• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Mamuska - wylatujemy 4 stycznia wiec nie bardzo bym chciala zeby dostala szczepienie dzien przed gdyz nigdy nie wiesz jak sie bedzie dziecko zachowywalo - moze bedzie mega markotna lub bedzie goraczkowac, wiesz jak to jest. Wolalabym zeby dostala jakies 3 dni przezd wyjazdem co najmniej.

Maxin i Izka - wczoraj przeszperalam necik odnosnie mazasu dla maluszkow...i znalazlam film jak masowac maluszka wiec zaczynamy od DZIS !!!

Laseczki, a nie uwazacie ze jak tak dziecko szybko rosnie to moze byc jakis problem ?

reklama
Wlasnie leca wiadomosci i mowili zeby hasla zmienic jak sa ustawione np daty urodzin dziecka albo rodzicow,albo jakakolweiek data ktora mozna znalesc w tych dokumentach...Oj,zamieszanie tylko przez nich!Nie chcialabym teraz byc na miejscu tych,ktozy pracuja w bankach albo w ravenue;-):-D:szok:

Rzeczywiscie radza w telewizji aby pozmieniac hasla bankowe. Kaza rowniez pilnowac swoich kont, tzn sprawdzac aktualny stan konta. Rzad zapewnil ze w razie jakiegos nieautoryzowanego uzycia konta bankowego(kradziez, przelew itp) zapewnia pokrycie koszta i rekompensate. Patrzylam przed chwilka na wiadomosci, jak sie kloca politycy, jeden oskarza drugiego, kazdy przeprasza. Ludzie sa wstrzasnieci i przerazeni. Oby znalazla sie ta plyta a przede wszystkim oby nie wpadla w niepowolane rece osoby ktora zrobi z tego uzytek.

Maxin- swieta w Anglii i niestety nikt nas nie odwiedzi. Powiem szczerze ze moja mama mysli ze moze przyjedziemy, nie mam serca wyprowadzic jej z bledu. W sumie to do Niemiec nie jest az tak daleko....

A nas czeka kolejna przeprowadzka. Znalezlismy wiekszy dom. Moze za dwa tygodnie sie przenosimy. Oj mam dosc wszystkiego, nie lubie przeprowadzek. Chociaz fajnie jest sie uzadzac na nowo, wszystko czyste i poukladane. Zobaczymy...

Witam Dziewczyny co u Was? Forum widze marnieje ....gdzie sie podziewacie Dziewczyny ??? Helllo Maju, Evosko, Pinko, Izy wsyztskie??? gdzie jestescie ?? Maggusia, Olcia?? piszcie co u Was????

U nas ok nie dawno wrocilam ze spacerku z Blania pospala i wlansie sie obudzila i bede podawac jej sloiczek wielowarzywny :-) pewnie jak zwykle bedzie wszystko oplute bo Blania nauczyla sie prutac na ustakch :-D:-D:-D:-Dmala plujjjjka :laugh2::laugh2: zapraszam na nasza stronke ze zdjeciami nowe foteczki mamy , strona w podpisie :)

maxin78, mam nadzieje ze natalka czuje sie juz lepiej

buziaczek1626, no i zabki juz wychodza?

katarzyna_s, dzieki ale nie ma czego zazdroscic - w tej chwili mam ciagla zgage i biodra mnie bola a szczegolnie jak dlugo siedze w jednym mielscu, musze sie spytac mojej konsultantki czy to normalne. kopniaki juz sie zaczely! pierwszy raz poczulam moja rozrabiake chyba juz w 15tym tygodniu ale to tylko byly 'motylki i babelki'. teraz to dopiero sie male rozkreca szczegolnie jak proboje spac!! no i zawsze dostaje kopa jak sie garbie w pracy przy komputerze (tak jak teraz :tak:). zimno mi nie jest a raczej ciagle za goraco ale boje sie ze znow sie przeziebie bo ludzie na mnie ciagle w metrze kichaja. zawsze proboje sie zaslaniac gazeta i moze sie tym razem wybronie. dziwne zachcianki jedzeniowe mam, np na mieso ktorego zazwyczaj nie lubie, i od tygodnia na lody gruszkowe (!?) :confused:

mamuska79, dzieki, maz rzeczywiscie sie spisal z tymi urodzinami. co do swiat angielskich to troche sie martwie czy nie wpadne w jakas depresyjna tesknote za polska wigilia (tu nie obchodza tylko ida do pubu!), rodzinka, i nawet karpiem, ktorego i tak nigdy nie jem. ale maz tak sie zawsze swietnie spisuje w polsce wiec musze sie zrewanzowac i humor trzymac.

justyna.w, oj znam twoj bol, tez mi sie nie chce przeprowadzac ale trzeba, centrum londynu nie jest najlepsze dla dzieciaczka. i tez chyba w tym roku, chyba ze agenci cos zawala...:rolleyes2:

mam pytanie, a w zasadzie dwa. jestem w rozterce co do urlopu maciezynskiego i nie wiem czy wziac na rok czy na mniej. a po drugie, czy to prawda ze jak synkowi (jeszcze nie znam plci ale hipotetycznie) zalatwie polskie obywatelstwo to moga go pozniej do polskiego wojska wezwac? z gory dziekuje za wyjasnienia.

