• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Hej dziewczyny:-)
Nie mam weny dzisiaj na pisanie, więc krótko - u nas wsio ok, Zuzia już sie poprawiła i śpi w łóżeczku, dzisiaj nawet zasnełą od razu po kąpieli.
Pozdrawiam i miłej nocki życzę:-):-)

reklama
Witajcie Mamuśki!
Ja znowu mam czas dopiero po północy... Doba jest dla mnie ostatnio za krótka, buuu:-(:-(:-( Zmęczona jestem dzisiaj nieziemsko, bo cały dzień spędziłam na budowie, ale chociaż z efektów jestem zadowolona!:-)
No i chciałam się pochwalić, że dzisiaj oficjalnie wpisuję w kalendarz pojawienie się pierwszego ząbka!:wink::yes: Postukałam dzisiaj łyżeczką po dziąsełku, a tu brzdęk, brzdęk i ząbek wydał swój pierwszy odgłos, hehe:-D:-D

Weronikaa moja Martynka też takie wygibasy wyczynia! :rofl2: A jak ją ostatnio położyłam w spacerówce od Zuzi to się skubana składała do siedzenia, że hej! Jakaś "prędka" ta moja dziewczyna, hehe:laugh2::laugh2: A Panem od kafelek się nie przejmuj - może z czasem się rozkręci...:-p:laugh2::-p
Mrowa1 to z Kondzia już kawał chłopa!!!:szok: Supcio! My idziemy na szczepienie w przyszłym tygodniu, bo nie chciałam przed wyjazdem małej kłuć...:no:
Kra dobrze, że już wiecie co odstawić - mam nadzieję, że teraz już z górki!:tak:;-)
Asze Tobie również spokojniej nocki!:-)
Ninja trzymamy Cię za słowo i mamy nadzieję, że się poprawisz i będziesz do nas częściej zaglądać, hehe:laugh2::laugh2:

Zmykam, bo jutro znowu mam kilka spraw do załatwienia; m.in. muszę jeszcze wyskoczyć z Zuzą po okularki, żeby jak najszybciej zaczęła je nosić... Dzięki dziewczyny za słowa otuchy; ja się po prostu martwię czy będzie chciała je nosić, bo najważniejsze że wada jest do wyleczenia, a reszta się ułoży...
No i powoli trzeba się pakować... Już się nie mogę doczekać:rofl2::rofl2::rofl2:!!!

hej
Stefanna raz dwa Zuzia ponosi i bedzie wsystko ok:tak:a okularki nadadza jej charakterek:happy: ja niewiem ja ty funkcjonujesz:-po której idziesz spac?
Ninja czekamy na twój powrót:tak:

a my dzis do ortopedy idziemy na kontrole a pózniej ja mam wychodne:rofl2:

kra u nas też okazało się ze Ninka nie radzi sobie z peti 2 już przy jedynce było nieciekawie ale przy 2 dostała znów plam atopowych a już nie mówię o tym biednym brzuszku:baffled:. Teraz je Nutramign 2 i jest super qpy żółto-zielone pastowate brzuszek nie boli a dziś w nocy zjadła o północy flaszkę i spała 5,5 godziny a nie jak wcześniej po 3,5-4 pobudka na jedzenie. Może w końcu zacznie przesypiać całe noce. Myślę ze w sobotę -niedzielę spróbuję znów z zupką marchewkową.:tak:
beti1982 na razie zbierają zapisy jesli uzbierają chociaż po jednej grupie 3,4,5 latków to od 1 stycznia rusza przedszkole:-). Kurcze liczę że uda się bo to gmina rolnicza więc dzieci siedzą z rodzicami:dry:, chociaż jest część którzy pracują w kopalni czy elektrowni i nie mają z kim dzieci zostawić i na tych rodziców liczę.
A co do sołtysowej to ona jest jedna wielka pomyłka:crazy:, wybory wygrała bo nie było ogłoszenia o wyborach ona powidział tylko swoim kumoszkom no i wygrała. My to jeszcze my ale sąsiedzi którzy mają 50 ha ziemi wkurzeni sa jak dowiadują się jeden dwa dni przed terminem że musza zapłacić klkaset zł podatku:wściekła/y:. I weź tak na gospodarstwie wytrzaśnij pieniądze z dnia na dzień...
stefanna gratulacje dla zębatej Zuzi :-) A co do glazurnika to wiesz może powolny ale dokładny:tak:
A gdybyś potrzebowała plasterków na oczy dla Zuzi to napisz po Przemku zostało mi kilkadziesiąt i mam takie ładne w serduszka i inne wzorki nie jak te z apteki zwykłe "cieliste"

Kurcze ale pogoda się skiepściła, współczuje tm którzy wyjeżdzają na długi weekend a pogoda nie dopisze :-(
Ja wczoraj wieczorem zrobiłam 2 pralki i teraz nie mam co z nimi zrobić, jak powiesze w piwnicy to zaraz mi nabiora piwnicznego zapachu.:baffled:
A jeszcze pochwalę Wam się jestem po fryzjerze. Kolor super czekolada z wanilią, niestety z fryzury nie jestem w 100% zaowolona no ale cóż nie można mieć wszystkiego na raz ;-)
Miłego

Witam
Tak ja podejrzewałam i Weronika takze to były plesniawki które wracaja do nas jak bumerang po kazdym szczepieniu.Miałam w domu resztki Cortimazolum i tym smarowalam lekarz dal nam to samo i Nystatyne.Juz jest ok.

Stefanna- dobrze ze wade Zuzy odkrylas teraz a nie za 5 lat bravo.Teraz okularki to nie tragedia tylko za naszych szkolnych czasów jak ktos je nosil to byl nazywany okularnikiem.No i gratuluje ząbka u nas tez cos sie szykuje ale jeszce sie nie przebil.

Kra dobrze ze juz wyeliminowalas sprawce i dzidzius juz nie bedzie sie meczyl.

Asze czyli pełen sukces Niunia zasypia u siebie a tatus w koncu moze sie porzytulac do mamusi

Beti my jestesmy butelkowe,wiec moja dieta nie ma znaczenia.
Wspolczuje awari pralki nienawidze prania recznego

Mrówa Kondzik chłop jak dąb

Ninja wstydz sie kobieto !!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Milla29 pochwal sie nowa fryzurka wrzuc nam fotke,mam nadzieje ze otworza Wam to przedszkole

Niekat ja równiez sie ciesze ze imprezka sie udala i wiedzialas kogo zaprosic hehe bo i chatke Ci wysprzatali
Mamma to Twoj mezu tez zębolog gdzies mi to umknelo fajnie masz prywtnego detyste heheh i za free
Oki ja ''spadowywuje'':-) sie jakos ogarnac poki moje malenstwo spi
Miłego dnia nara papap

Ostatnia edycja:
My wczoraj byliśmy na kontroli (po rehabilitacjach) u ortopedy. Bani doktor była zachwycona. Powiedziała, że Tosia przeszła jej oczekiwania i jest nawet do przodu :-). Była w szoku jak Tośka zaczęła jej się prezentować co potrafi. A do tego w głos się tak śmiała, że nieskromnie przyznam pani doktor była ją zafascynowana:-p.
Oj cieszę się, że tak gładko poszło, bo bałam się tej wizyty:tak:.
mrowa- moja Tośka jak ją ważyłam 2 tyg temu ważyła już 7460 to teraz na pewno przebiła 7500 a mierzy 68 cm. Wow przegoniła już Kondzia :szok:. A wcześniej Kondzio prowadził. Mały grubasek mi się robi :-D:-D:-D. Widziałam, że kupiliście Kondziowi krzesełko z FP (link FISHER PRICE KRZESELKO DO KARMIENIA RAINFOREST 2w1 (414442890) - Aukcje internetowe Allegro) Zadowolona jesteś z niego. Bo my też się do niego przymierzamy. Ale jestem ciekawa opinii.
Stefanna- Superowy ten hotelik. A dzieciaczki jadą z Wami? Fajnie, że jest spa to nawet pogoda może być kiepska:tak:. No i powodzionka w wybieraniu okularków.
Giza- ciągle zapominam co odpisać :zawstydzona/y:. Jeśli chodzi o szczepienie prevenarem to właśnie idziemy we wrześniu to będzie Tosia już zaczynała 7 m-c i dawka jest o jedno wkłucie mniejsza od 7-11 m-ca. Bo do ukończenia 6 m-ca jest 4 dawki a w 7 m-cu jest już 3 dawki, gdzie dwie są w jakimś mniejszym odstępie czasu a ta 3 to chyba po ukończeniu 2 roku życia.
No i koniec pisanka...bo córcia marudzi:sorry2:....

Pokażę pokażę jak tylko umyje głowę i się uczesze bo po tych "fryzjerowych lakierach i żelach wyglądam teraz jak jeż wszystkie włosy sterczą :-D
Ale się wq....:wściekła/y: własnie latałm po podwórku ismieci zbierałam bo psy dorwały się do wora który wystawał z kubła, rozniosły wszytko potargały pieluchy wrrrrrr:crazy:
Może ktoś chce labradora i goldena oddam je w cholerę bo już mi cierpliwości do tych sierściuchów brakuje:angry: Jak najszybciej trzeba zrobić zagrodę dla nich bo nie dość że całe trawniki osr.... to jeszcze niszczą wszytko co tylko dostanie sie w ich zasięg

Dzień doberek Kochane!
Dzisiaj udało mi się zajrzeć z rana, bo Martynka ucina sobie już pierwszą drzemkę, a Zuza ładnie się bawi...

Mrowa ja jestem typowy "nocny marek", hehe:-D:-D A funkcjonuję tylko dlatego, że długo śpię rano - dzisiaj dla przykładu pospałam z Martynką do 9.30, a Zuza wstała dopiero po 10-tej;-)!
PM to świetnie, że Tosieńka tak pięknie się rozwija, no i niezła z niej już babeczka!;-):tak: A co do wyjazdu to jedziemy z dzieciaczkami, bo Zuza ma teraz taki okres, że za nic w świecie nie chce zostać z dziadkami sama, no a Martynka na cycu, więc wiadomo... Ale Mężuś zaoferował się, że będzie dzieciaczki bawił - zamówiłam mu dwa zabiegi, a z reszty ja będę korzystać, hehe :laugh2::-p:laugh2: Poza tym jest tam piękny basen, więc Zuza się wyszaleje i pewnie jak będzie pogoda to będziemy sobie codziennie na spacerki wychodzić...:-)
Milla29 nie zazdroszczę sprzątania po psiakach...:no::no::no: I trzymam kciuki za powstanie przedszkola! ;-):tak: Jak plasterki będą mi potrzebne to się do Ciebie uśmiechnę - dzięki!:yes::wink:
Befatka super, że Kayusi przechodzą pleśniawki! Buziak dla niej słodziutki:-)!

Dziewczyny już kiedyś miałam Was zapytać czy Wasze dzieciaczki mają taką ciemną kreskę na brzuszku, bo moja Martynka ma od pępuszka w dół - no normalnie jakby była w ciąży...?! To pewni hormony, ale dziwne, prawda...?:confused:

no i królewna śpi:tak::tak:..
milla- czekamy na foteczkę:tak:...no to atrakcji ci dostarczyły psiaki:baffled::rofl2:.
mamma- fajowo masz, że twój mężuś dentysta :tak:...To masz chociaż pewność, że mu zrobi ząbka dokładnie. Wg mnie dentysta i ginekolog musi być zaufany. Ja jak na razie straciłam zaufanie do mojego ostatniego dentysty i gina też szukam, bo też nie mam:zawstydzona/y:. Gina chce w medicover (bo tam mam abonament) ale na 3 specjalistów, których trafiłam to porażka:wściekła/y:. Szukam dalej...ale w razie pilnej potrzeby mam zaplecze tzn. moją dr (prywatnie) co mi prowadziła ciąże:-).
Befatka- to super, że już wsio oki:tak:

reklama
Stefanna mój nic takiego nie ma ale tez mysle ze to hormony. gratuluje zabka Martynce:-)
PM w sumie to jestem zadowolona choc te zabawki co sa na blacie to jak na FP troche tandetne.to Tosia ładnie przybiera na mamusinym mleczku:happy:
Befatka to super ze z pysia Kayi ok:-)
Milla to czekam no foteczke z nowym image;-)a qup nie zazdroszcze:sorry2::-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry