reklama

Mamy ze Szkocji

isabelll- troche jest z tym peselem zachodu. Trzeba miec przetlumaczony akt urodzenia. Potem w Urzedzie gdzie jest pokoj "stanu cywilnego" - nie wiem jak to sie dokladnie nazywa. Zanosi sie to tam, kierowniczka wpisuje w ksiege urodzen i zameldowan. Zabiera to tlumaczenie i na drogi dzien oddaje wypisany przez nia orginalny akt urodzenia. Wtedy z tym polskim aktem urodzenia idzie sie so ewidencji ludnosci i tam po ok tygodniu przychodzi pesel.
almani- dzieki!!!!! niedlugo pewnie i wy zazapkujecie!!!!!!!
gasiorek- super ze sie juz lepiej czujesz, dzis moj G poczul sie grypowo, gardelko go bolalo.

co do dentysty t moj jest na craigmiller

Ostatnia edycja:
reklama
Doveinred gratuluje pierwszego zabka:-) a moze ten katarek na zabki byl bo u nas tak bylo caly tydzien maly sie z nim meczyl?
Emilia zabij mnie a nie wiem jak sie nazywa,tam jest chyba z 3 dentystow,to jest na samym poczatku pirlig od leith walk po lewej stronie takie zielone wejscie po schodach i on przyjmuje zawsze w gabinecie zaraz obok rejestracji to jest na wprost drzwi wejsciowych wiec w recepcji mozesz powiedziec ze do tego dentysty chcesz,ja zawsze placilam tam ale teraz mam ten certyfikat na rok wiec nie place,mam nadzieje ze wytlumaczylam w miare jasn bo mnie do niego zapisali i jak juz sie chce rejestrowac to juz automatycznie do niego mnie rejestruja:-)

Doveinred tez o tym wczesniej nie wiedzialam ale ostatnio bratowa mi powiedziala i jeszcze pare osob,bo maly ciagle mial katar i nic poza tym,wiec moze to nie przeziebienie:-)

Ciekawe, bardzo ciekawe. Troche dziwne ale z tymi dziecmi to nic nie wiadomo.
Pamietam taka anegdotke z wlasnego przykladu: po urodzeniu i po przyjezdzie do domku maly mial czkawke jakies 3 tyg. Myslimy sobie co to za smieszne czkajace dziecko!!!!:-D Po tych 3 tyg wspomnielismy to bratowej a ona na to - to mu jest zimno!!!!!! My zdziwieni ?????
Potem dowiedzielismy sie ze jak dziecko ma czkawke to mu zimno!:szok::-D:-D:-D

Doveinred gratuluje pierwszego zabka:-) a moze ten katarek na zabki byl bo u nas tak bylo caly tydzien maly sie z nim meczyl?
Emilia zabij mnie a nie wiem jak sie nazywa,tam jest chyba z 3 dentystow,to jest na samym poczatku pirlig od leith walk po lewej stronie takie zielone wejscie po schodach i on przyjmuje zawsze w gabinecie zaraz obok rejestracji to jest na wprost drzwi wejsciowych wiec w recepcji mozesz powiedziec ze do tego dentysty chcesz,ja zawsze placilam tam ale teraz mam ten certyfikat na rok wiec nie place,mam nadzieje ze wytlumaczylam w miare jasn bo mnie do niego zapisali i jak juz sie chce rejestrowac to juz automatycznie do niego mnie rejestruja:-)
wybiore sie tam w pon,Dzieki

reklama
To jak wyglada sprawa paszportow dla dzidzki?
Tu zalatwiamy tymczasowy, a w Polsce meldunek i normalny paszport i nip?Czy da sie to zalatwic za jednym wyjazdem?Czy trzeba dlugo czekac?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry