reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2015

MisiaMonisia też obzeram się nektarynkami, organizm wie czego chce, wierzę mu również gdy zmusza mnie do wrabania tabliczki czekolady:-D o senność masakra, a ja nie mam kiedy spać z moimi szaranczami:-(

reklama
Moj organizm chce głównie czekolady chociaż staram sie jesc rozsądnie. Właśnie wciagnelam miskę bobu. W pracy masakra tak mi sie nic nie chce...

ja szaranczy jeszcze nie mam.....ale mam nadzieje ze za pare lat bedzie chociaz biegająca dwójka ;-)

Tylko pojutrze jadę na badania..w tym glukoza......czy od owoców nie podniesie mi się z bardzo cukier? Słodyczy nie jadam.

sealpup a kiedy idziesz na L4 ?

Elżbietka gratuluje karty ciazy Mamusiu! :tak:

MisiaMonisia Tobie tez gratuluje wizyty. Teraz juz z górki, wszystko bedzie pięknie, zobaczysz.

ja tak troche mniej pisze, bo raczej Was czytam, doświadczeń z dziećmi nie mam, wiec czytam, analizuje i zastanawiam sie jak to bedzie:)) hehe... I Celinka chciałam Cie zapytać czy dobrze zrozumiałam. Ty karnisz swoje starsze dziecię na cycu w ciazy, a na suwaczku widze, ze dziecko ma 1 rok i 10 miesięcy. Dobrze widze? Tak długo karmisz? Napisz mi pls jake sa powody, ze tak długo karmisz - lubisz, jestes przekonana, nie wiem.... Chciałabym poznać Twoje zdanie, bo ja zawsze uważałam, ze karmić max do roku, a najlepiej pól roku. Moze ja mam zły pogląd na te sprawy? A co z pracą i karmieniem? Sorki ze tak Cie wypytuję, ale to jeden z tych tematów, z którymi musze sie zmierzyć dopiero. A chciałabym dobrze wszystko przemyśleć. Moze dziewczyny doświadczone mogą tez opisać swoje doświadczenia, będę wdzięczna.

Moja szwagierka karmiła syna do prawie 5 roku życia....uważam że to przesada. Już każdy sie z Niej śmiał. A ona tłumaczyła ze to lubi i ciężko będzie jej się odzwyczaić :szok: Teraz ich syn ma prawie 9 lati jest takim typowym maminsynkiem. Nie dość ze śpi cały czas z Nimi w jednym łóżku to jeszcze ciężko mu sie rozstawać z mamusią gdy musi iść do szkoły. A mamusia najchętniej by go nigdzie nie puszczała tylko go ciagle przytulała i miziała. Uważam (zresztą jak każy z rodziny) ze to jest chore. Młody nawet nie wie co to są wakacje, nigdzie nie wyjeżdża sam, bo przecież nie wytrzyma bez mamusi :baffled:. Zrobili mu tylko krzywdę i tyle.

MisiaMonisia u nas nie ma czegoś takiego jak l4. Jak sie zle czuje to oczywiście moge zadzwonić i nie isc ale nie ma czegoś takiego jak zwolnienie do konca ciazy.

Ja karmilam do roku i syn sam sie ode mnie odstawil. Do dzisiaj jednak lubi się do mnie przytulac.

Ja wcinam namiętnie arbuza:)

Senna byłam jakies 2 tygodnie temu - teraz na razie jest spokój. Chociaż w pracy jak długo siedzę to trochę brzuch boli

selapup przytulanie się to przecież nic złego......to normalne :-) Ale ta moja szwagierka miała obsesje na punkcie karmienia syna, co chwile przystawiała go do cyca. Ale 5-letniego chłopaka?? Mój mąż sie smiał ze widocznie lepiej "jej dogadza" niz jej mąż :-p A jej mąż wtedy wyskakiwał z tekstem "Ona mi nic nie daje, nawet dotknąć jej nie mogę" :-p

reklama
byłam u gina
5 tydzień, mała kropka, ale na serduszko za wcześnie
pani doktor mi pogratulowała i kolejna wizyta 5 sierpnia
wtedy wszystkie badania, usg, założenie karty
Hania- moja 5 latka poszła spać ze zdjęciem kropki
ja zawijam też do wyrka, bo młodsza ząbkuje i mamy lipne nocki
Buziaki !!!!!!!!!!!!!

Do góry