reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
menia 26 ale biedactwo z niego ale widac dzielny chlopczyk :tak:dobrze ze dobrze sie skonczylo :-)a to wszystko tu w edim bylo???

moj maz od 2004 roku jet ja od 2006 tylko ja z mala przerwa w polsce

menia Mialam wizyte z konsultantem i on powiedzial ze w moim przypadku najlepiej by bylo poczekac po terminie i zobaczyc czy bedzie pani rodzic, no chyba ze cudem bedzie pani miala 5-6 cm rozwarcia to prosze sprobowac.Ostatecznie mialam cc bo chcialam. Barnima przenosilam, porod wywolywali , po 3 dniach nic wiec skonczylo sie emergency cc. Potem wyladowal na intensywnej terapi i byl leczony na sepce. Wybralam cc by nie powtazac tego co bylo poprzednio choc gdzies w duchu czekalam na zaczecie porodu i sprobowanie.
A twoje sloneczko tez widze ze sie nacierpial. ale silny chlopak dal rade.

gwiazdeczko tak w Edim ale na opiekę nie mogłam narzekać , jak mnie po porodzie wypisali to dostałam łóżko na intensywnej terapii i mogłam chodzić do małego uczyć go karmić z piersi, później jak już było lepiej dali mi małego do siebie .
Miał swoją pielęgniarkę , i naprawdę tyle co napatrzyłam się na maluszki które sie urodziły za wcześnie albo z jakąś chorobą to jeszcze nigdy nie widziałam aby pielęgniarki z taką czułością się zajmowały :-)

Widzę że już sporo czasu jesteście na wyspach ;-)

Gwiazdeczka my porównywałyśmy z doty jak to wygląda z tym gazem bo ona ma rachunki i grzeje dużo mniej jak ja właśnie na zasadzie nagrzeje troszkę i wyłącza. I mi wyszło, że w ciągu trzech miesięcy wydałam mniej na gaz chyba 10 Ł niż ona. Kolega mi tak podpowiedział. I z tego co zaobserwowałam to prawda.
A jeśli chodzi o ten kwestionariusz to MUSISZ go wypełnić bo inaczej grozi Ci kara 1000Ł. Ja też go wczoraj dostałam przyszłam jakaś kobieta. Spisała dane powiedziała co i jak. Już go wypełniłam nie jest to trudne. Możesz to zrobić też przez neta. Tam znajdziesz PL wersję ale odp musisz po angielsku. Ja od razu się do tego zabrałam. Wypełniłam to na papierze bo nie ma tam nic skomplikowanego.

No wiadomo taki zdazenia nie naleza do przyjemnych i nazawsze pozostana w pamieci.

A co to za kwestionariusz???? o co z tym chodzi???

:-)no to przezylyscie dziewczyny wspolczuje ja tez mial z alanem troszke problemu jak sie urodzil ale naszczescie tez wszystko dobrz sie skonczylo :-) to wypelnie ten formularz i wysle w poniedzialek bo do 27 trzeba bzyczek84 ale jak bede caly czas grzala to my sie tu podusimy takie goraco bedzie a myslicie ze moze byc cos nie tak ze tak duzo tego gazu pobiera zglosic to gdzies????? dziewczyny co podajecie swoim dzieciaczkom jak widzicie ze je tak troszke choroba bierze bo alan mi cos chyba bierze katar ma kaszelek lezy caly czas pod kocem :-( dalam mu calpol narazie i nie wiem co dalej czy go puscic do przedszkola kurde nie wiem co robic :-(

reklama
gwiazdeczko ciężko mi doradzić bo mój mały na prawdę nie choruje, ale może herbatki ciepłej z sokiem z malin,niech się rozgrzeje. I może zakup wodę morską w spreju jest lepsza od kropli do nosa bo nie podrażnia śluzówek i można ją zażywać codziennie :-)

Do góry