reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Niedawno przechodziłyśmy przez to samo u nas katar trwał dwa tygodnie na szczęście aromactive pomogl i w nocy ładnie spała 🙂
A Aromactive dałaś jej na ubranko? Ja musiałam ściągnąć i dalam obok na łóżeczko, bo całą noc się drapała w tym miejscu okropnie i za intensywny zapach był, że nawet mi przeszkadzał a spałam obok.
Ale tylko te plastry Wam zalecił pediatra? A wogole wybieracie się do alergologa bo jestem ciekawa co Wam zaproponuje na azs😉
Nie nie, jeszcze zalecił Marimer Baby 3x1 do noska i Pelafen baby kapsułki doustne 2x1.
Właśnie muszę ją zapisać, ale nie ma nigdzie w pobliżu dobrego alergologa dzieciecego... A przynajmniej nie znam.
@LipcowaLi może Ty znasz jakiegoś w Skoczowie albo Cieszynie?
No jak mój mąż, by nie zwrócił też uwagi że coś się dzieje. Ja dziś przestawiałam chemię w łazience, jeszcze muszę gdzieś kosmetyki swoje ulokować ale nie wiem gdzie. Chyba że kupie jakieś zamykane kuferki, pudełka, może ktoś jakiś ma pomysł. Bo chemię w koszyczku ustawiłam na pralce tak wiec juz mi więcej tam nie wejdzie 😂😂 I czekam za zabezpieczeniami do szaf.

Ja na chwile obecną dziękuję że to ząbkowanie jest jakby go nie było, i że trochę jest marudna. Żeby tak zostało, bo bym się nie zorientowała po jej zachowaniu że coś tam w buzi się dzieje.
To u nas ząbkowanie też super łagodnie 😁 ale obok będzie szedł drugi ząbek bo jest biała plamka, więc zobaczymy czy też spokojnie przejdzie.
Tak zapuszczam jej włosy, chce aby miała chociaż do ramion, dłuższe nie z racji ze później problem z pielęgnacja,a tak zwiąże w kucyk lub zrobię jej fryzurę ale nie będzie krzyku przy czesaniu 😃

Ja niestety w łazience mam tylko szafkę pod umywalkę i wisząca na maksa zapełnione, i mam regał stojący , i na tym regale w koszyczkach mam swoje kosmetyki, i właśnie tam muszę coś ogarnąć a pomysłu brak. Chyba że mąż mi zrobi półkę wisząca bo coś mówił że chce jakoś to też ogarnąć.
To ja Neli zapuszczam, żeby miała piękne długie włosy 😍 I żadnych grzywek broń boże! 🙈 Moja siostra Milenka ma tak piękne włosy, tak jej mega ich zazdroszczę, długie, kręcone, gęste i brunetka 😍 wyślę później zdj 😁
@Mary2094 pochwal się jedwab kładziesz 😂
mi to się takie podobają strasznie szczególnie u takie niemowlaczka no i oczywiścieź Włoszki też cudne 😍 nie wiem co @Patii26 robi ale pewnie lokówka w obroty idzie 😂😂
oczywiście żartuje dziewczyny 😊
Hahaha 😂 mam lokówkę z babyliss ta co wciąga włosy i sama loki robi, więc tym jej kręcę włoski, taki szpan, że niby ma swoje naturalne 😆😅
Oj to dziś pewnie ciężki dzień przed Tobą 🥴 Mój młody spał do 6 więc nienajgorzej. Co prawda przed 5 do łóżka go wzięłam bo zaczął się kręcić ale i tak spoko 🙂 Mam nadzieję, że ten katar Nelci jak najszybciej przejdzie!
I jest ciężki 😭 jak poszłyśmy o 5 spać to obudziła się o 6 z płaczem, bo miała miś zapchany więc piersi nie chciała, więc uspałam ją na rękach i zasnela i wstała 7:30. Ale marudna cały dzień, jest głodna ale nie umie pić bo zalega jej wszystko. Odciągam, pełno kataru wyciagam a i tak zapchany.. I ona mi płaczę, bo jest głodna i śpiąca, ale napić się nie umie to i przy zasypianiu marudzi. Ahh, to już lepsza dla dziecka jest gorączka niż katar, bo to jest męczarnia... A najgorszy okres się zaczyna... Ja zawsze w okresie jesienno zimowym jestem przeziębiona. A Nela złapała katar od nas. Dziś lecę kupić inhalator do apteki, bo muszę zacząć jej inhalacje robić, bo bez tego będzie ciężko.
Mój też tak się potrafi kręcić w nocy. Różne są te Nicki, naprawdę. Nieraz śpi jak kamień a nieraz się kręci, przebudza, szuka smoczka więc Cię rozumiem 😉
Moja też się w nocy kręci i trzepie głową i nogami i wtedy się wybudzam i daje jej cycka, to popije i idzie dalej spać.
jaki fajny widok jak taki maluch na czterech🥰
mamy taką samą matę, tylko wzorek w koniki. Macie tą dużą? 180x200? zastanawiałam się nad puzzlami, ale ja muszę każdego wieczora składać to wybrałam taką, super lekka i jedną ręką można rozłożyć i złożyć
Podajcie link do maty 😊 my w domu mamy puzzle, ale chcę do mojej mamy kupić taką właśnie rozkładaną , bo jak przyjeżdżamy na weekend to żeby miała się gdzie bawić 😁

reklama
A Aromactive dałaś jej na ubranko? Ja musiałam ściągnąć i dalam obok na łóżeczko, bo całą noc się drapała w tym miejscu okropnie i za intensywny zapach był, że nawet mi przeszkadzał a spałam obok.

Nie nie, jeszcze zalecił Marimer Baby 3x1 do noska i Pelafen baby kapsułki doustne 2x1.
Właśnie muszę ją zapisać, ale nie ma nigdzie w pobliżu dobrego alergologa dzieciecego... A przynajmniej nie znam.

To u nas ząbkowanie też super łagodnie 😁 ale obok będzie szedł drugi ząbek bo jest biała plamka, więc zobaczymy czy też spokojnie przejdzie.

To ja Neli zapuszczam, żeby miała piękne długie włosy 😍 I żadnych grzywek broń boże! 🙈 Moja siostra Milenka ma tak piękne włosy, tak jej mega ich zazdroszczę, długie, kręcone, gęste i brunetka 😍 wyślę później zdj 😁

Hahaha 😂 mam lokówkę z babyliss ta co wciąga włosy i sama loki robi, więc tym jej kręcę włoski, taki szpan, że niby ma swoje naturalne 😆😅

I jest ciężki 😭 jak poszłyśmy o 5 spać to obudziła się o 6 z płaczem, bo miała miś zapchany więc piersi nie chciała, więc uspałam ją na rękach i zasnela i wstała 7:30. Ale marudna cały dzień, jest głodna ale nie umie pić bo zalega jej wszystko. Odciągam, pełno kataru wyciagam a i tak zapchany.. I ona mi płaczę, bo jest głodna i śpiąca, ale napić się nie umie to i przy zasypianiu marudzi. Ahh, to już lepsza dla dziecka jest gorączka niż katar, bo to jest męczarnia... A najgorszy okres się zaczyna... Ja zawsze w okresie jesienno zimowym jestem przeziębiona. A Nela złapała katar od nas. Dziś lecę kupić inhalator do apteki, bo muszę zacząć jej inhalacje robić, bo bez tego będzie ciężko.

Moja też się w nocy kręci i trzepie głową i nogami i wtedy się wybudzam i daje jej cycka, to popije i idzie dalej spać.

Podajcie link do maty 😊 my w domu mamy puzzle, ale chcę do mojej mamy kupić taką właśnie rozkładaną , bo jak przyjeżdżamy na weekend to żeby miała się gdzie bawić 😁
Tak przyklejałam na ubranko i przez moment był intensywny zapach ale potem przyzwyczaiłam się a dla małej nie było z tym problemu🙂

ja kupiłam matę z tej strony Link do: Maty edukacyjne duży wybór i cena ok🙂

Patti26 jak Lili miała te problemy skórne, to miałam się umawiać do Bożeny Kropka. Ona przyjmuje w Gorkach, niedaleko Skoczowa. Ogólnie jak sobie wygooglujesz to ma napisane dietyk :). Jednak jak opisywalam mój problem, wiek dziecka to mówiła że jak najbardziej pomaga jeżeli chodzi o alergię , problemy skórne itd. Na necie ma różne opinie , ale wiadomo trzeba samemu się przekonać;)
Dzięki wielkie, sprawdzę sobie 🤗
A to Ty z tymi zmianami w końcu nigdzie nie byłaś ?
Ja muszę z nią iść bo ona ma tych placków coraz więcej 😭

reklama
Mam pytanie do tych z Was, które mają takie ruchliwe maluchy jak ja...
Jak u Was obecnie wygląda wietrzenie pupki?
Ja jak położę mała z gołym tyłkiem w łóżeczku na rozłożonym podkładzie to... Podkład w moment staje się zbita kulka a prześcieradło jest zasiusiane 🤦‍♀️

Do góry