reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

ja na razie nie mam wskazan ale mam mozliwosc.W mojej klinice (raczej minilinice) raz w mieisacu przyjeżdza specjalista i robi echorserca płodu i USG na wady gen. ale to drugie tylko jesli pierwsze nie wyjdzie zbyt dobrze lub na zyczenie jak sie pacjentka uprze.Osobno kosztuje 100 i 150 a razem 200zł... ja sie pisze na echo...:sorry2:

reklama
doris jak wrócisz od odkulisty koneicznie zdaj relację bo ja tez powinnam sie wybrac i ciekawi mnie co jest wskazaniem do cesarki... bardzo jej nei chce ale wade mam więc chyba lepiej sie upewnić....:-p
Niekat, zdam relację - co prawda dopiero w poniedziałek, bo ja tylko w pracy mam net.
O wskazaniu do cesarki podobno decyduje nie sama wada wzroku, ale stan siatkówki. Jesli jest możliwość, że się może odkleić przy wysiłku, to jest wskazanie do cesarki, ale w praktyce chyba lekarze wystawiają wskazania przy dużych wadach. Ja mam dosyć małą wadę (+2 i -0,5) i mi ginekolog powiedziała, że po prostu muszę ją kontrolować, bo w ciąży często psuje się wzrok.

Z tego co pamiętam to echo serduszka będzie miała robione mamma80 i to dlatego,że jej synuś po urodzeniu miał problemy z serduszkiem,więc teraz lekarz chce wszystko sprawdzić. Mam nadzieję,że nic nie pomyliłam. Ale najlepiej zapytać mamme.
A tak normalnie to z tego co słyszałam, echo zaleca się zrobić kiedy wyjdą jakieś nieprawidłowości podczas robienia usg.

No juz jestem grzeczna :-) Ale musze sie Wam przyznac, ze niestety niebardzo potrafie sie poruszac po forach :-( i dlatego wolalam "podczytywac". A co do mnie - przytylam od poczatku ciazy 3kg - to chyba nieduzo?? (mam nadzieje :happy2:) ale podobno dopiero puzniej sie zaczyna ostro tyc. Az sie lekam bo i tak nic mi nie brakuje:baffled:

weronika to chociaz udzielaj sie na tym temacie a jak sie wdrozysz to beziesz szalec jak my:tak:
mam pewne obawy co do Motylka... ja go prawie nie czuje:baffled:pierwsze ruchy poczułam prawie miesiac temu i przez jakis czas czułam Go codziennie i coraz bardziej a teraz od jakichś dwóch tygodni jakby go nie było:-(smutno mi.czasem tylko coś pyknie delikatnie ale ja juz nei wiem co mam mysleć.Nawet we śnie widze jak przesuwa nózka po moim brzuchu a na jawie - rozczrowanie i czekanie na jeden chociaż ruszek malutki:-(wmawiam sobie że jest obrócony plecakmi i kopie mnie po jelitach dlatego nie czuje ale jakiś tak bez przekonania.... a do USG jeszcze tyle czasu:-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry