reklama

Marcowe mamy 2015

Witaj Sofi89 :)
Bóle podbrzusza (o ile nie są bardzo intensywne) są normalne, nasze macice się powiększają (w 10 tygodniu ma już wielkość grejpfruta), a więc musi się to wszystko pięknie porozciągać :) Nic się nie martw. O ile nie ma krwawienia, wszystko jest ok. Ja jak miałam mocniejsze bóle podbrzusza i kłucie jajnika brałam zwykłą nospę :) U mnie to przychodzi falami, raz jest spokój, a raz brzuszek "pracuje". Już się przyzwyczaiłam :))

reklama
Dziekuje za szybko odpowiedz:-) Uspokoilam sie troche. Mieszkam za granica i niestety nie mam dostepu do nospy:dry:. Ogolnie to staralismy sie 3 lata i ta ciaza jest do teraz spelnieniem marzen:-) a jak sie czegos bardzo pragnie to sie jest wyczulonym na wszystko...

Sofi wiem coś o tym... Też tak mam, po długim staraniu człowiek sam nie wierzy, że może go spotkać takie szczęście i czasem myśli, że to zbyt piękne żeby było prawdziwe i musi coś pójść nie tak... w końcu to ja, a ja miałam zawsze pecha... ALE prawda jest taka, że STAŁO SIĘ, mamy to, co inne przyszłe mamusie i nie ma naprawdę powodu żeby cokolwiek poszło nie tak :D Zobaczysz, z każdym tygodniem będziesz spokojniejsza i pewniejsza. Nie chciałabym być w ciąży za granicą, bo tutaj w każdej chwili mogę wyskoczyć na usg, zadzwonić do lekarza i uspokoić się, a tam może nie być tak prosto... Ale pamiętaj, że klucz to pozytywne nastawienie - dziewczyny mi to dwa dni temu do głowy tłukły :D

Doklanie jest tak jak piszesz..Ja mieszkam w niemczech Moje wizyty u lekarza sa jak na razie co 4 tygodnie.W 12 tygodniu robia badania na wykluczenie choroby Downa i innych. Tutaj to kosztuje 80 euro.W polsce jak to jest co ile ma sie wizyty u lekarza. A ogolnie mialyscie jakies lub macie rozne dolegliwosci ciazowe. Ja mam tylko wieczorne mdlosci ale to rzadko sie zdarza i bardzo pic mi sie chce w ciagu dnia:Jeszcze nie zauwazylam zeby moje piersi sie jakos powiekszyly.czy tez tak mialyscie:-):-D:tak:

Ostatnia edycja:
Każda ciąża jest inna :) Ja mam piersi ogromne, miałam usg i są już wielkie gruczoły mleczne, a to niespełna 10 tydzień... Śmialiśmy się z lekarzem, że jak się mleczko teraz wytworzy to skwaśnieje do porodu haha ;)

Ja mam wizyty kiedy chcę bo mój mąż jest kardiologiem, a więc jako służba zdrowia mamy lepiej... to okropne, wiem :( Chodzę bezpłatne, z funduszu, ale mimo to staram się nie pojawiać u lekarza częściej niż raz na 2-3 tygodnie bo przecież po co się badać cały czas jak wszystko jest ok... lepiej dać spokój dziecince. U nas badania genetyczne też są płatne, chyba że masz skierowanie od lekarza prowadzącego ciąże, że widzi jakieś nieprawidłowości.

Trzeba dużo pić, ponoć to strasznie ważne w ciąży. Ja ciągle piję wodę z odrobiną malinowego soczku (kupiłam w sklepie zielarskim taki naturalny, z malin a nie chemii). Poza tym obiecałam sobie, że będę jeść dobrze i zdrowo, ale niestety bardzo niewiele pokarmów sprawia że nie czuję mdłości, a więc jem tak sobie :/

Dziekuje:-)

Download.png

Załączniki

• Download.png
    Download.png
    11,5 KB · Wyświetleń: 67
Dziewczyny jak sie wkleja tego suwaczka co wy macie

Witaj sofi89 :)

Jeżeli chodzi o dolegliwości w ciąży to przez kilka pierwszych dni miałam nudności i bardzo mi się spać chce. Poza tym żadnych innych dolegliwości :) Ale każda ciąża jest inna :)

Jeżeli chodzi o suwaczek to jak już go stworzysz i skopiujesz link to klikasz na taki znaczek ziemi z nieskończonością i tam wklejasz link z suwaczkiem :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry