zQo
Entuzjast(k)a
Hej dziewczyny!!!
Wczoraj bylam strasznie padnieta bo wracajac z ze szpitala zachaczylismy jeszcze o zakupy:-)
Powiem Wam ze spotkanie z anastazjoloiem bardzo duzo mi dalo, okazalo sie jednak ze bede miec znieczulenie do kregoslupa i ze maz bedzie moglbyc ze mna caly czas jako moj tlumacz:-):-):-)
niewiem strasznie sie tu balam tej narkozy chociaz mialam 3 w polsce ale jakos tak nie mialam zaufania do nich pod tym wzgledem ,mialam taka schize ze za duzo mi dadza i sie nie obudze

Wczoraj bylam strasznie padnieta bo wracajac z ze szpitala zachaczylismy jeszcze o zakupy:-)
Powiem Wam ze spotkanie z anastazjoloiem bardzo duzo mi dalo, okazalo sie jednak ze bede miec znieczulenie do kregoslupa i ze maz bedzie moglbyc ze mna caly czas jako moj tlumacz:-):-):-)
niewiem strasznie sie tu balam tej narkozy chociaz mialam 3 w polsce ale jakos tak nie mialam zaufania do nich pod tym wzgledem ,mialam taka schize ze za duzo mi dadza i sie nie obudze

Co do opieki podczas ciazy to ja sobie chwale. W moim przypadku wchodzil w gre konflike bo ja RH- i dodatkowo genetyczna wada wrodzona dziecka, o ktorej wiedzialam przed zajsciem w ciaze. Mimo tego ja moja dr ginekolog widzialam 2 razy (raz na spotkaniu w szpitalu i raz przy szczegolowym usg). Generalnie wyglada to tak ze przez cala ciaze prowadzi Cie polozna - moja byla wyjatkowo mila. Jesli ciaza jest zupelnie bez problemow to bedziesz miala robione tylko 1 usg w 12 tyg. Jak masz robione badania to w tym kraju jesli sie z Toba nie kontaktuja to znaczy, ze wszystko dobrze, jesli cos jest nie tak to masz od razu telefon z przychodni lub szpitala. Wynikow w wiekszosci nie zobaczysz na oczy. Mnie do domu przyslali tylko ze mam RH- krew oraz wyniki syndromu Downa i rozszczepu kregoslupa. Generalnie rozna osoby beda mialy rozne opinie, bo szpital szpitalowi nie rowny, a polozne tez moga sie rozne trafic, no i jest jeszcze bariera jezykowa. Mam nadzieje, ze Ci choc troche pomoglam :-)
....
!