reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Mam pytanie do tych z Was, które mają takie ruchliwe maluchy jak ja...
Jak u Was obecnie wygląda wietrzenie pupki?
Ja jak położę mała z gołym tyłkiem w łóżeczku na rozłożonym podkładzie to... Podkład w moment staje się zbita kulka a prześcieradło jest zasiusiane 🤦‍♀️
U mnie wietrzenie pupy odbywa się w ten sposób że ja przebieram pampersa a potem Nastkę gonię bo nie chce dać sobie ubrać i mi ucieka pełzając albo siada na gołym tyłku. Tak więc tak sobie wietrzy 😂

reklama
Ja jak położę mała z gołym tyłkiem w łóżeczku na rozłożonym podkładzie to... Podkład w moment staje się zbita kulka a prześcieradło jest zasiusiane 🤦‍♀️
A na podlodze masz panele i jest w miare cieplo na nich? Niech sobie pelza po panelach, pobawcie sie na podlodze i wycieraj na bieząco. Łaj not? 😜

Ja swojego na macie puszczam a jak zejdzie z maty to ja mam w całym mieszkaniu konglomerat wylany więc nic się nie stanie jak nasika😜

edit podkładów używam tylko na kupę też na macie ostatnio cała musiałam dezynfekować parą bo była zas....., przewijak wyleciał zbyt niebezpiecznie🙄

U mnie dzisiaj wjechała zupa kalafiorowa z rybą 👍😜 polecam smakowało jak nic małemu zjadł 200 ml (jeszcze niczego mi tyle nie zjadł za jednym razem 😱) nawet Mężowi który generalnie zup nie jada smakowała
twierdzi że zupy to sama woda🙄 najczęściej jadł rosół w domu rodzinnym 😂😂😂

U mnie dzisiaj wjechała zupa kalafiorowa z rybą 👍😜 polecam smakowało jak nic małemu zjadł 200 ml (jeszcze niczego mi tyle nie zjadł za jednym razem 😱) nawet Mężowi który generalnie zup nie jada smakowała
twierdzi że zupy to sama woda🙄 najczęściej jadł rosół w domu rodzinnym 😂😂😂
Ja poproszę przepisik, bo chętnie bym taka rybną zrobiła aby mała zjadła. :-)

Ja właśnie dzisiaj rybną małemu robiłam ale bez kalafiora.u mnie były standardowe warzywa czyli marchew, pietruszka, seler, por i ziemniak jak warzywa były miękkie to dodałam filet z dorsza. Jak filet był miękki to go wyjełam żeby usunąć ewentualne ości i na koniec zblendowałam.

a proszę Cię bardzo dla samego słodziaka a w nawiasie całość
15g ugotowanego fileta z dorsza/ mintaja/morszczuka (120 g dorsza)
ok. 3 różyczki kalafiora (1/2 opakowania)
1 mała pietruszka korzeń (3 małe)
kawałek selera – korzeń (1/2 selera)
¾ szklanki wody (5 szklanek-6 szklanek zależy od gęstoścI)
łyżeczka masła lub oliwy z oliwek
Warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroić na kawałki. Do garnuszka wlać wodę, dodać warzywa i gotować do miękkości, dodać filet dorsza - ugotować do miękkości, na koniec wszystko zblendować dodać, masło i zblendować.

jak małemu już odlałam do zblendowania dla nas zrobiłam cebulkę i czosnek(1/2 cebuli i 1 ząbek czosnku na patelni) i potem do zupy, sól i pieprz oraz przyprawy* wg upodobań ja 1/2 łyżeczki garam masali, po szczypcie ostrej papryki i kminu rzymskiego oraz po 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, kurkumy, oregano i 1 łyżeczka sosu worcestershire i gotować jeszcze 5 min potem zblendować liść świeżej bazylii i minami 😁🤪

M
My wietrzymy pupę tylko podczas zmiany pieluchy chwile to zajmuje ale inaczej u nas nie wypali bo ona nie poleży bez ruchu i wszystko jest obsikane

Dzisiaj u nas mini urodzinki 🙂7 miesięcy mamy 😍 ciesze się i jestem taka niewyspana 😩 normalnie to mała kładła się i spała całą noc a od kilku dni budziła się szukając smoka ale dałam go i dalej spała a teraz trzecia noc pod rząd i śpi ładnie od 19/20 do 1 w nocy a potem do 4/5 mamy kręcenie wiercenie podnosi głowę staje na czworaka na ręce biorę usypia odkładam znowu to samo po czym ja padam i ona pada i śpimy jak dzisiaj do 7 z minutami. Ehh czy to możliwe ze skok przechodzi że to od nowych umiejętności. Niby jest zmęczona a kręci się jakby zasnąć nie mogła.
Macie tez takie sytuacje czy dzieci ładnie przesypiają ?

reklama
Do góry