reklama

Marcowe mamusie 2017

Dzień dobry :rolleyes:

My jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy. Planujemy powiedzieć około 12tygodnia :sorry:

Już nie mogę się doczekać piątku, mam nadzieję że usłyszę serduszko :sorry2:

Ostatnio z M. rozmawialiśmy już na temat porodu i tego czy będzie przy porodzie czy nie.. (ja nie chce żeby był a on chce nawet pępowine przeciąć:oo:) no cóż pewnie jeszcze nie raz będziemy o tym rozmawiać :-p

reklama
Hej...a ja właśnie dupa powiedziałam [emoji15] wczoraj teściom a dziś przed chwilą mój kierownik mnie wziął na rozmowę, bo robi plan półroczny (mamy roczne i w połowie roku jest weryfikacja)... Poprosiłam o dyskrecję- tego dochowa bo znam go już pare lat, i nie pierwsza w ciąży jestem. Jak będę gotowa żeby mowić to mam dać znac :) mam się oszczędzać, jak źle się czuję zwolnienie brać (kiero ma 4dzieci i w drodze 5 więc mega prorodzinny), albo zadzwonić że dzis pracuje z domu (mamy taką możliwość). I tylko obiecać,że wrócę po zwolnieniu do pracy. Mówił, że będzie dobrze i od dwóch lat tylko czekał kiedy mu powiem bo spodziewał się takiej decyzji z mojej i męża strony. I że super bo już inaczej plany ułoży żeby mnie nie dociskać, i żeby koleżanka ktora mnie zastąpi nie miała za dużo roboty...generalnie bardzo pozytywna rozmowa. W firmie mam umowę na stałe więc jestem troszkę spokojniejsza o stanowisko. Reszta wspołpracowników dowie się po 1 trymestrze :) ufff ale stres

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Ps. Teściowie zachwycenie pierwszy wnuk/ wnuczka :) ale też ich uprzedziłam że jeszcze nie czas na szampana :D rozmawiałam z koleżanką która powiedziała, że teraz nawet jak coś pójdzie złe to będę musiała odchorować odleżec (iPad zmienił na odlecieć -pięknie) i nie ukryje przed bliskimi powodu smutku. Więc w sumie można powiedzieć i tyle ;)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

KaLOLek cudowny szef! Bardzo sympatycznie się czyta takie wpisy. Mój równie wspaniałomyślny dzięki Bogu. Od razu z mężem planowaliśmy drugie dziecko pod koniec macierZyńskiego, obawiałam sie rozmowy z szefem, ale w trakcie ostatniej wizyty jakiś miesiąc temu szef sam mi podsunął pomysł o drugim dziecku, uznał że od razu i bedziemy mieli z głowy hehe

Niestety wiele kobiet ma problemy z ciążą w pracy.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli bedzie sn to oczywiste ze boli a ja nie lubię jak ktoś przytula mnie gdy coś mnie boli i zaczynam się wtedy denerwować a M. zawsze jak mnie coś boli to tylko by mnie przytulal :-p a nie chciałabym się na niego denerwować w takiej chwili :rolleyes2:

Witam dziewczyny!
Miałam problem z torbielami, przez co musiała zażywać luteine. Powoli kończyły ni się leki i musiałam się wybrać do ginekologa. W czasie badania USG (5 sierpnia) lekarka uśmiecha się do mnie znacząco i pokazuje kropkę w macicy (!!!) Bylam w szoku! Co prawda staraliśmy się z mezem, ale w tym samym dniu robilam test i wyszedł negatywny.

Za bardzo nie chciałam robić siebie nadziei, ponieważ na początku roku Przeżyłam dokładnie to samo. Po wielkich nadziejach okazało się że to ciąża bezzarodkowa i poronilam.
Z lekarzem umowilam się jeśli do zeszłego piątku nie dostanę okresu pójdę na badanie bety. No i poszłam [emoji6] wynik 331 [emoji322] (29dc). Mój cykl trwa średnio 28 dni. Dziś ide na kolejną betę.
Czuje się w miarę dobrze. Kilka dni temu bolały mnie piersi, ale przestały. W zeszłym tygodniu znacząco kulo mnie w brzuchu, czego nie było przy pierwszym zaciazeniu. Z innych objawów to wypatrzyl mi się węch, jestem bardzo, bardzo śpiąca i mam wahania nastroju, jestem też bardziej niż zazwyczaj głodna.

Bardzo się cieszę, ale będę spokojna jak zobaczę [emoji173] może będzie mi dane tym razem. Sciskam Was mocno i życzę powodzenia.

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dziewczyny!
Miałam problem z torbielami, przez co musiała zażywać luteine. Powoli kończyły ni się leki i musiałam się wybrać do ginekologa. W czasie badania USG (5 sierpnia) lekarka uśmiecha się do mnie znacząco i pokazuje kropkę w macicy (!!!) Bylam w szoku! Co prawda staraliśmy się z mezem, ale w tym samym dniu robilam test i wyszedł negatywny.

Za bardzo nie chciałam robić siebie nadziei, ponieważ na początku roku Przeżyłam dokładnie to samo. Po wielkich nadziejach okazało się że to ciąża bezzarodkowa i poronilam.
Z lekarzem umowilam się jeśli do zeszłego piątku nie dostanę okresu pójdę na badanie bety. No i poszłam [emoji6] wynik 331 [emoji322] (29dc). Mój cykl trwa średnio 28 dni. Dziś ide na kolejną betę.
Czuje się w miarę dobrze. Kilka dni temu bolały mnie piersi, ale przestały. W zeszłym tygodniu znacząco kulo mnie w brzuchu, czego nie było przy pierwszym zaciazeniu. Z innych objawów to wypatrzyl mi się węch, jestem bardzo, bardzo śpiąca i mam wahania nastroju, jestem też bardziej niż zazwyczaj głodna.

Bardzo się cieszę, ale będę spokojna jak zobaczę [emoji173] może będzie mi dane tym razem. Sciskam Was mocno i życzę powodzenia.

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki aby tym razem wszystko było dobrze i żebyś usłyszała serduszko :)

reklama
Justyna85 a wiec trzymam mocno kciuki!! Melduj co sie u ciebie dzieje :)

Dyana , nie jest to głupi powód, każdy z nas jest inny i jeśli Ciebie drażni przytulanie w trakcie bólu to nikomu nic do tego.
Przy pierwszym porodzie był mąż i przy drugim tez bym go chciała, nie rzucał sie na mnie, nie był natarczywy, nadopiekuńczy. Dodawał mi powera w trakcie partych ( tylko na nie zdążył :P) mówiac ,że widzi główkę , więc mam wykrztusić jeszcze troszkę sił , a kruszyna za chwilkę bedzie z nami.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry