kravat
Aktywna w BB
Po pierwszym porodzie - 16h nie moglam sie ruszac, a siadaniu mowy nie bylo, nie dosc ze mnie rozcinali, to jeszcze mialam resekcje - okropienstwo
po miesiacu moglam juz wiecej sie poruszac.
Tutaj natomiast porod ok 6h masaz szyjki ;-) bardzo pomogl i przyspieszyl, rodzilam na ziemi pamietam na czworaka, a nie jak w Polsce przybita do lozka z milionem kroplowek
no i zaraz po porodzie poszlam pod prysznic, potem do kafejki, nawet makijaz zrobilam :-) diametralna roznica
.
Pamietam jak midwife mi radzila i to naprawde pomoglo, to pic baaaaardzo duzo wody po porodzie, naprawde hektolitry, zeby co chwile latac do toalety, a wierzcie mi im mocz bardziej rozcienczony tym szybciej wszystko sie goi i nie szczypie ;-)
Co do nocnika, jezuuuu az mi wstyd Filo nadal zapampersiony, chociaz siusiu robi na kibelku, ale nr2 caly czas pamapers, a od stycznia zaczyna przedszkole, wiec chyba musze sie pozegnac z pampersami....
Rozi ma brzydki kaszel i goraczke od wczoraj, dzis zatrzymalam ja w domku
Tutaj natomiast porod ok 6h masaz szyjki ;-) bardzo pomogl i przyspieszyl, rodzilam na ziemi pamietam na czworaka, a nie jak w Polsce przybita do lozka z milionem kroplowek
no i zaraz po porodzie poszlam pod prysznic, potem do kafejki, nawet makijaz zrobilam :-) diametralna roznica
.Pamietam jak midwife mi radzila i to naprawde pomoglo, to pic baaaaardzo duzo wody po porodzie, naprawde hektolitry, zeby co chwile latac do toalety, a wierzcie mi im mocz bardziej rozcienczony tym szybciej wszystko sie goi i nie szczypie ;-)
Co do nocnika, jezuuuu az mi wstyd Filo nadal zapampersiony, chociaz siusiu robi na kibelku, ale nr2 caly czas pamapers, a od stycznia zaczyna przedszkole, wiec chyba musze sie pozegnac z pampersami....
Rozi ma brzydki kaszel i goraczke od wczoraj, dzis zatrzymalam ja w domku
trochę się tym martwie może maleństwo jest zbyt małe? Jak weszłam na forum brzuszków majowych to dostałam zawału jakie dziewczyny brzuszki mają. Moja mama też była taka szczupła jak ja i powiedziała mi że u niej dopiero w 5 miesiącu było coś widać.