Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja w 2 przez pierwsze 4 m-ce jadłam 2 śniadania 2 2 śniadania 3 obiady ze 2 podwieczorki i ze 4 kolacje i nie przytyłam ani gramaja wczoraj sie zajadalam pizzatak samo jak w poprzedniej ciazy moglabym ja jesc i jesc ....
a na dzis maz mi kupil pierogi z kapusta i grzybami
co prawda to nie to samo co robione,ale poki co na robienie sily nie mam.
Nie warto sobie żałować,widocznie potrzeba
No wiecie co ,pisałam odpowiedz i mi wszystko znikneło,buuu
No to witam jeszcze raz dziewczyny,u mnie niby było dobrze z rana ale jak zaczełam jesc sniadanko to mi rosło i jakby chciało wrocic,bleee,ciezki dzien bedzie.
Ten niedolot to dość niesamowita sprawa. Generalnie w niektórych wsiach w kieleckiem niedolotem nazywa się krowi placek, zanim jeszcze na ziemię takowy spadnie. Przypisuje mu się magiczne wręcz właściwości lecznicze. Opowiedział mi o tym kolega lekarz praktykujący w ośrodku zdrowia w jakiejś wichurce w okolicach Kielc. Któregoś razu przywieziono mu dziecko z sepsą - dzieciak nabawił się sepsy, bo został wysmarowany niedolotem właśnie, w ramach leczenia atopowego zapalenia skóry. A niedolot to był ponoć specjalny, bo uzyskany z krowy napojonej jej własnym mlekiem i wiejskie babki twierdziły, że taki to na mur-beton pomoże. Masakra! Dobrze, że nie zaleciły jeszcze małego na 3 zdrowaśki do pieca wsadzić.bosonozka ja z kieleckiego,ale ze tak glupio zapytam co to jest 'kielecki niedolot' ??![]()
Ja mam 2 psy i 2 dzieci,5 żab i 15 kurZabobony to jeszcze zrozumiem na wsiach ale mojej mamie to juz pare osob (jak sie dowiedziało ze jestem w ciazy) powiedziało ze teraz to bede musiała psa oddac no bo przeciez z dzieckiem psa trzymac nie mozna, i to w duzym miescie maja takie poglady![]()