reklama

Marcóweczki 2011

Martuś-witaj z powrotem na BB, i tak jesteś wielka ogarniając 3 dzieci praktycznie sama:)
A ja - jak mała wstanie - testować będę chustę. Nadia bardzo lubi być spionizowana. Zreszta teraz śpi od 1,5 h na brzuszku:tak:. Ma zupełnie inne upodobania niż mój starszy syn miał zaraz po urodzeniu.

U nas identycznie! Chociaz troszke sie boje na brzuszku go zostawiac, lubi krecic glowa i mam taka wizje, ze sie poddusi...

Marta, Witaj!!!
A wiesz co? U nas to wrecz odwrotnie nakazuja- jezeli dziecko ma zoltaczke, to trzeba karmic piersia nawet wiecej niz normalnie...ale nie wiem dlaczego.

reklama
Malinko- u dzieci walczy sie z temperatura powyżej 38,5 zmieżonej w pupie bo tam jest o 0,5 - 1.0 stopnia wiecej więc 38 w pupie to 37-37,5 i jeszcze nie podaje sie leków przeciwgoraczkowych

To 38 było na skroni po spaniu na boczku, ale to był mylny odczyt, bo czółko się nagrzało od spania :)

A mój malec właśnie drugi raz z rzędu sam usnął, stękał z pół godziny, ale w końcu śpi :)

Vetka- Moj brzdąc zasnie na brzuszku ale tylko jak lezy na mnie a ja siedze w pozycji pół siedzącej inaczej nie ma szans lubi kimac na prawym boczku i pleckach
Patik- ciesze sie z wypad na plac był udany i trzymam kciuki by dzis tez tak było;-) a z laseczkami dasz rade bez męża zobaczysz pomału sama wszytsko zorganizujesz jak ja......

Marta ja tez czytałam ze powinno sie karmić piersia, przy czym jak byłam w szpitalu, jedna kobitka musiała odstawic swoja mała od piersi na czas fototerapii i karmili ja modyfikowanym...
Pinka mam nadzieje ze jakoś to sobie zorganizuje, najbardziej sie obawiam ze z dziećmi nie do konca mozna coś zaplanować, bo sa nieprzewidywalne;-)
malinaa Jasiek staje się samodzielny:tak: super niech tylko wejdzie mu to w nawyk, a Wam będzie łatwiej:-)

Jaswoją chyba przechwaliłam bo wczoraj szalała wieczorem i mąż z nią tańczył po całym domu a dzisiaj obudziła się rano później zasneła na pół godzinki i do tej pory mnie meczyła. Jestem padnięta a zaraz mam gości!!!

I jutro mam gości i pojutrze! Ratunku!

Witam Marta nasza dzielna kobietko:) moja mała podczas fototerapii była karmiona piersią.

Dziewczyny mam pytanie. Jakie papiery i gdzie trzeba złożyć żeby dostawać kasę na macierzyńskim. Słyszałam o jakimś podaniu do pracodawcy co powinno ono zawierać? Macie jakiś wzór? I od kiedy mam liczyć swój macierzyński jak zwolnienie miałam do 17 marca, 18 marca położyłam się do szpitala i urodziłam 20 marca. Fifi by wiedziała ale coś jej nie widać;( i ile jest czasu na złożenie tych papierów???

Tulip przypomniało mi się:) co Ty masz wspólnego z Siedlcami? jeśli można wiedzieć?:)

Ostatnia edycja:
Ewi- podanie piszesz tylko o te dodatkowe 2 tyg. Urlop macieżyński jest przyznawany na podstawie zaświadczenia ze szpitala, w twoim przypadku prawdopodobnie bedzie od 18.03 mimo, że urodziłaś 20.03, ale to powinni ci napisać na tym zaświadczeniu ze szpitala dla pracodawcy. Ja miałam zwolnienie do 23.03 i 23.03 urodziłam więc urlop jest od dnia porodu

Ewi, mam rodzicow w siedlcach, to moje rodzinne miasto ;-)

Dziewczyny... Zostalam sama z brzuchem! Dziwne uczucie troche mi smutno..i mysle sobie ze mnie porod nigdy nienawiedzi

reklama
Jestesmy juz po kolejnej wizycie u pediatry i jestem szczesliwa;) Małgorzatka od wyjscia ze szpitala przytyła poł kilo, z czego ponad 300g przez ostatni tydzien:) i mamy nakaz nie przekarmiania tzn ma jesc czesto ale nie wiecej niz 80ml a i musimy uzywac smoka;)

Ewi moja ''madra'' szefowa zazyczyła sobie podania o urlop macierzynski a wzor moj M znalazł w internecie,zawiozł jej podanie i zaswiadczenie ze szpitala a akt urodzenia zawiozł od razu do zusu co by było szybciej;) bo urlop macierzynski i zasiłek macierzynski to dwie rozne sprawy,linka do zusu z dokładnym info wklejałam na watku linkowym;)
Martus badz dzielna,co do zołtaczki i karmienia piersia to bywa roznie ,ze mna w szpitalu była babka ktorej corka miała zołtaczke i najpierw kazali jej jak najwiecej odciagac pokarmu i mała karmic ale potem zołtaczka sie nasilała i zakazali jej karmienia swoim mlekiem

Rozmawiałam dzis u pediatry o tych szczepionkach co pisała ostatnio Vetka i Malinka i babki powiedziały ze dobra jest ta ale mozna wziasc ta 5 w 1 bo jest tansza 130zł a ta na zołtaczke to i tak dostanie sie na nfz.My i tak musimy poczekac do szczepienia az mała bedzie miec conajmniej 5kg.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry