reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2015

ja mam troszkę gorzej dziewuszki... jestem technologiem-cukiernikiem. I teren mojej pracy to cukiernie na terenie całej Polski Zachodniej :crazy: też mam problem z opanowaniem spania, ale za kierownicą zasypiać nie wolno... więc staram się jak najszybciej 'obrócić' klientów i wrócić do domu przed 14 :00 bo zwykle po tej godzinie już ledwo żyję i muszę się położyć. To jedyny objaw, który aż tak mi utrudnia życie ;) poza tym w cukierniach też strasznie gorąco, blachy z ciastem ciężkie, a nie będę tłumaczyć wszystkim pracownikom wszystkich cukierni, dlaczego dźwigać nie mogę :p
Zastanawiam się nad L4 bo jazda w ciąży po kilkaset kilometrów dziennie, i to w takim upale jest strasznie męcząca i wręcz niebezpieczna. Nie wiem, może przesadzam... planowałam pracować jak najdłużej (przynajmniej pół roku) ale wygląda na to, że mogę nie dać rady. A pracuję tu ponad 4 lata więc wiem, że zimy są jeszcze gorsze...

reklama
Cześć kochane marcóweczki. Ja ostatnio rzadko bo mam cykl szkoleń a wieczorami jestem padnięta.
Anulka uzupełnię listę, robię to co jakiś czas tylko proszę dziewczyny NOWE nasze marcóweczki, wpiszcie się w wątku lista wg wzoru. Będzie szybciej i łatwiej

Dzięki dziewczyny za miłe słowa i kciuki mam nadzieję że się przydadzą.
To było moje drugie usg na 1 był tylko pęcherzyk 2 tygodnie temu teraz pęcherzyk i dzidziuś malutki..mam nadzieję że to tylko owulka się przesunęła....:-(
Mi od początku 7tyg dolegają mdłości z każdym dniem się nasilają ale występują o różnych porach nigdy rano więc nie wiem czemu nazywają się poranne;-) , dziś dopadły mnie tez smaki na ogórki kiszone pierogi z jagodami i frytki z serem na koniec...ehhhhh
Lista marcówek się powiększa no no chyba będzie w 2015 duży przyrost naturalny;-)
ana89 ja też mam jeżdżącą prace jak ty i dostałam l4 odrazu więc kochana nie zastanawiaj się tylko zmykaj
Ja dostałam odrazu l4 ciążowe ale jeżeli chcesz utrzymać ciąże w pracy w tajemnicy narazie to lekarz wystawi ci l4 na dolegliwości kobiece przynajmniej u nas jest taka możliwość.

Ostatnia edycja:
Kasik P wspaniale że widziałaś fasolkę:-)
Zarunia wpisz się proszę do wątku lista marcóweczek.
Heven dziękuję, jak tylko przesiade się na kompa dopisze Cię do listy- zaczyna się robić długaśna:-)

Kasik, u mnie w pracy nie będzie problemu z l4, akurat w tej kwestii szefostwo jest ok ;) muszę nad tym pomyśleć... to jeżdżenie mnie dołuje, gorąco, duszno, spać się chce i tyle km codziennie. ehhh za tydzień mam wizytę to pogadam z ginem o tym :)
Dziewczyny, chyba ogólnie wszystkie będziemy zmęczone, w końcu dzidziuś zabiera nam większość minerałów, witamin i wszystko dobre, co jemy idzie do niego ;) ale moja pani gin powiedziała, że póki co tylko kwas foliowy brać, witaminki później... pewnie pod koniec I trymestru będzie już lepiej :)

Witam ponownie :-)
Dziękuję za rady , które mi dałyście :-)
Z tą gazowaną fantą rzeczywiście przystopuje i zastąpie ją tymbarkiem gazowanym . Zobaczymy co z tego wyjdzie :-).
A odnośnie tych bóli to jeszcze poczekam , zobaczymy co będzie dalej. Może rzeczywiście macica się rozciąga i dlatego tak boli. Czekam na przyszły czwartek jak na zbawienie , mam nadzieję , że będzie wszystko dobrze:-)
Witam nowe mamusie :-)
I życzę wszystkim kolorowych snów :-)

reklama
Kolorowych snów... Są wakacje i mój syn postanowił chodzić spać przed północą, więc wcześniej nie ma opcji na spanie ;-) .

Ana, nie masz lekkiej pracy, więc nie ma co zgrywać bohaterki, ale zadbać o siebie i dziecko. Więc jeśli szefostwo nie robi problemów, to korzystaj.

Do góry