wszystko z innymi,zreszta jestesmy malzenstwem i czas abysmy cieszyli sie soba i wspolnym towarzystwem,abym nie musial sie krepowac chodzic w bieliznie w domku ;D Po za tym samopoczucie coraz lepiej,ale brzuszek nadal boli,szczegolnie jak siedze to mi bardzo nie wygodnie skora mega swedzi.A po za tym nieznosze sowich wlosow nie ukladaj sie w ogole,odrosty mam staszne,czekam do urodzin i wyruszam do fryzjera ;D

Leedsana przedszkola sa rozne,na panstwowe trzeba dziecko zapisac jak naj szybciej bo lista oczekujacych jest czasmi dluga,maluchy duzo sie bawia,maluja rysuja ,ucza sie podstaw alfabetu,wydaje mi sie ze bardzo zbizone sa do naszych,tylko w innym jezyku,ale dzieci szybko lapia,mozna zostawi dzieci na pol dnia lub i caly,w zaleznosci od potrzeb,przeczkolanki sa naprawde poswiecone swojej pracy,kazde przedszkola ma kamery.Ja zajmuje sie dzieciakami i kazde z nich jest zadowolone jak wraca z niego.Szkolne obiadki nie kosztuja wiecej nisz 10 na tydzien,organizowane maja rowniez wycieczki,wiec wydaje mi sie ze maluch bedzie zadowolony.
pzdr

reklama
Imie dla dzidzi juz mamy! Najwiecej opcji mialam dla dziewczynki, ale jak sie dowiedzialam, ze bedzie chlopak, to zostalam jakos bez wiekszego wyboru i wypadlo na Joshua Ryan. Drugie imie mialo byc polskie, ale nie wspolgralo to wszystko z nazwiskiem itp. ;-) Ojej wspolczuje przeprowadzki, nienawidze tego calego pakowania sie i rozpakowywania. Zycze powodzenia!!!!!!! :-) Maxin- daj znac jak juz bedziesz wiedziec jakiego koloru ciuszki bedziesz kupowac :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry