reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcóweczki 2011

Malina, czy to ty mowilas, ze macie dzisiaj rocznice????
Bo jesli tak, to kolejnych szczesliwych lat!

Ola, takie spodnie to jest skarb. Nie wyobrazam sobie w normalnych lazic :)

Szafirek, powiem Ci szczerze, ze na wrzesniu mialysmy teorie, ze im dziecko jest spokojniejsze w brzuchu, tym bardziej rozrabialo na zewnatrz :-)

Obudzilam sie w fajnym humorze, a tu wiadomosc od mojego przyjaciela, ze zostal zdradzony. Mial brac slub w marcu i teraz niewiadomo co i jak... Nie dosc, ze siedzi w Kanadzie, nie dosc, ze wyklety przez rodzine (nie chcial pozostac swiadkiem Jehowy w imie swoich 'przekonan'..., wiec doslownie zerwali z nim kontakt!) to teraz jeszcze to.. Boje sie, ze zrobi jakies glupstwo.

reklama
Tak Harszka, dziękuję za pamięć, kochana jesteś, mamy dzisiaj 2 rocznicę naszego cywilnego :D Ale niestety eMek pracuje do 18 albo nawet 20, więc chyba przygotuję jakąś kolację w domku, bo na wyjście to już on nie będzie miał siły.. Może macie jakieś pomysły?? Po pracy będę miała jakąś chwilkę na zakupy, gotowanie, no i zrobienie siebie na bóstwo ;)

Olka lepiej jak jest tak cichutko, bezwietrznie i słoneczko świeci mmmmmmmmm Można owinąć się szalem, przytulić do eM i spacerować :)) Rozmarzyłam się....

Malinkaa - życze wam duuuuuuuuuuużo i jeszcze więcej miłości:-) pomysły....? hmmm.... ja przyznam szczerze że jeszcze nigdy nie robiłam romantycznej kolacji/obiadu ... hehe...taka mało romantyczna jestem:-( a pomysły...hmmm.... przebierz się za panterę:-D i nawet jak małż głodny będzie to zapomni o głodzie:-D

ja to mam ciągle ochotę na makarony i pierogi:-D a to chyba średnio sie nadaje na romantyczne lekko strawne potrawy :-D

malina malina,ja sie nie obrazam :) dla kazdego jego dziecko jest naj naj :-D

a i wszystkiego naj z okazji rocznicy :tak: mamy taka sama date :) z tym ,ze my bralismy koscielny (tzn.konkordatowy to sie chyba nazywa).

lece bo Bartus probuje cukierka wymusic ;)

Malinaa odemnie rowniez wszystkiego szczesliwego:-)
My z M mamy tradycje ze na rocznice zawsze robi on spagtti albo ja go zapraszam do pizzy hut(wiem mało romantycznie:zawstydzona/y:).Co do prezentu to chyba najbardziej zaskoczony M był jak pare ładnych lat temu,jeszcze przed slubem dałam mu .... siebie w prezencie:tak:,całkiem naga owinełam sie papierem pakowym(wyszła z tego sliczna mini sukienka bez ramiaczek;-):-D) i w pasie obwiazałam sie wielka kokarda:-D,super był wieczor;-)
Co do Twoich marzen jesiennych ,taaak ciepły szal,wełniany sweter ,kalosze i M u boku,oj taaak...
Wogole to ja uwielbiam wszelakie dzianinowe i wełniane ubiory,mam ogrom sweterkow w szafie;-)

Jakoś nie zjarzyłam, że u Was też dzisiaj rocznicowo.. W takim razie Ruduniu życzę wiele miłości i wspólnych radości :D
Kościelny jeszcze przed nami, no chyba w końcu się doczekamy ;)

Futrzak chyba właśnie jakiś makaron zrobię, bo najlepiej się prezentuje na talerzu :D Kupię winko dla eM, a ja sobie zrobię soczek do kielona :D No i świece, no i ładna ja, ale w papierze bym chyba zamarzła Olka, u nas jeszcze nie grzeją :/ Będę latać z elektrycznym kaloryferem i tak z sypialni do salonu, żeby choć trochę atmosferę "podgrzać" ;)

Ps. Muszę kupić kalosze!!

Ostatnia edycja:
Hej
A ja dalej przeziębiona:-( Gorączki brak, tylko katar i nieziemskie rozbicie:-( Zaraz idę zrobić syropek z cebuli, bo czuję, że kaszel też się pojawi ehh
Malina, Ruda - wszystkiego naj, naj, naj:-) Udanych wieczorków:-)

reklama
Maruda- odnośnie badan konfliktu serologicznego to robi się je wtedy kiedy kobieta ma Rh- a mężczyzna Rh+. Te bardziej szczegółowe badania w tym kierunku to badania Coombsa ale je sie rpbi dopiero wtedy kiedy w tych pierwszych stwierdza u Was taki konflikt o jakim napisałam wyżej. Ja mam taki konflikt i robie te drugie badania średnio co miesiąc żeby miec pewność ze moja krew nie koliduje z krwią maluszków. Ogólnie Ci powiem żebyś sie nie martwiła na zapas- bedzie dobrze.:-)

futrzaczku- nie martw się, będzie na pewno kupa tęsknoty za M i mega dziwne uczucie ale jak się zagłębisz na BB to Ci ten czas szybciutko zleci:):-D:-D

Harsharani- ten dzień to byl totalny spontan...ale masz racje zazwyczaj jak czlowiek coś planuje to zawsze wychodzi z tego kupa nerwów i wielkie NIC. Tak przynajmniej czasem mam:):-D:-D
Co do obcinania to tak zawsze jest z dziećmi- albo sie nie dają dotknąć albo wyglądają potem tak jak Twój Olaf- spokojnie- wyrośnie z tego;):-):-)hihi Odnośnie M- to jest już bardzo grzeczny.
Napisze jak wrócę od siostry w :ninja2:

Scarletka- ja Ci powiem ze do nie dawna robiłam podobnie, ale naprawdę mam coraz mniej miejsca na jedzenie za to po takim talerzu zupy za godz. jestem juz głodna. Gdzieś nawet wyczytałam na necie ze przy bliźniakach jest tak ze żołądek sie zmniejsza bo stopniowo zajmuje jego miejsce druga dzidzia i u mnie sie to zaczyna. Jak przesądzę to bola mnie jelita i jest mi mega niedobrze!!:-:)-(
Na temat moczu napisze tak- ja mam cały czas bardzo liczne bakterie- jeden mowil ze mam stan zapalny a w szpitalu po każdorazowym badaniu moczu stwierdzili że tak juz po prostu mam. I tak to ponoć mam zostawić- nie brac na to żadnych leków! Wiec zaczęłam pewne wyniki "dzielic w opiniach na pół". Mam nadzieje ze u Ciebie będzie wszystko ok &&&&&&&&:-):-)

Marta- to gdzie zapraszasz dokładnie na te grzybki????:):-D:-D:-D

Matko- nie mogę za Wami nadarzyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jade teraz odwieść moją siostrę i az boje sie co tu zastane jak wrócę- będę chyba do północy siedzieć i czytać......

A tak wogole to szybko z Wami czas leci:szok::szok:..... ale ja wiem dlaczego- bo jesteście SUPER:-):-)!!!!!!!!!!!!!HIHI

Do góry