Anitha w tesco też są te zabezpieczenia. Ja chyba też bym musiała kupić, bo Maja to wszystkie szafki i szuflady otwiera.
Misalula masz dobre nastawienie, ja też ostatnio nic nie robię a to dlatego, że mój J ma wolne, siedzi w domu i mało co robi więc czemu ja mam coś robić skoro pracuję. Poza tym ostatnio jestem zdania, że praca nie zając, nie ucieknie. Nie zrobie dziś to jutro albo za tydzień
Emila popytaj dokładnie w tych soft play area. U nas jest tak, że dają Ci osobną salę gdzie możesz siedzieć, no i jest wydzielone miejsce do zabawy dla takich małych dzieci, możesz też się zapytać w jakich godz najczęściej mają mały ruch i w takich godz zarezerwować. U nas jest jeszcze przy lesiure centre taka sala i tam jak rezerwujesz na urodziny to już nikt nie wchodzi.
Ja chciałam tak zrobić dla kuby ale okazało się, ze mamy za mało dzieci do takiej imprezy.
Co do benefitów to nie wiem czy teraz w ustawach nic się nie pozmieniało, wiem że na pewno zwiększyli liczbę godz jakie trzeba tyg przepracować żeby dostać chyba do 20 czy 22. Ale working tax się należy w zależności od zarobków, housing and councial benefit ale też zależy od zarobków. Ogólnie jeśli dostajesz wtc to innych już raczej nie bo wtedy masz wystarczająco albo jeśli nadal dostajesz to minimalną kwotę. Jak się uczysz na full time to możesz mieć obniżke councial tax chyba o 25% albo połowę już nie pamiętam