K
koncia
Gość
futrzakowa
Składniki:
serek homogenizowany naturalny lub waniliowy lub w kostce (proporcjonalnie), jajko, maka, masło, cukier. Ja robię z twarogu zawsze.
Jak przyrządzić?
Należy rozrobić serek z jajkiem i mąką tak, aby powstała jednolita masa.
Na gotującą sią posoloną wodę na małym gazie, wkładać łyżką ciasto. Po włożeniu wszystkich klusek należy zwiększyć ogień i poczekać do kolejnego wrzenia. I kluchy gotowe!
Podawać z masełkiem i cukrem. Może też być ze śmietaną i cukrem lub sosem owocowym.
Smacznego
Składniki:
serek homogenizowany naturalny lub waniliowy lub w kostce (proporcjonalnie), jajko, maka, masło, cukier. Ja robię z twarogu zawsze.
Jak przyrządzić?
Należy rozrobić serek z jajkiem i mąką tak, aby powstała jednolita masa.
Na gotującą sią posoloną wodę na małym gazie, wkładać łyżką ciasto. Po włożeniu wszystkich klusek należy zwiększyć ogień i poczekać do kolejnego wrzenia. I kluchy gotowe!
Podawać z masełkiem i cukrem. Może też być ze śmietaną i cukrem lub sosem owocowym.
Smacznego

i bez stanowczych smaków :-) oo...przed ciążą prawie chleba nie jadłam ani ziemniaków ... a teraz to bez chleba nie moge się obejść... no.... to se pogadałam.... idę wywiesić pranie...wstawić kolejne...i wstawić warzywa do garnka na sałatkę... bo wczoraj mi się nie chciało zrobić więc może uda się dzisiaj
a teraz to skubne ale bez przekonania,lody tez zawsze lubiłam np czekoladowe a teraz tylko te ktore sa kwasne,jak zobaczyłam w sklepie sorbet cytrynowy to mi slinka pociekła
.To samo mam z sokami,ostatnio kupiłam z czerwonych owocow bo myslałam ze bedzie kwasny a tu nic z tego.Pewnie jednak bedzie chłopak,smakuja mi rzeczy tylko wyraziscie przyprawione:-).
i zapraszam do Aktywnych Mam
i tam na odwrocie jest przepis
Raczej frytki i chipsy