reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Weronika jak robisz "domową czekoladę"? Czy to zajmuje dużo czasu?

Robi się ją błyskawicznie - 20 min!
A przepis banalny i nie może się nie udać :-D
Dajesz do gara:
szkl. wody
3 szkl. cukru
2 cukry waniliowe
6 łyżek kakao
kostke margaryny
I to wszystko gotujesz 15 min (oczywiście mieszając), puźniej ściągasz z ognia i dodajesz szklankę mleka w proszku (w przepisie jest całe ale całe to za dużo wg mnie). To wszystko mieszasz, mogą pojawić się grudki bo ciężko to mleko w proszku dobrze rozmieszać, więc mikrer w łapki i ogień. Nie przejmuj się że jest rzadka - jak wystygnie to jest jak decha - można nożem kroić :-D:-D:-D

SMACZNEGO!

reklama
hej dziewczyny - zebyscie do tego sprzatania nie zacżęly rodzić - z tego co pamietam bóle okresowe zwiastuja poród!!!

Niekat, teraz to dopiero sie wystraszylam, az mnie zimny pot zalal! :szok: chyba sie przestane ruszac przez reszte dnia i do biurka sie przywiaze. Kiedy powinnam sie udac do szpitala zeby sprawdzili czy ok? jak nie przejdzie czy juz teraz? bole sie troche zmniejszyly ale ciagle cos tam sie dzieje...:-(

Sabincia, a u Ciebie ile to juz trwa?

MrsF- weź nospę ona jest rozkurczowa i jak ci nie przejdzie to może lepiej zgłoś się do lekarza ale własnego spokoju. I uważaj, bo mi lekarka powiedziała, że od 30-34 tc szyjka jest bardzo wrażliwa i trzeba szczególnie uważać i dużo odpoczywać.

Mrs F nie chciałm cię wystraszyć.Do szpitala to dopiero gdyby ew, bóle rpzerodizły się w skurcze i to regularne - zrób tak jak radzi Przyszla Mamusia - zgłos dolegliwośc lekarzowi i wtedy bedziesz spokojniejsza.ja np amm mozliwosc zadzonić do swojego gina w razie co no a jesli trzeba to na wizyte się przejdż.być mozę to rzeczywisćie z rpzepracowania.jak odpoczniesz i ci rpzejdzie to nie ma powodów do obaw.:tak::sorry2:przepraszam ze panike zasiałam - niechcący:sorry2::zawstydzona/y:

MrsF- weź nospę ona jest rozkurczowa i jak ci nie przejdzie to może lepiej zgłoś się do lekarza ale własnego spokoju. I uważaj, bo mi lekarka powiedziała, że od 30-34 tc szyjka jest bardzo wrażliwa i trzeba szczególnie uważać i dużo odpoczywać.
Dzieki PrzyszlaMamusiu :-). Wezme i mam nadzieje ze przejdzie. Tu mi wlasnie ktos powiedzial ze to Braxton Hicks- skurcze 'przygotowujace'.
Ale mi sie wydaje ze to cos innego bo Braxton Hicks, z tego co wlasnie przeczytalam na Braxton Hicks contractions, nie sa czeste i szybko przechodza a ja mam bolesny dol brzucha od wczoraj :-(

MrsF ja bym sobie troche luzniejszy dzien zrobila (o ile sie w pracy da). najlepiej jedna nospe - moze nie wskazana ale nie zaszkodzi a pomozc pomoze - no i polezala a jak ne bedzie poprawy to zglosila problem lekarzowi. Ja do tej pory tylko raz mialam podobna sytuacje i na cale szczescie w weekend wiec maz zajas sie malym a ja polezalam i przeszlo:-)

Weronika ja pamietam z czasow mlodosci, ze taka czekolada czy tez blok czekoladowy to smakowaly super ale jak popatrzylam na przepis i zobaczylam ile do tego tzreba cukru to az mna wstrzasnelo. Niezla dawka i chyba sobie daruje te przyjemnosc choc mleko w proszku mam w szafce.

Dziewczyny, wy uważajcie na siebie. Zostawcie porządki na 2 lub 3 tygodnie przed porodem, wtedy dzidzie już będą bezpieczne i donoszone. Mi też nie podoba się bałagan który obecnie zdominował nasze mieszkanie, ale wolę nie ryzykować przedwczesnym porodem. A jak już musicie sprzątać to rozkładajcie to sobie na etapy, nie wszystko w jeden dzień

Weronika spróbuję na pewno zrobić tą czekoladę dzięki :-)

mniam, chyba też sobie zrobię :-D a ta margaryna to 250g?

Chyba tak :-D Wzięłam po prostu pierwszą lepszą , zresztą bardzo rzadko kurczowo trzymam się przepisów, w większości robię wszytko "na oko" (cukier waniliowy miałam jeden tylko, ale i co z tego?? też dobre).

A co do cukru - fakt ilość rozbraja ale zjem łyżkę i mam na chwilę spokój .... na dłużej wystarczy :-D:-D:-D

reklama
Bardzo wszystkim dziekuje za rady :-) Na razie jestem w pracy wiec z tym polozeniem sie to musze poczekac ale rzucilam nogi na biurko i ruszac sie nie zamierzam dopoki NoSpa nie zadziala.

Niekat, dzieki, dobrze ze mnie troche wystraszylas bo za duzo probuje robic. poczekam z tymi remontami/porzadkami/zakupami przynajmniej z 2 tygodnie, jak mi sie moj maciezynski zacznie, i wtedy bede mogla sobie wszystko robic powoli (bo teraz wracam z pracy okolo 7mej i potem szaleje w domu!).

Do góry