Alabama89
Fanka BB :)
Ta lista zakazów wcale nie jest taka krótka. A o lodach takich rzemieślniczych wiesz? Tam z kolei są surowe jajkaZaraz kuzia się okaże, że nic nie możemy hehehe![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ta lista zakazów wcale nie jest taka krótka. A o lodach takich rzemieślniczych wiesz? Tam z kolei są surowe jajkaZaraz kuzia się okaże, że nic nie możemy hehehe![]()
Ja mam co raz częściej właśnie takie wrażenie. W środę byłam u mojej endokrynolog. No i oczywiście była rozmowa o ciąży, a ewentualnej cukrzycy itd. Oczywiście były pytania o moją dietę.. Jak doszłam do punktu, że piję szklankę soku świeżego z pomarańczy codziennie, to dostałam dosłownie opieprz, że cukier sobie tym podnoszę, że nie wolno i żebym sobie sok z warzyw robiła (Zaraz kuzia się okaże, że nic nie możemy hehehe![]()
Tak, wystarczy jeden przekroczony wynik nawet o jedną jednostkę i jest stwierdzona cukrzyca ciążowaDziewczyny orientujecie się może czy do stwierdzenia cukrzycy ciążowej wystarczy wysoki cukier na czczo? Robię właśnie krzywą cukrową i okazało się że na glukozę na czczo mam 108![]()
Na szczęście taki zwykły poczciwy kisiel pewnie jest ok, to ten turbo eko wegański miał sukralozę. Także muszę poczytać skład zwykłego kisielu jak będę w markecieRybki, pasztet teraz kisiel no ja to do końca ciąży to chyba modelką zostanę jak nic jeść nie można hehehe![]()
Kurna no mówię, że modelka będę jak nicTa lista zakazów wcale nie jest taka krótka. A o lodach takich rzemieślniczych wiesz? Tam z kolei są surowe jajka![]()
NiestetyTa lista zakazów wcale nie jest taka krótka. A o lodach takich rzemieślniczych wiesz? Tam z kolei są surowe jajka![]()
Ooo idealnie kupiłam sobie wczoraj świeżo wyciskany sok pomarańczowyJa mam co raz częściej właśnie takie wrażenie. W środę byłam u mojej endokrynolog. No i oczywiście była rozmowa o ciąży, a ewentualnej cukrzycy itd. Oczywiście były pytania o moją dietę.. Jak doszłam do punktu, że piję szklankę soku świeżego z pomarańczy codziennie, to dostałam dosłownie opieprz, że cukier sobie tym podnoszę, że nie wolno i żebym sobie sok z warzyw robiła (). Trochę się Pani doktor uspokoiła jak jej wyjaśniłam, że nie jem żadnych słodyczy (nie jadam żadnych ciastek, czekolady). Może teraz latem raz w tygodniu zjem loda.. Wyjaśniłam, że jem po prostu garść świeżych owoców o niskim indeksie… Ale i tak nie dała za wygraną.. Dlatego teraz sok piję co drugi dzień
![]()
I tym sposobem skończyłam ostatnio z magnumem za 10 złNiestetyJak lody to takie chamskie ze sklepu
To samo z domowym majonezem..