reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

ja tez chce wczesniej... nie wiem jak to bedzie niby mi polozna nie wrozy dotrzymania do konca tego tygodnia... bo nawet mojej kolezance z bloku mowila jak u niej na wizycie byla ze ja do konca tyg juz urodze!!!! wczoraj mi ta kumpela mowila o tym:) a polozna to z usmiechem na twarzy mowila ponoc:) cos w tym jest bo ja nie moge sie wogole juz ruszac bo z miejsca mam skurczaki ...maz mi nawet po chleb nie pozwala wyjsc bo mam z kilosa do sklepu...
ciekawe ile z tego jej gadania wyjdzie prawdy co prawda od tego piatku ze sra...niem juz nic sie nie powtorzylo ale co to byl wtedy za dzien to nie zapomne nigdy:no:z herbatka z malin zwolnilam ze strachu...jutro moge rodzic bo emek w domu siedzi:-):-p

reklama
Na mnie herbatka nie dziala:(( Moza dwa razy dziennie to za malo:) Ale dziewczyny pisaly, ze to nie na przyspieszenie porodu wiec luz:)

W ogole szukam jakiegos kremu pod oczy, moze ktos by mi cos polecil, bo siedze na forach czytam opinie i sie zdecydowac na nic nie moge... Ma to byc pierwszy krem pod oczy, nawilzajacy i troszke przeciwzmarszczkowy:))

:-)EWE ja to nie wiem czy to sie jej sprawdzi w sumie to gdyby nie bylo powodow ku temu zeby tak mowila to by nic moim kolezankom nie gadala...zwlaszcza takim dopiero w pierwszych tyg ciazy...ta sasiadka to sie tak samo z ruchow mojego brzuszka cieszy jak ja i moj malz:)tez juz sie nie moze doczekac az jej malenstwo sie zacznie tak bujac-pamietam jak ja tak mialam:) mile wspomnienia...swoja droga to ciekawe czy jej przepowiednia sie sprawdzi...hmmm:cool2:

My już po kolacji i akcji pierwszej pomocy:wściekła/y:, chłopaki tak się ganiali że Juli uderzył centralnie kolanem w komodę, rozciął skórę i noga napuchła w kolanie jak bania - aptekę zaraz zamykali, więc nie miałam szans żeby się zebrać:no: - dobrze że sąsiadki dzieciate w bloku, to użyczyły 1 dawkę syropu przeciwbólowego, zrobiłam opatrunek jałowy i na razie spokój:huh::huh:.

Aga-- ja jak teraz w czwartek pójdę do połoznej to powiem jej ze chce wywołanie jak najszybciej sie da a nie po 12 dniach tak jak z Wiki a na masaz sie nie zgodzę bo po co i tak mnie wszystko wystarczająco boli.....

a jak Ty mialas wywolywany w pierwszej ciazy? Kroplowka? zelem? tabletkami dowcipnymi?
Ja bym bardzo nie chciala tego masazu... no i musze wyrazic na niego zgode...

Ananas upolowany, ale najpierw obiad.
Cos mnie brzuch boli :-/

reklama
hej
będę nadrabiać Was wieczorkiem
teraz tylko napiszę, że dla mnie masaż szyjki to był największy ból jaki przeżyłam i za nic nie zgodzę się na kolejny tym bardziej, że nic, a nic nie zdziałał... a bolało tak, że byłam cała mokra i dosłownie woda kapała mi z rąk... brrr okropieństwo
Nic na siłę baby, dzidzia jak będzie chciała wyjść to da znak, a jak jednak nie będzie porodu do 42 tc to już niestety wywoływanie czeka nas. I trudno, a jak wywołanie nic nie zdziała to będzie cc i finito.

edit:
Agacina - ja miałam wywoływany - byłam od 41 tc w szpitalu, miałam kroplówki z oksy codziennie /choć należą się co 2 dni/ i żałuję, bo to moje upieranie się bezsensowne było. Dziecko urodziło się dopiero po przepustce na miasto, na której rodzice nieźle mi w dupę dali ostrym marszem i ledwo co dowlekli z powrotem do szpitala heh. Masaże szyjki nic nie powodowały, ani żele itp. bieganie po schodach, ćwiczenia, skakanie po korytarzu na piłce i inne cuda które wyprawiałam. I na końcu w 16 dniu po terminie urodziłam, a 17 miałam mieć cc. Skurcze przyszły po wycieczce na miasto i były 2 dni bolesne zanim rozwarcie poszło aż na 0,5cm ;/

Ostatnia edycja:
Do góry