reklama

Marcowe mamy 2015

Kroppelka jak naskórek suchy to natluszczaj medidermem, kąp w serii oilatum, emolium, oilan( nie polecam). Ale przy schodzącym naskorku to bym chyba pognała do dermatologa. Mojej córce nie schodzi skóra tylko zamienia się w swędzącą tarke i trzeba działać zanim będzie jedną krwawą raną, jak była mała bandazowalam jej dłonie, że łzami w oczach ale ona nie panowała nad drapaniem, a ilość zakażeń bakteryjnych i grzybicznych tych ran( nieraz głębokich) sięgała zenitu. No mówię, w okresie zimowym gdy powietrze suche, ona ma na sobie krwawą jadke:-S tylko ja nie mam doświadczenia ze schodzaca skóra i nie chcę Cię w błąd wprowadzić.
Kradz gratuluję zakupu, w biedronce czasem można coś upolować:-) u mnie akurat pod domem otworzyli nową biedronkę, do tego Tesco, lidla i żabke więc jestem na bieżąco.

reklama
Witajcie, co do problemów skórnych to nie pomogę. Ja od początku synka kapalam w Oliatum i nic się nie działo. Kradz mam taką samą koszulę z biedronki :). Mam jeszcze panie do Was czy zdarzają się wam dni że nie czujecie ruchów albo są one bardzo bardzo słabe?

kasik ja ruchów też czasem nie czuję, szczególnie w dzień gdy chodzę to dzidzia się ulula i śpi. Najlepiej czuję jak leżę albo usiądę po posiłku:-)
xenian co do koszul do karmienia i libido, to skoro mówisz że teraz jest bliskie zeru to zobaczysz co się będzie działo w pierwszych tygodniach po porodzie, nie mówiąc o zmęczeniu i niewyspaniu.
A koszul warto mieć na początek więcej takich najzwyklejszych. Pamiętam że szczególnie na początku jak się karmi to co chwila cała koszula mokra :-p

@agamaja u mnie sprawdziły się do karmienia męskie koszule :) podebrałam małżonkowi te, których nie nosił. a co do mokrości to duża liczna dobrych wkładek pomagała i nie miałam takich problemów.
a jaki leniwy dzień, aż miło :)

margerrita ja w dzień też używałam wkładek, ale w nocy chciałam trochę odpocząć od stanika, wkładek i trochę powietrzyć piersi ;-)
Na szczęście to po kilku tygodniach się unormowało :tak:

Nasza Dzidzia ma swoje pory. Po śniadaniu, potem po obiedzie i prawdziwy koncert przed snem:) Też się martwiłam, bo czasami nic nie czułam prawie cały dzień, ale po jakimś czasie odkryłam, że Mały jest spokojniejszy w weekendy, kiedy dużo odpoczywam i spaceruję, więc się teraz tak już tym nie martwię.

Jakie macie sposoby na twardniejący brzuch? Średnio potrafię rozpoznać przyczynę. Nie wiem, czy to wzdęcie, czy to rzeczywiście macica;/

Dobry wieczór

Pomysł z koszulami mi sie bardzo podoba mam wlasnie jedna po mezu ulubiona jeszcze sie jakas znajdzie.

Fajnie ze jestescie tyle ciekawostek przekazecie Mamuski
Ja jutro wizytuje buziaki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry