reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
ufff puff ufff puff

z cyklu ''przygody'' wyszlam dzis do pracy wystrojona ze hej
zapomnialam tylo ubrac buty wyjsciowe (czyli klapecki)
co tam wyszlam w kapciach
i tak mi sie cichutko szlo ze az sie zorientowalam
wsciekla bylam zetyle schodow spowrotem musze pokonac
ale mimo wszystko slanialam sie po tych schodach ze smiechu

czy Wy podczas ciazy tez tak macie mialyscie??
czy to przejdzie?? he he he

dziewczynki o zaropialych oczkach bylo ze 2 miechy temu kropelk mleka z cycusia na
oczko metoda podana przez Ivonke i ponoc potwierdzona przez pozostale mamusie;)

laski
ja juz zyje odejsciem z tej nory - maly zaczal sie wierzgac dopiero jak sobie poplakalam
bo wystraszyl mamusie az zadzwonilam do poloznej ze nic nie czuje - jak zaczelam liczyc ruchy
to sie opamietal ze sie martwie i zaczal wierzgac no Rocco nie spij cale dnie i noce
bo mama sie martwi;)))

witaj Pandorka
witaj Zuzia

Izunia - no to Polandia niebawem - wyszalej sie i wypocznij
nie zamartwiaj sie brzuszkiem - i nie klam bo pieknie wygladasz
wyluzuj Ty chyba nie widzials grubej baby!!

Maxinka - nic nie powiem bo glupio sie powtarzac
Natalka jest cudna i jak cudnie zajada paluszki
i daje jakies kosmiczne znaki he he he

Maggusia - Ty modelinko piekna - no no jak z cebie laseczka;))))
maly kropka w kropka do Cibie podobny;))))

Tamarunia - caluje Cie mocno i sciskam

Ivonek Martuska i cala reszta moich ulubionych mamusiek - pozzdawiam

Dorcia - brzuchatku za tydzien jak wytrzymasz z Toba sie wybiore na zakupki he he he
jak malenstwo??

Maja - Kallusia - a Wy gdziescie poszly??

Anya - to pewnie biega za Joshkiem - on taki slodziutki

Malwinka i cala reszta????? opalacie sie????

za przykladem Maggusi SLE CIUMASKI ;)) xxx

Evoska-jests niesamowita i ty to masz przygody, hehe:):):)Nie martw sie za bardzo, czasem tak po prostu jest ze dzidzio sie mniej rusza, moze to ze jest tak goraco na niego wplywa.Jesli polozna mowi ze wszystko jest ok to znaczy ze nie ma powodow do zmartwien.A kiedy ty zamierzasz rozpoczac przygotowania do narodzin dzidzi?No wiesz pokoik, ubranka itp?U nas ok, dzis moj synus bardzo duzo głuży(to jest pierwszy etap mowy)czyli wydaje dzwieki w stylu "oj, e uo, hm, be", za jestem w szoku ze tak duzo "mowi".I wogole jest taki cudny ze bym go zacalowala.I juz tak pieknie sie usmiecha.I buzka juz taka sliczna i gladka sie zrobila:)
A gdzie reszta naszych mamusiek i ciezarowek???
Sciskam was wszystkie!
A to nasz maly szkrabek:)
A tak sie smieje o 7.00 rano;)

Zgadnijcie co mi sie sni;)

Izunia - jaki on jest rozkoszny:))))
na zakupki od przyszlego tygodnia - powoli zaczynam sie juz rozgladac;))))
buziaki

czesc laski

ale mam w pisaniu zaleglosci ale przez to goraco len mnie straszny opanowal i po postu nie daje rady

izusia- ale fajne zdjecia i gratuluje pierwszych dzwiekow to nastepny wielki krok w zyciu Oskarka ;D,

evoska- ha ha ale ty to masz przygody ale ja tez mam jedna straszna ;D pewnogo dnia bylo strasznie ale to strasznie goraco chodzilam po pokoju tylko w spodenkach i chcialam wyjsc po cos na korytarz gdzie mieszkaja rozni inni lokatorzy i zapomnialam ze jestem praktycznie nago he he wiec wyszla wyszlam ale opamietalam sie za drzwiami i naszczescie nikogo nie bylo, a moj maz tylko stanal jak wryty i otworzyl buzie he he teraz staram sie myslec co robie ale tak jak tobie ciagle cos mi sie przytrafia he he

maggusia- ale pieknie razem wygladacie piekna z ciebie mama ;D ;D ;D

witam nowe kobitki na forum ;D ;D

a wszystkie mamuski mocno sciskam i pozdrawiam

maxin - jeszcze raz powtorze mala jest po prosu piekna ;D ;D ;D

Hej laski,pogoda caly czas piekna,ale czasmi czlowiek wysiada tak goraco.W czoraj niepodzianka na mamy urodziny sie udala,piknik w parku byl sympatyczny.Natalinka nawdychal sie tyle powietrza,ze juz o 20.30 padla po wspolnej kapieli z mama,juz w wannie prawie usypiala i tak obudzila sie dopiero o 4.00.
Maggusia ale z ciebie laska,a Brajanek niezle minki szczela,jest sodziutki
Dorcia i jak zakupy???Co ciekwaego kupilas???
Evoska tys to aparatka,zawsez sie usmieje z twoich przygod
Izusia Oskarek jak zawsze kochaniutki i pieknie sie smieje ile radosci w tym guzeniu,niezle to wyglada jak ustawiaj usteczka i wydajka dzwieki,ja zawsze placze ze smiechu jak ona powtarza za mna i tak sobie gatamy,hi,hi,hi.Jak pokawanie?????Jak jak Oskarek jest zainteresowanyu zabawkami???Moja wciaz nie,popatrzy chwilke i tyle,ale za to uwielbia tv,hi,hi,hi szcegolnie simsonow ;) ;) ;) ;)
Maja niezla przygoda,a chociaz biustonosz mialas??!!!

A to fotekczki z 50 urodzin mojej mamy
Przy fontannie:
mmaainataka1vl1.jpg

znana1wg7.jpg

Tata mowi,ze wygladam jak chinczyk ::) ::) ::)hmmm........
alezemniepysia1gw5.jpg

Ide juz do domku
wsiodelku1iu3.jpg

Witam Mamusie!
Dzis bylismy na szczepionce i znow nasze Malenstwo plakalo.Nie lubie tego z pewnoscia Brian tez nie ale jak mus to mus ;)
Znow mi nie spal cala noc ciagle do niego wstawalam nawet bralam go do nas do lozka ale Kruszynek chcial sie ciagle bawic.Ostatnio tak myslalam i stwierdzilam ze moze on nie chce mi nad ranem spac bo jeszcze nie mamy zaslon no i jak jest juz widno to on mysli ze jest czas na zabawe i przespal noc?
Rozmawialam na ten temat z lekarka ona powiedziala ze moze tak jest bo jest cieplo ale mi sie nie wydaje bo od tej strony pokoju jest cien i otwarte okno.
Oczko juz prawie nie ropieje przemywalam rumiankiem i przeszlo!huraaaaaaaaaaaaaa ;D
Dzis kupilam Brianowi w sloiczku starte jabluszko z gruszka firmy Organics Cow&Gate nawet ja posmakowalam pychota.Gruszka roszke jest kwasna wiec Maly robil niezle mineczki.

Witam nowe forumowiczki ;) zagladajcie do nas czesciej i dziekuje wam za rady napewno sie mi przydadza i innym .

Maxin z ciebie tez niezla laseczka nie widac wogole ze rodzilas brzuszka zero normalnie a u mnie jeszcze jest oponka.Mamcie tez swietnie wyglada i wogole nie widac po niej ze ma tyle latek wooooooow sto lat dla mamy! ;)Natalka jak zwykle rozkoszna i ta opaseczka swietna.

Izusia piekne zdjecia Mlenstwa!no i to jak sobie spi w lezaczku rewelacja ;)

Evoska ty to masz przygody hehe.Ruchami Kruszynki sie nie przejmuj(wiadomo przezorny zawsze ubezpieczony) bo tak czasami bywa ja tez sie raz wystraszylam stukalam pukalam itd pozniej Maly leniuszek stwierdzil ze czas mamie dac znaki jakies i dosyc zabawy w chowanego :)

Dziewczyny co do zakupow dla maluszkow to polecam goraco! wanne mamas&papas (mozna ja tez kupic w argosie taka zolta)jezdzi na koleczkach ma poleczki wanienke i na gorze mate wszytsko jest pod reka i nic nie paleta sie tylko jest na swoim miejscu i nie zajmuje duzo.Ja jestem z niej bardzo zadowolona! ;)Jesli ktoras z was nie znajdzie a bedzie nia zainteresowana to poszukam numeru w argosie i podam wam.
Jesli bedziecie kupowac bumper to kupcie sobie na cale lozeczko ja kupilam na polowke i teraz jak Brian mi robi fikolki po calym lozku to musze po jednej stronie uwazac zeby sobie nozek nie wlozyc pomiedzy szczebelki(oczywiscie na poczatek polowka byla super ale teraz przydalby sie caly).
Radze wam z walsnego doswiadczenia mysle ze sie moje rady przydadza :)

DZIEKUJE ZA MILE KOMPLEMENTY DLA MNIE(jeszcze mam kilka kg do zgubienia i ta oponka) I OCZYWISCIE DLA BRIANA.
SLEMY CIUMASKI I POZDROWIENIA GORACE!

Dzikie Magggusia i sto lat sto lat dla Brajanka z okazji 4 miesiacy ;D ;D ;D

A no i Oskarek od Izusi mial przecierz 2 miesiace,wiec rwoniez sto lat sto lat... ;D ;D ;D

Niech wam zdrowo rosna bobasy

reklama
Witajcie babeczki.
Nie mam jakoś weny zeby przeczytać ponad 160 stron tego wątku (przeczytałam pierwszych 10) wiec postanowiłam iść na łatwizne i poprosić Was o odpowiedz na nurtujące mnie pytanie.
Otóz, jestem teraz w 30 tc. Mój mąż jest w Londynie od kilku miesięcy, ma tam legalną prace. Ja zamierzam do niego dołączyna na miesiąć przed planowanym terminem porodu i rodzić z nim na miejscu. I tu moje pytanie. Chodzi mi o to, co musze załatwić jak przylece do Londynu, żeby bezstresowo czekac sobie tam na poród. Jakie formalności musze dopełnic i ile one trwają. Boję się ze nie zdąze :( i że nie przyjmą mnie do szpitala jak się zacznie poród i będe musiała rodzić bez fachowej opieki w domu (jak 100 lat temu na wsiach) Czy mój mąż może zacząc teraz załatwiac część formalnośći ?? Wysłałam mu zaświadczenie od lekarza przetłumaczone u tłumacza o moim stanie.
Będe Wam wdzięczna za odpowiedz.
Pozdrawiam

Do góry