witajcie ja dopiero o tej porze włączyłam dzisiaj komputer:-p i czytam co nowego
Karolinka pospała dzisiaj rano do 9, no i teraz wieczór w ogóle nie chciała spać:no:, zasnęła dopiero po 2 godzinach brykania w łózeczku, pierwszy raz w życiu:szok:, mam nadzieje, że jutro juz będzie wszystko dobrze i zaśnie ładnie , chyba jej zrobię pobudkę o 7:-D, żartuję oczywiście:laugh2:

Cieszę się , bo w końcu Majeczka, ta dziewczynka o której Wam kiedyś pisałam, co ma wadę serduszka, ma jutro operację :tak:, jej rodzice też bardzo się cieszą, ale też bardzo boją się, mam nadzieje, że wszystko się uda, będę jutro trzymać kciuki:tak: i modlić sie za nią

Przepraszam, ze Wam nie odpiszę , ale nie mam już dzisiaj siły:zawstydzona/y:, zaraz idę do łóżeczka, dobranoc:-)

Smutno tutaj strasznie ze tak cicho co sie stalo ???
Chcialam poczytac co u Was bo mam troszke czasu ale widze ze chyba nie za bardzo mam co ....:-(:-(:-(:-(
U Nas wsumie Ok bylysmy z Blaneczka w polunie na spacerku wreszcie nastala ladna pogoda - nie pada .:crazy:
Blania spi juz a ja ogladalam ''You Can Dance'', teraz zmykam zprzatanac kroliczkowi myc sie i do lozeczka, jutro o 2 mamy wizyte u Gp ide w swojej sprawie @ badanie krwi ,chce sie upewnic ze wszystko ze mna Ok i nie mam anemii bo czasem zle sie czuje ...i Tesciowa mowi ze byc mozliwe ze mam anemie :szok::szok::eek: zapotrzebowanie na jedzenia mam -oby nie umrzec:szok: chudne nie wiem co sie dzieje :szok:waze mniej niz przed ciaza:szok:
:no::no::no:
A z Blaneczka ide zeby ja zbadala kontrolnie , posluchala plucek, bo ma jakis lekki kaszelek...czasem jest goraca i strasznie poca jej sie stopki :baffled::no:nie wiem od czego? ciekawe co Mi powie ....???:sorry:
Ok Uciekam . Zycze spokojnej nocki wszystkim i mam nadzieje ze minie ta cisza i wkoncu sie odezwiecie wiem ze sie nie chce pisac bo chndra zimowa nas dopada ale nie dajmy sie jej :) przesylam duzo ciepla i moc buziaczkow od Wesolej Blani i Jej Mamusi .

Ps. Musze sie pochwalic ze Moj Maz poswieca Blance wiecej czasu niz dotad ..:tak::tak::-):-) bawi sie z nia , wychodzi na spacerki a ja moge sobie swobodni cos ugotowac.(wczesniej jej sie bal ze cos jej zrobi bo byla taka malutka kruszynka a teraz jest juz co potrzymac klocuszek)
pozdrawiam buzioaczki
papapapapa
papapapapapapapap;-);-);-)

reklama
Agnes - Minelysmy sie postami :-):-) Ok ja tez trzymam kciuki za Mala oby operacja przebiegla pomyslne a Niuna wrocila do zdrowka ;-)
Moja Blania tez ostatnio szarzzuje po nocach:eek: , ale to przez tesciowa bo zostawilismy Blanke z piatku na sobote u Niej(i ta nie polozyla jej na czas spac i Blance sie poprzestawialy godz i drzemki iw szytko) a My pojechalismy do kina i urzadzilismy sobei wieczorek we dwojke ...:happy:

Malagorzatka - a o ktorej godzinie twoja ma ostatnia drzemke ? bo Moja Blanka jak spi o 17 do 18 drzemie to pozniej tez ma problem ze spaniem nocnym ... jak u Was wyglada wieczorek ? ze Mala tak daje wam popalic ????:sorry::sorry::confused: moze wymecz Malenka porzadnie, wykap nakarm i odloz do lozeczka , sprobuj by sie wyciszyla , nie bierz jej juz na rece jak bedzie plakac tylko daj smoczek (jak go urzywasz) lub pieluszke :tak::yes:poglaskaj jak bedzie plakac lub potrzymaj na busce dlon i sie uspoki i zasnie u Mnie tak jest siedze przy Niej Ona Mnie widzi jak prostesuje strasznie uspokaja sie i zsypia ale nie mowie juz do niej glosem wesolym tylko cichym i do spania ....moze pomoze Ci moj sposob , powodzenia , jesli chcesz sprobuj u Mnie pomaga , chodz czasem ma swoje dni i jest gorzej ale nie poddaje sie i trwam w tym - delikatnie wprowadzam rutynke ....moze wydawac sie drastyczna hihi ale wcale taka nie jest:no::no::-):-D:rolleyes:

pozdrawiammmm

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry