reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

hej hej

chyba coś w powietrzu jest, bo dalej się czuję jakaś przymulona i mam zawroty głowy. Mdłości przeszły, ale miałam problem, żeby zwlec się z łóżka, spałam na prawdę długo, a czuję się strasznie zmęczona, oczu nie mogłam otworzyć :no:
Zrobiłam sobie mocną i słodką kawę i do tego chlebek z wysoko słodzonym dżemem, może jak mi się poziom cukru podniesie, to będzie lepiej :sorry2:

cat, ja ci nie pomogę, potwierdziłam ciążę u gina dopiero w 10 tc

Czasem mam taki zryw, że chciałabym znów być w ciąży i mieć dwójeczkę, ale szybko mi przechodzi :-p nie dałabym rady z 2, ledwo ogarniam jedno.

spring, mi się np marzy pójście do pracy, ale pomyśl sobie co byś zrobiła, gdyby za rok miał być koniec świata? :-D Wiem głupie, ale czasem pomaga podjąć decyzje haha

No nic, zbieram się na jazdy, chyba będę jeździła zygzakiem z takim samopoczuciem.

No i u nas dziś dzień marudy, młody wyje niezadowolony w każdej pozycji, na krótko go wszystko zadowala. Uszy mnie bolą już po godzinie. Wrócę z L i zabieram go na dwór. Wczoraj piszczał w parku leżąc na brzuchu i niosło się, że hoho, wszyscy się obracali i szukali tej piskliwej syreny :-D

reklama
Witajcie,
Mała padła po sporej porcji mleka i piosenek dla dzieci, więc mam chwilkę tylko dla siebie.Widzę, że niektórym humor nie dopisuje z rana. Spring, nie martw się, na pewno fajnie wyglądasz. Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja bez zmiany diety i ciągle karmiąc piersią przytyłam w ostatnim miesiącu 3 kilko. Muszę się w końcu zacząć ruszać. Kiedyś na diecie 1000 kalorii schudłam prawie dwadzieścia kilo. Nie będę się jednak stale ograniczać, za bardzo kocham gotować i jeść. Teraz mam sporą nadwagę, której dorobiłam się między ciążami. Może kiedyś uda się tego pozbyć?
Pozdrawiam Mamusie i Dzidziusie:-)

cat u mnie potwierdzono ciaze w 6 tygodniu,serduszko bilo juz.Ale polozna przed nbadaniem powiedziala ,ze nie koniecznie bedzie juz slyszec jego bicie i moze byc tak ze dopiero uslyszymy naszego ptaszka na nastepnym usg.
Na amiejscu twojej kolezanki poszlabym do innego lekarza lub pojchala na izbe przyjec(niech poudaje ze ja brzuch boli albo co)Po co zyc w niepewnosci.Napewno wszystko bedzie dobrze,ale szczesciu trzeba czasami dopomoc!Powodzenia dla kolezanki i glowa do gory.
U nas dzis ladna pogoda:)
alamiqa ja tez walcze z nadwaga pociazowa.Podobnie,nie jem duzo ale oponka z brzucha i tylka ;p zejsc nie chce cholera.Znalazlam fajny program na fejsie 'ewa chodakowska pilates' .Nie trzeba cwiczyc codziennie ale minimalnie 3 razy w tygodniu(na efekty czeka sie dluzej ,ale ja jestem leniuch dobre i to;p)Tez nie moge sie powstrzymac czasami przed zajadaniem smakolykow.najgorsze jest to z pierwszy posilek zjadalam do tej pory dopiero okolo 1,2 popoludniu....Jadlam ile wlezie i potem wieczorem kanapka i szlam glodna spac i ...i tak w kolko.
Dziewczyny a jak tam z wszymi piersiami po ciazy???Ja karmie sztucznie od poczatku,a moje piersi przypominaja dwa zwiedle liscie.....A u was???

Ostatnia edycja:
hej Marcuweczki
We Wrocławiu leje, może popołudniu cos sie przejaśni. Mnie sie też nic nie chce, a musze pranie i prasowanie zrobić, bo Młody w sobotę wraca znad morza i torba pełna brudów bedzie. Myszka marudna bo chce iść na specer-to jej pora:(
Cat - serce pojawaia się na 100% ok 7-8 tyg od ostatniej OM czyli 6 yyg cięży od momentu zapłodnienia. Ale czy je widac zależy tez od sprzętu.

Witam i ja

u nas piekna pogoda i chwała Bogu bo młody od rana wrzeszczy tylko na dworze jest cisza;-)

biegunki ciąg dalszy 3 dzien:wściekła/y: ja zwariuję kazdy pampers mniej lub bardziej uwalony;-( apetyt mu wrócił ale co z tego jak wszysto wydali!!!!!!!!!!!!!

Vecia Solidaryzuje sie w pasowaniu:-D:-D nie wiem kiedy jak to zrobie bo mam stertę wysokości metra!!!
Spring nie martw sie ja tem mam kompleksy mega!!!!!!:tak::tak: na temat swojego wyglądu:-p brzucha jeszcze nie zgubiłam ...za to cycki prawie znikneły:cool:

a u nas tez leje jak u Vetki....brak spacerów tez meczy nasze maluchy...człowiek sie dwoi i troi zeby znalesc im zajecie w chwilach kiedy zawsze było sie na polu. Wczoraj na chwilke wyszłysmy do ogrodu- złozyłam daszki w gondolkach i posadziłam Lale. Kupa smiechu była bo w wielkim skupieniem oglądały swiat :-D i nasze psy :-).

Teraz mam troche papierkologii......pisze eMkowi papiery na szkolenie i juz mi sie mózg lasuje!!!!

Jestem strasznie niezorganizowana. Na nic nie mam czasu. Całymi dniami zabawiam Elę. Teraz też już marudzi.
Zaraz zmykamy na rehabilitacje. Do wieczora :*

Hej:-)
u nas nie pada:-) jeszcze;-) tez mam gore prania i prasowania ale tym drugim juz zajeła sie moja mama;-) a pranko zaraz zrobie i w koncu doprowadze do uzywalnosci moje podłogi bo sie zbieram od tygodnia a nie było sensu bo ciagle ktos na włosy przychodził
a wogole to sie rano wsciekłam na Małgoske,musze jej zrobic posiew moczu,oczywiscie mocz trzeba złapac po jedzeniu wiec ja nakarmiłam a ta mi zasneła,no trudno i tak czekałam na mame bo ona miała szybko zawiesc siuski do przychodni,mama dała znac ze juz jedzie wiec ja mała obudziłam,zdjełam pampka,umyłam pipke i poszłam do łazienki łapac siki,przyłozyłam pudełko i zimna łyzeczke do pipki a ta mi zhaftała sie prosto do pojemnika,no to stwierdziłam ze szybko wyparze pudełko i bedzie ok wiec ide z mała do kuchni,wstawiam wode a ta mi obsikała szafki i podłoge,no i tyle było z łapania sikow,myslałam ze szlag mnie trafi,bo to juz drugi raz walczyłam i mama niepotrzebnie tak rano przyjechała,ech trzeba bedzie znowu walczyc.

reklama
spring właśnie się przekonuję, że to będzie cholernie ciężki dzień; Majka daje w tyłek mimo, że najedzona, załatwiona i nie śpiąca, bo dopiero co wstała pół godziny temu. Szlag mnie trafi! :/ Jakiś mega niekorzystny biomet czy co??? A może i jej wreszcie zęby zaczynają wyłazić? Bo już nie wiem na co zwalić winę ;)
anusiak hmm karmiłam przez 4 m-ce, teraz już nie, a piersi faktycznie jakby oklapły; rozmiar nadal ten co przed ciążą, ale to już nie to samo :( trzeba zacząć ćwiczyć koniecznie, tylko jakoś nie mam kiedy :/ PS. Kiedy przeprowadzka?

Włosy wypadają mi masakrycznie. W czasie ciąży i karmienia prawie w ogóle to teraz nadrabiają :((

Do góry