reklama

Marcowe mamy 2015

rurka taka prawda, ze trzeba sie wciaz stawiac do pionu i nie przejmowac sie wszytskim. bo najwazniejsze, ze Maluszki sa ogolnie zdrowe.
a moj Teos tez pryszczaty jest. juz nawet zaczelam sie obawiac, ze jakies poczatki alergii, ale pielegniarka i lekarz zgodnie twierdza, ze to nadal te hormony ode mnie. mam nadzieje, ze potem buzka bedzie gladka.
a krosty ospowe juz dawno zasuszone.

reklama
Justynka - Franek też na początku był taki cichutki i bezproblemowy. Jadł i spał. Ale to się jeszcze nie raz zmieni. Teraz jest taki czujny i niespokojny zwłaszcza w nocy. W dzień cały czas śpi oprócz wieczorów, które są najgorsze chyba.
Zazdroszczę Ci nocy. Franek je co 2 godziny. Zanim zje, odbiję go, przewinę i usnę on już jest gotowy do następnego jedzenia. Nawet jak ja tylko karmie a M. robi resztę, jestem wykończona.

Położna mi mówiła że dzieci mają skoki rozwojowe, gdzie nagle rosną, przechodzą na kolejny etap umiejętności i często nie potrafią sobie z tym poradzić. Mam nadzieję że to o to Franiowi chodzi z tym niepokojem.

Rurka- właśnie kąpiemy Franka w krochmalu i działa cuda. Nawet we włosach ma krosteczki a nie ubieram go grubo. Czapki nawet nie zakładam na dwór.
Oczy przemywałam do tej pory solą fizjologiczną i było coraz gorzej więc spróbowałam za radą położnej zwykłej przegotowanej wody i cud:) super się oczyszczają oczy i już tak nie ropieją. Polecam.

Odebrałam dziś pieluchy w rozmiarze 2 i szok. Są tylko niewiele większe od 1. Po tych trzech paczkach kupimy 3 i zobaczymy czy nie za wcześnie. W brzuszku to jeszcze spokojnie ale rozmiar 1 uciska Frania przy nóżkach. 2 są póki co ok ale różnica jest tak niewielka że pewnie niedługo będzie z nimi ten sam problem.

Aaaa i o tej sapce nie miałam pojęcia! !!:) dzięki, że tu jesteście i dzielicie się wiedzą. A ja Franka biednego męczę kropelkami i bezskutecznym odciąganiem.....

Proszę bardzo:) Franek we własnej osobie:)

Załączniki

• 1428740536167.jpg
    1428740536167.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 79
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry