• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Justyna.w- oby pogoda wam dopisala we wakacje… alez macie fajnie

Maxin- sorki ze wiecej nie moge pomoc odnosnie tych parkow wodnych. W zeszle lato szalelismy na kolejkach , w to lato mielismy objezdzac parki wodne…no ale przekladamy to na nastepny rok :-p

Maja33- strasznie duzo dobrego u was slychac… "bezbolesne" przestawienie na butelke, zabeczki, samodzielne siadanie, juz przyjmuje pozycje startowa do raczkowania, no i te obiadki…naprawde super cora

Pianka – ja juz zaczynam skreslac dni w kalendarzu.. moja mamcia przylatuje w nastepna niedziele…o ile wsiadzie do samolotu :happy2: alez on ten samolot przezywa…

A ja wrocilam od poloznej. Wnieslismy pare nowych rzeczy do mojego birth plan z powodu SPD ktory mnie dreczy.
Wyniki mam dobre. Ale jak dzisiaj zaczela macac jak malutka lezy…to myslalam ze mi oczy z orbit wyjda ! :szok:

Poruszylam z nia tez temat szczepionek ktorych rzekomo tu nie ma w kalendarzu szczepien ktore oferuje NHS - gruzlica i zoltaczka i babeczka mi powiedziala, ze jak chce to zaszczepia mi dziecko w przeciagu 10 dni po urodzeniu, a na pytanie czy musze za to zaplacic (no bo niby ich nie ma w kalendarzu szcepien) powiedziala ze dziecko zostanie zaszczepione za darmo. :-)
No a teraz wywiesze pranie i musze odpoczac. Nie moge sie forsowac z tym chodzeniem.

Cmokusie

reklama
Czesc dziewuszki.
Dawno mnie nie bylo. A to dlatego ze nie moge dojsc do siebie po powrocie z Pl. Duzo sie unas dzielo . Mielismy troche problemow.
Ale powoli wychodzimy na prosta.

U nas wszystko w porzadku. Marika rosnie jak na drozdzach. Troszke sie przeziebila ale juz jest ok.
Dzis caly dzionek w ogrodku spedzilysmy.
Niunia mowi mama,dada, dziadzia, baba,lala, siedzi pieknie od ponad miesiaca.
Dzis zrobila pierwsza kupke do nocniczka:):):)
Wspina sie po wszystkim co sie jej pod raczki nawinie.
Rozwija sie w zaskakujaco szybkimtempie. Coziennie cos nowego.

Pozdrowionka dla mamusiek i dzidzioli

hej :-)

No dziewczyny troszkie pospalam jest troszkie lepiej , ale i tak czuje sie jakos dziwnie .
Izusia , Justyna.w , - Dzieki ze trzymacie kciuki i moze macie racje ze to poczatki porodu , mam taka nadzije:tak:

mala-gorzatka 28 - ciekawe jak bedzie z toba czy urodzisz o czasie czy tez przenosisz, zobaczymy.

Wiecie co kobity , cos jeszcze zauwazylam , ze synek malo sie dzis rusza, moze faktycznie przygotowuje sie do porodu.:tak::-);-).
Poczekamy i zobaczymy czy to juz .

my wlasnie wrocilimy z spaceru,zabaralm maluchy na piknik do parku,bylo swietnie,sloneczko grzalo,maluszki wcinaly samkolyki,potem pogralismy z pilke,plac zabaw ominac sie nie dalo.Teraz wcinaja babany a ja hop na forum zobaczyc co u was,mania co:happy:
w parku ktorys raz z kolei mama zapytala mnie czy to sa blizniaki i jak sobie dakje rade z dwojka,wyczolam,ze chcialy by zapytac o opieke nad ich dziecmi,ale niestety wiecj mi nie potrzeba,a 3,5 dni pracy jest dla mnie idealny,a od stycznia dojdzie jeszcze jedno:rofl2:

agnes to mala ruszyla powiadasz,teraz to oczy do okola glowy pewnie masz co.GRATULUJE SAMODZIELNYCH KROCZKOW.Bidula zabkuje,oby jak naj mniej
bolesnie wychodzily.

MAGGUSIA w koncu go zaszczepicie na ta zoltaczke i bedzie zglowy,a ile juz jest po terminie,ciekawe czy sa wazne odstepy miedzy kazda??Napisz jak ja zniols

niunka19-82 wspolczuje nieprzespanych nocek i zlego samopoczucia,oby szybko on mimol,a nocki byla spokojniejsze i cale przespane

pinka no juz jest dobrze i sie ciesze,a soba sie nie przejmuje przezyje,musze nie;-)

maja swietnie nowe kelnocik pojawily sie,szkoda,ze maluszki musza przy tym tak cierpiec,nowe sztuczki Martusia potrafi,swietnie,szybko nadarbia teraz wszytsko,GARTULUJE:tak:

JUSTYNA.W HIHIHI,ALE SIE USMIALAM:-Dja szefowa:-D
wyjazd juz tuz tuz wpaniale wypoczniecie,odwiedzicie zanjomych,zycze udanego wypadu,a na ile jedziecie?Gatuluje zanojem zafasolkowania

izusia tez widze tak masz,wiec chyba lepiej nie chwalic co??Ale czasmi czlowiek nie moze sie powstrzymac:-Dswietne spotkanie sie szykuje wponiedzialek,faktycznie musi byc was tam duzo,a popatrz nawet nie wiedzilas,na pewno poznasz fajne mamy i malauszki do wspolnych spacerow:tak:

mala-gorzatka28 tez nie lubialam jak macaj mi brzuch,nie czulam sie komfortowo wogole,super,ze od razu zaszczepia ci bobaska na grozlice i zlotaczke,trzymaj sie zdrowo

kasiulka wlasnie jak tam przygotowani wieli dzien juz niebawm,pewnie jestes bardzo podekscytowana co??

ide do maluszkow:-)

Izusia- jedziemy w piatek wieczorem naszym autkiem, o 2 w nocy mamy prom. Samolotem bysmy nie zabrali sie z tymi gratami wszystkimi. Moj maz nakupywal sobie roznego sprzetu...od wiertarki bezprzewodowej po kosiarke Bosha :-D Jak cyganie bedziemy wygladac, cale autko zapakowane. Jeszcze u mojej mamy w Niemczech posiedzimy troszke.
Rzeczywiscie, oby pogoda byla. Ale cos deszcze maja isc na Polske:-(

justyna w- mam nadzieję ze jak wrócisz to uz bede miala dzidzie przy sobie bo inaczej oszaleje:rofl2:

życzę ci udnego i mile spedzonego czsu w polsce oby pogoda wam dopisala szalej ile tylko mozesz buziolki dla was:-))))))))))))))
mala-gorzatka- to superowo ze do ciebie mama też przyjeżdza troszke ci pomoże :-):-Di zawze to ktos do towarzystwa jak sie samemu w domu siedzi:cool:
maja- gratulacje dlla Mariki bystra dziewczynka nawet sie nie obejżysz a zacznie chodzic ależ wam te dzieciaki szybko rosną:tak::szok:

niunka-wez sie kobito za porządne sprzatanie potem kompiel a może akurat sie ruszy tak jak buziaczek napisała troche wysiłku nie zaszkodzi powodzenia

za trzy godziny bedzie mamcia:-):-)

justyna.w - zycze udanego i slonecznego urlopiku:-):cool:, jak wrocisz to juz napewno bede tulila synka w ramionach:tak::-).

Pinka - dzieki za rade , ale probowalam juz chyba wszystkiego , ani sprzatanie , ani mycie podlogi , ani sex nic nie pomaga:wściekła/y:, Po prostu mam upartego synka i widocznie mu w brzusiu bardzo dobrze.
Powiadasz mamusia przyjezdza , ja mam swoja na miejscu i powoli mam jeje dosyc bo mieszkamy pod jednym dachem:wściekła/y:
Maxin - juz sama sie nie moge doczekac jak bede z rodzinka chodzila na takie spacerki czy pikniki. :-)

No kobity ide dokonczyc obiadek , bo maz niedlugo wraca .

Hejka!
Buziaczku-ciesze sie ze u was wszystko do przodu!Powodzenia buziaczki dla niuni
Maxin78-Oj bylo cudnie wybczylismy sie troche spodkalismy sie z cala rodzinka i wogule super ,a tu juz w domku...:tak:,tak bede chciala ale to kurcze jeszcze dlugo,mialam faze ze strasznie chcialam ale teraz poprostu juz sie wyluzowalam i rozkoszuje sie byciem kra domowa,okazalo sie ze to nawet bardzo przyjemne moze byc...:-Dwczoraj mialam faze sprzatania kurcze WSZYSTKO co sie dalo wyczyscilam haha

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry