kradz pozdrawiam i trzymam kciuki za Hanię
jesteś dzielną kobietą odciąganie na jedno dwa karmienia a co dopiero na wszystkie
5 kilo to nie tak mało córka w wieku 4 miesięcy też miała 5 kg
z Hubertem nie będę w ogóle porównywać a też miał problemy zjedzeniem i ssaniem a teraz smok w wieku 3 miesięcy ma 7,5 kg i nosi rozmiar 74 który jest akurat teraz
kradz a smoka mała ciągnie bo z tego co wiem to smoczek też dzieciom przeszkadza w lepszym jedzeniu, zaspokajają się smoczkiem i głód się nieco wycisza
mój sposób na chwytanie piersi był taki że miała nieco mleka odciągniętego w strzykawkę zwilżałam sutki mały chwytał i trzeba było zachęcać raz po raz wstrzykując kącikiem ust odrobinę mleka aby ssał
medela ma taki zestaw wspomagający karmienie
MEDELA SNS produkt umożliwiający dokarmianie niemowląt sztucznym pokarmem - Sns - system wspomagania karmienia - Mleko modyfikowane, mleko następne
ja od nich mam elektryczny laktator chwalę go sobie co prawda przy Hubercie zbędny, bo nie wracam jeszcze do pracy. Przy Mai nie miałam takiego luksusu macierzyński krótki.
teraz wzięłam rok a niech mi płacą co tam co będę z synkiem w domu to będę nikt mi tego nie odbierze.
A wy jak laski z urlopami roczne czy uciekacie do pracy wcześniej?
Rurka mi też szybko czas leci co prawda jeszcze nie skończyliśmy 4 miesięcy ale chyba przy dwójce mniej czasu i te dni mijają szybko od jednej sprawy do drugiej, mniej czasu na poleniuchowanie, posiedzenie, delektowanie się dniem.
Mój jego mość pobił rekordy pobudek w nocy jadł o 19, 21, 2, 3, 5, 7 coś mu się wkręciło nie chciał się uspokoić przytuleniem matka choć kilka kropel mleka daj bo nie usnę.
W dzień tak w ogóle jakoś silnie mleka się nie dopomina czasem to ja go dostawiam jak mi wygodnie, a często przed jakimś wyjściem aby dał chwilę i pospał spokojnie