• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy ze Szkocji

Jakos tak nachodzi nas falami, co???albo jest setna stron do nadrobienia albo ciiiiisza.
My dzis bylysmy na grupie i na kawce(z pyszna zupa).mniammmmm
Asia nie chce siedziec w wozku bo przeciez moze chodzic.I tak spacer zabiera nam wieki, bo jest tyle ciekawych rzeczy dookola.Generalnie nie mam nic przeciwko ale dzis tak lalo jak wracalysmy., a jak wsadzilam mala w wozek to darla sie jak bym ja ze skory obdzierala...

reklama
Emilia_ ja na razie kupuje Filipkowi butki tylko i wlasnie w Clark'sie. Sa drogie, ale mam pewnosc że maly ma odpowiednio dobrane butki. Na miejscu mierza długość stópki oraz wysokość podbicia i dobieraja również miekkosc podeszwy pod względem stopnia zaawansowania w chodzeniu. Fakt, że pierwsze ponosił tylko 2 miesiące, bo tak szybko nozka urosla, ale nie zaluje zakupu.

Emilia_ przykleiłam twój wątek spotkaniowy, zeby się nie zapodział.

Hejka
U nas dobrze, bylismy dzis z Barnimem w Sick Kids na to pobranie krwi by sprawdzili poziom zelaza- teraz tylko musimy czekac na wyniki.
Odwiedzilismy jeszcze plac zabaw i poznalam mila mamusie z synkiem i do nas tu zajrzy na forum .:)
Czerwone slady na policzkach policzkach jeszcze troszke sa ale mniejsze i katarek tez juz przechodzi.

Mestwin przedwczoraj spal mi isuper bo zasnol o 19 potem obudzil sie na jedzenie o 01.00 a potem sie obudzil o 6:30 i nawet nie chcial jesc.

Ach naprawde wywialo wszystkich. :-(

A ja ma od przedwczoraj dola..... Unia wymyslila sobie durne przepisy dotyczace protetykow ze teraz moj przyszly zaklad stoi pod znakiem zapytania....
Jak moj G powiedzial - jezeli nam nie wyjdzie to bedzie trzeba sprzedac dom i wyjechac spowrotem gdzies i juz tam zamieszkac.

Musimy sie zarejestrowac ( oki spoko) ale by sie zarejestrowac musimy wykupic specialne kody na produkty ( kody na protezy takie czy takie) od zagranicznej firmy w siedzibie w anglii ( rejestracja tylko w j angielskim). Kody kosztuja!! 5 kodow na rok ( czyli 5 rzeczy ktore sie robi) kosztuja okolo 500 euro ( kodow w protetyce jest okolo 30 - rachunek wiadomy) . Za kazda prace musimy zaplacic 300 zl do Warszawy ( specialna organicacja Urzad rejestracji produktow medycznych) i czekac 2-3 tyg na mozliwosc zrobienia pracy.
Oznacza to ze klient czeka bez protezy czy czego tam innego a my jak robimy czy to korone czy to proteze ( przykladowo 5 protez dziennie placimy za kazda 300 zl) Ceny protez wzrosna i tylko klientowi sie dostanie po kieszeni.
Mala oplata do Uni a reszta kasy idzie na latanie dziur w budrzecie.....
Problem najwiekszy w tym ze jako osoba zakladajaca zakald nie stac mnie na wykupienie kodow i reszte...... a potem placenie od kazdego malego zabka
http://www.zgryz.com/forum/viewtopic.php?t=4072&postdays=0&postorder=asc&start=0

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry