• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Ja tez z cyklami miałam problem miałam az do 50 dni:/ tragedia była.

Jola pewnie ta tarczyca to cholerstwo jest. Ale spokojnie bedzie dobrze. Moja dzidzia miala prawie 1100 w 29 tygodniu.

Ja też miałam cykle po 60 dni i @ tylko dlatego, że wywoływane. Nie dawano mi szans na naturalne zajście. Zaczęłam brać lek na niedoczynność tarczycy i na nim zaszłam już w drugim cyklu :) wszystkim lekarzom szczeny opadły hehe :P

Ewcik i gin nie mówiła, że mało? Waga równomiernie rośnie. U nas rosła ok,a teraz za mało i w tym problem.

Wróciłam od endokrynologa. Tsh sporo spadło po zwiększeniu leku ale, że mieści się w normie to zostajemy przy tej dawce...

no chcialabym popatrzec na córę i pozwiedzac jeszcze swiat a oczy mi sie przydadzą do tego:p
no to w takim przypadku jasna sytuacja co do porodu :)

ja chodząc na tą SR jakoś się uspokoiłam w kwestii porodu, mężu wspiera, wspólnie damy radę :) , jedynie co może zaprzątać głowę to jakieś komplikacje w trakcie, na które się wpływu nie ma i których się nie przewidzi, ale trzeba być dobrej myśli :)

mamy już skręcone mebelki, ale w weekend będziemy je przestawiać chyba, bo nie do końca nam się układ podoba, ale same meble super :)

Paulyna, a jaka Ci wyszła krzywa? Ja mam cukrzycę ciążową, już drugą ciążę z rzędu, więc temat dość oswojony.

Dzieciaczek waży 1700 g wg usg. Jak wyszło, że mam mało wód płodowych, zostałam na obserwację i miałam siedzieć i pić, pić, pić. Po jakimś czasie znowu usg. Maluch siusiał, więc nie tu problem, ale ilość wód się nie zwiększyła (a podobno pełna wymiana wód zachodzi w ciągu 3 godzin). Lekarka sugeruje, że to może być niewydolność łożyska, ale daje mi czas do czwartku, mam w tym czasie pić i zobaczymy, co będzie. Martwię się, bo faktycznie dociera teraz do mnie, że może coś z tym łożyskiem nie tak. Do tej pory od samego początku brzuszek mojego synka był w górnej granicy normy (zresztą identycznie, jak jego brata). Teraz dodatkowo mam cukrzycę ciążową i nie zawsze udaje mi się utrzymać cukier w ryzach, więc na logikę brzuszek powinien nadal być okrągły, a tymczasem wczoraj na usg pierwszy raz wyszedł mniejszy o kilka dni, niż wynikałoby to z OM. Szczerze mnie to zaniepokoiło i nie wiem, co myśleć. U starszego brata brzuszek był okrągły przez całą ciążę, do tej pory rozwijalni się dość podobnie, jak sobie porównywałam wyniki usg z poszczególnych tygodni. A teraz główka jest duża, o 3 tygodnie większa, a brzuszek o kilka dni mniejszy, choć do tej pory był duży. Ech, oby do czwartku.

U mnie w 1 ciąży tez były rozbieżności rozmiarów ale młody urodził się zdrowy. Myślę, że u Ciebie tez tak będzie. Dużo wypoczywaj!

Wcale nie! 31 tc to juz lekarze sa spokojniejsi o wczesniaka jakby co. Gorzej jakby to byl 24-27 tc. Kolezanka rodzila 32 tc tylko chwile dali jej na wstrzymanie i podali leki na rozwiniecie sie pluc dziecka. Mala dogonila rowiesnikow a uroda ich wyprzedziła ;) 31 tc to juz spokojnie... kiedys nawet mowiono ze lepiej rodzic w 7 mies ciazy niz w 8 mies. Teraz to sie zmienilo i wolą by dzidzius jak najdluzej byl w brzuchu ale skas to sie wzielo ze lepiej 7 msc... badz spokojna bedzie dobrze chocby cos sie zadzialo... bedzie dobrze Katherinne
Prawda. Ze względu na układ nerwowy lepiej 7 miesiąc niż 8.
no i mam skierowanie na cesarke.. ciekawe czy mnie zakwalifikują jutro w szpitalu ;p
Powodzenia!
Witamy na pokładzie po krótkiej przerwie. Niestety antybiotyk spowodował troszkę zamieszania z moimi nieszczęsnymi jelitami, które zaczęły żyć własnym życiem (już i tak ciężkim przy rozpychającym się w brzuchu maluszkiem), ale sytuacja zdaje się już wracać do normy.
Nasz maluch szaleje na całego. Ciągle sprawdza ile ma jeszcze miejsca do dyspozycji :D
No i skończyły się przespane noce...
Po antybiotyku moje jelita chyba dwa tygodnie do siebie dochodziły :(

Dzień dobry.
Młody wyprawiony do przedszkola ja jeszcze leżę. Mąż zaraz jedzie i wróci dopiero wieczorem. Dzisiaj dzień sprzątania i prania zatem bo nikt po domu platac się nie będzie do 15 ;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Jolka, Kat współczuję problemów z ciążą. Mam nadzieję, że wszystko skończy się szczęśliwie i doczekacie do terminu.

Aga pewnie, że lepiej dmuchać na zimne i umówić się na cc. Będziemy obie wspominać swoje cc. Daj znać na kiedy wyznacza Ci termin.

Apricort super że już lepiej z Tobą. Oby problemy jelitowe nie wróciły.

Paulyna hemoroidy paskudna rzecz. Miałam w drugiej ciąży.

Aniak ja jedno dziecko wywiozlam do babci 320 km od domu a drugie zaraz jedzie do teściowej wiec tez chata wolna, ale nie mam takich ambitnych planów jak Ty. Ja chyba pozostanę przy książce i ugotowaniu obiadu;-)

W Tesco do dziś jest promocja na pampers Premium Care 1 za 88sztuk 39,99 zł. A bepanthen za 19,99 zł 30g. Proszek i płyn lovi ale ceny nie pamiętam.

Ja wczoraj zamówiłam na smyk.com kilka ubranek dla Małej. Bluze, legginsy i czapeczki ale większe na 62. Bo moje dzieci małe się rodzą więc będzie miała na lato.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry