• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

DZIEKUJE!!! no mam mam tych wlosow , po tacie :tak::-D mam nadzieje tylko ze nie osiwieje tak szybko jak on :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D he eh ehe ...ale obciecie nie jest jeszcze takie jak sobie zazyczylam ale to dlatego ze do slubu musz byc dluzsze bo ni daloby sie z nich zrobic takiej fryzurki jak ja pragne :happy::rofl2:

reklama
Dzieki dziewczyny, mala naprawde jest taka pocieszka jaka widzieliscie na fotkach...jestem w niej nieprzytomnie zakochana :tak: ostatnio caly czas ja cmokam... kradne jej buziaczki :-D

BUZIACZKU - juz nie moge sie doczekac twoich zdjec w sukni

PINKA - jestem bardzo szczesliwa ze malutka juz jest usmiechnieta. Jak sobie o niej pomysle to mam moja malutka w oczach :sorry: Ponadto bardzo sie ciesze ze jestes zadowolona z tych butelek. Ja tez jestem i nie zastapilabym zadnymi innymi.
AAAAA koniecznie zdob zdjecia jak twoja Wiki kreci te loczki... no juz mam zdjecie w wyobrazni :tak: KONIECZNIE ! czatuj z aparatem :tak:

Moja malutka tez lize sobie raczki...ach zebyscie wiedzialy co to za slodki widok... pcha cale piesci...az mlaska a slinka leci bokami :-D

No a teraz odetchne przed tv a tatus karmi Nastusie

maggusia-a prosze bardzo poczytaj sobie te stronke
Kolagen Naturalny :: Kolagen naturalny Inventia Silver - 50ml
moja kumpela też go używała i rozstepy znikneły ale miala jeszcze czerwone nie wiem jak to jest u ciebie:tak:ja tez sobie zamówie i bede walczyc z tym paskudztwem.Jesj lekarz tez powiedział ze tylk laserowo da sie to usunac ale niestety troszke to kosztuje:baffled:szperała w necie no i znalazła....

mala-gorzatko-zaczatuje z aparatm :-):-)tylko ona jest tak cwana ze jak widzi aparat to nic nie robi:no::no:ha ha mondrala mała........

kurcze wstawila bym filmik ale nie bardzo umiem:no:

Witajcie kochane mamy
U nas bardzo dobrze tzn u mnie ,meza no i nowej istoki naszej fasoliki , dzis bylismy u lekarza umowila na na 19 listopada z midwife i zobaczymy co nam powie ,moze zobaczymy nasza fasolke na monitorku i dowiemy sie ile juz ma ale predzej zrobie to w Polsce bo za 2 tyg lecimy i akurat dobrze sie sklada bo pojde do ginekologa , tak sie ciesze tak chcialam zrobic niespodzianke rodzienie w Polsce i chyba sie uda bo narazie nikt nie wiem ,w pracy tez niemowilam jeszcze bo po co jak tylko narazie 3 testy potwierdzily ,dziekuje za cieple przyjecie i za serdeczne slowa w moim kierunku
PS ,przepraszam za moje bledy w pisowni
POZDRAWIAM WSZYSTKICH CALUSKI

Witam dziewczyny, na poczatku zycze milego weekendu wszystkim .:-)
Ja jak zwykle na momencik dzis , Blaneczka ma kryzys jakis ostatnio...i brak Mi czasu na wszystko...:no::sorry:Maly krasnalek wszedzie jest...juz na kolankach sie podpiera i sie odpycha z pupa do gory , to moje dziecko mnie tak zadziwia normalnie ze szok :szok::confused2:ale konczy sie to na 1 cm odepchniecia, he he i nosem czerwonym od poscieli:laugh2:
Malo chce jesc i spac, jest placzliwa, czesto sie budzi w nocy i placze:-(:baffled: chyba zaczyna pokazywac swoj charakterek...:szok:oho he he
Nad ranem okolo 4, 5 wstaje i krzyczy na caly dom i wiecie z nie da jej sie uciszyc :szok:koniec i juz Ona musi powiedzie swoje-gadula :happy::tak::-D nie patrzy ze tata po pracy zmeczony chowa sie pod poduszkami:sorry::laugh2::rofl2:
Jutro juz moj Tata wyjezdza do Nas , w niedziele ma byc na miejscu. Oddalam dzis do pralni suknie miala dwie male plamki od pudru jak ktos przymierzal wybrudzil i wiecie ile sobie zazyczyli :szok::wściekła/y::angry:cholera az £25 :szok:masakra :crazy:dwie male plamki ale kolo biustu wiec zanioslam ...:eek:

Po za tym Moje Kochanie zrobilo Mi dzis prezencik - dostalam depilator do nog i bikini niebieski z brauna ,:tak::blink::cool2: uzylam go nawet dzis:-D , wiecie jak sie krzywilam :dry::shocked2::errr:z bolu na poczatku strasznie bolalo ale pozniej obralam patent zeby mnie bolalo i wygolilam cale nogi teraz sa potwornie czerwone ....:ninja2::unsure: uda strasznie bolaly i postanowilam jutro dokonczyc a Blaneczka tak sie wpatrywala ze wygladala jak posag :-Dz zaciekawiona mina - bo tam jest swiatelko i Ona oczkami wodzia za tym ...he he he z mamusia golia sie :-D:-D

Po za tym juz wyczuwam atmosferke wesela, jutro prawie ostatnie zakupki ...a tyle nam kasy juz poszlo ze nie wiem ...:szok::sorry:jejcia ....ale sie szybko rozchodzi kasa :wściekła/y::huh::huh::huh::huh:

OK pozdrawiam zmykam sie kapac ...i odpoczywac przed TV , wkoncu weekend :rofl2:

Malagorzatka - Tak dokladnie te witaminki, ja tez karmie modyfikowanym i piersia , i daje witaminki, bo teraz okres zimowy ..i nie podaje jej witaminki d wiec postanowilam sie zaopatrzyc w te i daje po troszeczku. a jak bedzie nadmiar wit. to wysiusia.;-)
Janet - Suuuuper, ze sie dostalas i jestes umowiona:happy: napisz jak wrocisz z PL jakie wiesci, i ile ma fasolka :-) Dziewczyny Janet jest ode Mnie z miasta , moze bede miala kolezanke na spacerki :happy::tak:;-) hi hi hi

Evoska - poszukuje Cie bo musze znalesc Twojego posta z RUTYNA!!! POmocy gdzie jestes a TY napisalas kiedys od poczatku do konca mniej wiecej i dalas wskazowki jak to wprowadzac :sorry:!!Ratuj odezwij sie ....please

Piszcie cos laseczki ???

Buziaczek wklejam ci posta Evoski z rutyna:tak:, mam nadzieje ze Evoska nie bedzie miala nic przeciwko temu,
(mam go w ulubionych hihi;-))

to post wylacznie dla Mamuski wiec kto chce niech czyta kto nie nie musi;)))):cool2:

Mamuska - serce Ty moje Ty tu nie nazekaj ze ciezkie jest zycie matki, a co ma pijak powiedziec;) szaleje po tych dyskotekach I jeszcze narzeka, Ty to mi pozycz tego Twojego M ja tez bym poszlalala he he

Serce a tak na powaznie z tym twoim pytaniem o jakas maczke kukurydziana, nie obraz sie na mnie ale Ty chyba zwariowalas mamuska czy co????? zasada numer jeden dziecko zaczyna sie dokarmiac od 6tego miesiaca zycia tylko w pewnych przypadkach mozna zaczac dziecku podawac od 4 miesiaca (jesli jest duze je duzo I nadal glodne w porze lunchu ryz dla niemowlat na Twoim mleku). Generalnie za wczesne dokarmianie moze zle wplynac na rozwoj dziecka. A jesli przesadzam to przepraszam. Jesli moge cos poradzic, naprawde od serca, mamuska powinnas is do HV po rade.

Bo ja mam tylko jedno dziecko i nikogo w blad wprowadzac nie chce, kazda matka wie najlepiej:)

Po drugie dobra wiadomosc od 3 go miesiaca dziecko moze a nawet powinno spac w nocy a przynajmniej przespac od 22.30 do 7 rano jesli jest pod scisla rutyna.
Jesli woje dziecko wazy 5.4 kg powinno spac juz cala noc ( od 10.30) I nie powinien spac dluzej w ciagu dnia niz 3.5 godziny.

Proba nie strzelba:)

7.00 dziecko powinno byc obudzone , zmiana pieluszki I otrzymac butle albo oproznic obie piersi.
8.00 przebrac malucha z piezamki, odswiezyc, pomasowac troszeczke potem ok 20 min zabawa na macie
9.00 mlody do lozeczka, najlepiej gdyby byl zawiniety w kokonik wtedy sie dziecko szybko uspokaja I czuje bezpieczniej powinien spac albo tylko polezec nie dluzej niz 45 minut
9.45 zdjac kokonik obudzic maluszka I pobawic sie z dzieciatkiem
11.00 karmienie - nie powinnas karmic po 11.30 bo to wplynie niekorzystnie na nastepne karmienie
12.00 przewinac dziecko I znow ulozyc je do snu, mozna wyjsc z dzieckiem na spacer w kazdym momencie dnia ale nalezy pamietac o utrzymaniu por spania I jedzenia jesli one beda regularne mlody bedzie spal w nocy
Maly spac poinien nie dluzej niz do 2.15
2.30 karmienie - nie powinno sie karmic po 3.15 bo to wplynie niekorzystnie na nastepne karmienie
4.15 zmiana pieluszki , mozna podac malemu przegotowanej wody albo sok z woda pol na pol
5.30 zabawa na macie bez pieluszki podczas gdy Ty przygotowujesz kapiel
5.45 kapiel olejki lekki masaz
6.15 karmienie
7.00 mlody do wyrka mozna go polozyc w kokoniku (czyli zawinac w kwadratowy material ale nie za mocno )
10.30 wyjmij go z lozeczka I nakarm nawet jak spi zrob to na spiaco, jak nie bedzie chcial rozbiez go z Rocco to pomagalo zostawal w samej pieluszce wcinal a potem na pol snietego go ubieralam I do wyrka
Powinien spac do 7 lub 6tej
Po 3 dniach tej samej rutyny nie bedziesz musiala go dokarmaic w nocy on sie bedzie budzi na poczatku o 2 potem 5 nad ranem daj mu 5 do 10 minut possac cyca czy butle z woda nie wiem jak go karmisz po 3 dniach jak obudzi sie I placze tylko go przytulasz az usnie
Na Rocco podzialalo po 3 dniach to nie cud to prawda
Rutyna to klucz do sukcesu

Poza tym dopoki mlody nie przesypia nocy a Ty nie mozesz sobie z tym poradzic to wtedy kiedy mozesz polegac na M niech on sie zaopiekuje mlodym a Ty przespij sie albo choc raz w tygodniu spij cala noc kiedy mlody bedzie pod nadzorem M no ale decyzje kochana Ty musisz podjac sama

Caluje Cie mocno I malutkiego w pepuszek I POWODZENIA

reklama
Witam
ach, pooglądałam foteczki :-D ze spotkania , było super :-). Teraz wziełam się za pranko i coś niecoś mam do prasowania :-(. Malutki stwierdził że się drzemnie :-p, zaczyna zasypiać na boczku. Sam się przekręci i już go nie ma :-D, ta moja wiercipiętka.

A jeśli chodzi o Evoski rada, jest exstra, ja jeszcze pare razy dałam do mleczka kleik ryżowy i zrezygnowałam. Bąbel przesypiał całą noc :-D.

Maxin jeśli moglabyś spytać Evoski skąd ona to brała, mały rośnie i na pewno co nieco zmienia się ten plan. Z góry dziękuje :tak:.
Janet witamy, GRATULUJE ZAFASOLKOWANIA :-). Zaglądaj często :tak: i pisz kobitko :-D
Justyna.w jak tam czuje sie Adrianek?

Ide troche ogarnąć siebie :-D póki mały śpi :tak:....
Miłego weekendu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry