• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam wszystkich z poranna kawusia:-)
Ale ulewa u nas!!!:wściekła/y:Lubie deszcz i spacerki w takim swiezym powietrzu,ale bez przesady:no:Padalo cala noc i jeszcze teraz leje jak z cebra!

Weronika na nowo sie rozchorowala i to okropnie:no::-(Kaszelek ma paskudny,nie chce nawet jesc nic:-(I katarek zapycha Jej noseczek:-(Caly zeszly tydzien dzwonilam do gp ale nie mieli miejsc i mialam dzis zadzwonic wiec zadzwonie ale kurde jak mnie nie przyjma dzis z braku miejsc to nie wiem co zrobie,bo mala nie spi w nocy bo kaszel ja meczy.Ma mokry kaszelek i slychac ze nie ma zartow juz i zwykle syropki nie pomoga tym razem:no::no:
Nie ma na szczescie temperaturki,ale i tak sie biedactwo meczy....A jak Wasze malenstwa odczowaja ta paskudna pogode?
JAk ja tesknie za sniegiem i takim juz klimacikiem swiat i nawet powietrzem mroznym tak inaczej, tak wlasnie swiatecznie:baffled::sorry2::dry:
Mam jakies takie smutki przedswiateczne dzis,drugie swieta bez rodzicow i braciszka i Jego rodzinki i smutno jakos:-(:hmm:
Ale juz koncze i nie zarazam sumtkiem!!!!

ZYCZE UDANEGO DZIONKA I USMIECHU MIMO DESZCZYKU!!!!!MOZE JAKIS SPACER W KALOSZACH????:-D:-):-D:tak:

reklama
witam!!!
co za pogoda szok!!! szaro buro zimno i do tego pada!!!!pewne ze dzis zostajemy w domu... jezu dziewczyny nie lapiecie dola ico porabiacie w takie dni z waszymy pociechami,idzie oszalec!!!
U nas jakos leci brak pogody i sacerkow bo jednak oli sie zdecydowanie lepiej czuje jak sie wybryka po dworze....

katarzyna s -zycze zdrowka dla corci jezeli moge cos zaproponowac do zakup masc wicka dla dzieci i posmaruj klatke piersiowa malutkiej powinno pomoc!!!!co do swiat to nie smuc sie my tez tu zostajemy i tez nam brakuje prawdziwej zimy!!!!!!!!!!!!!!!

dziekuje wszystkim forumowym kolezankom i ich dzieciaczkom za zyczonka urodzinowe!!!!

:baffled::dry::baffled:Wrocilysmy od lekarza bez recepty no i bez zadnych nowinek bo Nika ma brac CALPOL:-(:no::baffled::confused::dry:

Co prawda zmusilam lekarke,zeby ja zbadala i faktycznie spardzila stetoskopem jej plecki i piersi i zajrzala w uszka i buzke i migdalki sprawdzila....wiec gdyby cos sie dzialo to na pewno by zobaczyla....mam podawac Calpol i jesli do konca tygodnia sie nic nie zmieni to mam znowu przyjsc.:-(:baffled::dry:

Przestalo u nas padac wec mysle,ze wybiore sie chociaz na zakupy do Boots'a to malutka zlapie swiezego powietrza.Probuje spac teraz ale kaszle co chwile i sie nie moze wyspac:-(Pytalam lekarki czy w zwiazku z takim kaszlem mysli czy powinnysmy isc na basen jutro bo jednak lekko mokra zawsze jest jak wychodzimy,co prawda opatulona ale jednak...Ale stwierdzila ze poki nie ma goraczki to mamy normalny tryb zycia prowadzic:confused::confused::baffled::dry:

Olis - chyba wlasnie wyprobuje vica,ale nie wiem czy sa takie dla dzieci specjalne?ten dla doroslych chyba za mocny bedzie,czy nie?

katarzrzyna s-jest taka masc vicka specjalnie dla maluszkow bo sama ja uzywalalam!!!!takze napewno ja kupisz w bootsie,zdrowka zycze dla malej

Hej dziewuszki.
U mnie dzisiaj dzien pod znakiem sprzatania. Maly spi wiec moge zajac sie domem. U nas wczoraj pierwszy raz spadl snieg, niestety dlugo sie nie utrzymal, jest za cieplo. A dzisiaj sloneczko ale i deszczyk. Nawet tecza sie pojawila nad naszym osiedlem.
Maxin- kochana my nie jedziemy do Polski na swieta:no: Nad czym ubolewam ale coz, takie zycie:-( A jak tam Nati?? Spi lepiej??:-)
Maggusia- ja to bym nawet chciala sniegu, tak na przyklad na Wigilie:-) Taka zgnila pogoda tez nie jest fajna, troszke moglo by wymrozic to powietrze.
Katarzyna S.- ja tez uzywalam tej masci, jest dobra i polecam!!:-)

A gdzie reszta?? A tak w ogole to ostatnio myslalam o starych forumowiczkach, ktore zapadly sie pod ziemie. Nie wiecie co na przyklad u Mai33? Maxin, moze Ty cos wiesz co u mamy i Martusi??
A Buziaczek gdzie sie podziewa?? Czarnule tez gdzies wcielo....a Pinka25? Co jest dziewczyny? Pusto bez Was!!!:-)

A to dzisiejsza tęcza, jeszcze tu w Anglii nie widzialam. I to dokladnie na wprost mojego domu.

Załączniki

• Rotation of DSC00065.JPG
    Rotation of DSC00065.JPG
    494,3 KB · Wyświetleń: 86
Witam mamusie:-)
Ale się wynudziłam w ten weekend.Od dawna nie siedzieliśmy w domciu,ale no cóz zima idzie.:dry:
A moja kruszynka miała dzisiaj szczepienie.Ale płakusiała myslałam że mi serce peknie:-(.No ale to dla jej zdrówka jest.:tak:A teraz leży sobie i ogląda swoje piąsteczki bo jest na etapie poznawania swojego ciała.Ahh jak to słodko wyglada:-D

dziewczyny jak to jest z lekami na receptę dla swiezo upieczonych mam.Płacą czy nie?

hej laski
kazda na pogode narzeka uff co zrobic i tak deszczu ta jesienia duzo nie bylo:no:,caly dzien ciemno wrrr...ale coz jakos trzeb funkcjonowac,koniec laski narzekania

kazda na chwilke zaglada:-D na poprawe humor moze ktos zna dobry kawal???

Przedszkole. Po zajęciach przedszkolanka pomaga założyć botki jednej z dziewczynek. Męczy się, bo botki są ciasne ale w końu - weszły. Spocona siada na ławce obok a dziewczynka mówi:
- A butki są na złych nóżkach!
Rzeczywiście, lewy na prawy. Ściąga je więc, zakłada znowu, morduje się sapie... wreszcie!
- A to nie są moje buciki... - mówi nagle dziewczynka.
Przedszkolanka zaciska zęby, sciaga botki, ociera pot z czoła...
- ... to są buciki mojego brata, ale mama kazała mi je nosić.
Pani zaciska pięści, liczy do dziesięciu... Wciąga botki znowu na nogi dziewczynki. Uspokaja oddech. Zakłada jej płaszczyk, czapeczkę...
- Masz rękawiczki? - pyta dziewczynkę.
- Mam, schowane w butkach!

W restauracji rodzina posila się promocyjnym obiadem. Zostaje sporo resztek i ojciec prosi kelnera:
- Czy może pan nam zapakować te resztki? Wzielibyśmy dla pieska...
- Hurrra!!! - krzyczą dzieci. - Będziemy mieć pieska..!

My po leniwej niedzieli,Natalka zaskakuje nas jak duzo zaczyna mowic:szok::-)sklada proste zdania jest zabawna.Ja bylam w szpitalu na kontroli po wypalance,wszytsko ladnie sie zagoilo.Wogole dobrze,ze zadzwonili do mnie aby przypomniec o wizycie;-)
Natalka juz kolejny dzien nie chce spac w dzien,wiec ja nie zmuszam,za to spi do 9.00:-D

Agnes u was juz snieg,ale super,w Londynie pwwnie sie nie doczekamy

katarzynka zdrowka dla twojej perelki.cos wyleczyc sie nie moze,sprobuj podawac jej syrop i vik powinien pomoc.Jeszcz eraz zdrowka.a TY JAK SIE MASZ?

justyna u maji ok,Martusia choruje,przeprowadzili sie wiec czasu brak na wszytsko,moze sam zgladanie i napisze
Czekaja was wiec rodzinne swiete,bedziecie sami czy ktos przyjezdza?

olis nie daj sie pogodzie,moze na necie znjdziesz fajne zabawy w domu,ja czasmi tak robie,cieszey mnie to,ze Natalka zajmie sie sama,wymysla sobie roznosci,mozna wiecj zrobic nie:-)

MrsF duzo slyszlam o tym miejscu ,kazdy je chwali,musze sie tam wybrac

gabids super maluszki sa jak poznaja swoje czesci ciala,milo obserwowoc kazdy postep :-)

ZABRAKLO MI CZASU NA ODPISANIE KAZDEJ SORKI,obowiazki wzywaja

milego wieczoru

Witam wszystkich serdecznie po długiej nieobecności.Ale i tak nikt o mnie nie pamieta.Przez 10 dni nie miałam internetu.
wszystkie posty już przeczytałam.było co czytać.nie odpisze wszystkim niestety nie mam już tyle czasu.Mój mały synuś coraz wiecej w dzień nie spi i domaga sie zabawy, rozmów itd. Ale za to zasypia sam w łozeczku albo na naszym łózku.nie musze już go nosic i lulac.Co bardzo cieszy mój kregosłup. a starszy synek zaczyna sie przygotowywac do rozłaki ze mna bo po poworcie z Pl idzie do przedzkola.Nareszcie!On jest taki naładowany energia że ja już z nim nie moge wysiedziec w domu.Na plac zabaw nie zawsze sie da iśc bo ten deszcz pada.Cociaż u mnie pogoda nie jest taka zła.mało pada ale jest ciepło.tu ani razu nie padał śnieg w zeszłym roku.Podobno tu bardzo zadko pada snieg.
a ja odliczam dni do wyjazdu.Już mysle o swietach i tym jedzonku.
No i rodzinka zobaczy na zywo naszego smyka.chociaż z drugiej strony to kurcze znowu tyle kaski pójdzie.no bo przy okazji robimy chrzciny małemu.a do tego prezenty itp.
My z mężem dla dzieciaczków już prezenty zamówiliśmy maja przyjsc w tym tygoniu.Z tym u nas nie ma problemu.Mój starszak lubi ogladac katalogi z woolwortha i argosu.wiec mówi nam co on potrzebuje.

wszystkim solenizantom składam spóźnione ale szczere życzenia. a nowe forumowiczki serdecznie witam.no i dużo zdrówka wszystkim szczególnie dzieciaczkom.

pozdrawiam wszystkich i lece dalej pa

reklama
Witam
Jak tam po weekend-zie??? U nas był dopiero dzisiaj, bo M miał wolne :-).
Dzisiaj spacerek nie udany, pada i pada, myślałam że choć na godz wyskoczymy a tu nie dało rady :-(. Więc bawiliśmy się w domku. Bąbel tak słodko się śmieje, a najbardziej gdy droczę się z nim w zabieranie pieluszki :-D. Poznał dzisiaj ciepło i zimno, dałam mu kubek ciepły i zimy, i zimny lepiej mu pasował :confused:. Turlaliśmy się jak zawsze po podłodze i obowiązkowe tańce :-).

Maggusia ale Ci zazdroszcze, synuś tak długo spał :-), a kiedy mój :confused::-D. A jak dzisiaj? Jeśli chodzi o mecz, to mój jeszcze trochę musi poczekać za nim z synkiem obejrzy :-p, ale z sąsiadami wydawali z siebie różne okrzyki :-D:confused::-D

MrsT jak tam po urodzinkach, zdradź rąbek niespodzianki :tak:;-)

Katarzyna_s dużo zdrówka dla Laluni :tak:, mam nadzieje że wyzdrowieje do piątku :tak:

Justyna.w uwielbiam tęcze, jakoś dziwnie wesoło się robi :-D, a śniegu choć przez chwile zobaczyłaś, może znów się pojawi :-). Masz racje dziewczyno - a gdzie reszta dziewczyn???

Gabids oj rośnie Ci pociecha :-D. Słodko jest się przyglądać jak maluszek odkrywa świat, od rączek poczynając :-D

Maxin racja, koniec narzekania :-), a kawały super :-D:-D:-D. Z przedszkola się uśmiałam :-D Widzę że Stokrotka wynagradza mamusi brak snu popołudniu, i do tego robi takie postępy :-), super :-)

Izka nie martw się, na pewno nikt tu nie zapomniał o Tobie, ogólnie zrobiło się tu spokojniej i bardzo się cieszymy że z netem jest już wszystko ok. Ach te smyki, pełne energii :-D ale wynagradzają - teraz sam zasypia , super :tak: Ty również lecisz na święta :-), ja również nie mogę się doczekać tych pyszności no i śniegu :-), a i my robimy chrzciny przy okazji, w drugi dzień świąt, rodzice już powoli się przygotowują, i już planują jak go tu rozpieścić :-D:-D:-D

Jeśli chodzi o śnieg w Londynie to w zeszłym roku był, króciutko ale był, tego dnia miałam wolne i dobrze bo tu ociupinka śniegu paraliżuje ruch :confused::szok:.

Miłego wieczorku :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry