hej odżylam
i odpoczywam w lóżku, mama podjechała rano i zawiozla W. do przedszkola - jak to dobrze mieszkac blisko.
A M. nie wraca dziś tylko jutro
tulip - mi też brzuch twardnieje nawet jak odpoczywam. Obawiam sie, że gin każe mi leżeć i brac magnes, nospe itpe. tj. w ostatniej ciąży. Sprawdziłam i też od 24 tc lezałam i lykałam tabletki, bo twardnienia okazały sie skurczami powodującymi skracanie szyjki. Mam nadzieję, że tym razem nic złego się nie dzieje, za tydzień mam wizyte, a teraz wypoczywam.
Harsharani - trzymamy kciuki
Ale za to byl bardzo silnym noworodkiem co tez jest plusem. Byłam kilka dni temu u koleżanki która urodziła mies temu córeczkę kilka dni przed terminem z wagą 2800g i malutka jest tak drobna i wiotka, że przeraziłam się. Nie pamiętam, żeby W. miał taką malusią główkę, serio zestresowałam się u niej. A malutka jak ją widziałam miała juz 3,5kg i wchodziła w rozmiar 56cm i to w Wiktorkowe ciuszki, które jej dałam, więc wymiary ma standardowe. Szok
Trzebiska - jak Twoje konie? Ile czasu są na dworze? Rusza je ktoś? U mnie przed boksem bloto i kopyta muszę zacząć leczyć
i odpoczywam w lóżku, mama podjechała rano i zawiozla W. do przedszkola - jak to dobrze mieszkac blisko.
A M. nie wraca dziś tylko jutro
tulip - mi też brzuch twardnieje nawet jak odpoczywam. Obawiam sie, że gin każe mi leżeć i brac magnes, nospe itpe. tj. w ostatniej ciąży. Sprawdziłam i też od 24 tc lezałam i lykałam tabletki, bo twardnienia okazały sie skurczami powodującymi skracanie szyjki. Mam nadzieję, że tym razem nic złego się nie dzieje, za tydzień mam wizyte, a teraz wypoczywam.
Harsharani - trzymamy kciuki
no mój Wiktor mial być malutki a wylazł 3 tyg po terminie z wagą 3850g i 52cm. Nie czułam szczególnych bolesności jak wychodził, ale musial zostac wypchniety bo skurcze ustały i nie miałam jak go wydusicHej
wchodził w rozmiar 62 - w sumie w zależy w jakie rzeczy :-) 56 - tylko w kaftaniki :-) Urodziłam tydzień po terminie :-) i Brałam witaminy co drugi/trzeci dzień - Feminatal :-)
A w szpitalu jak mnie na patologię przyjmowali po USG stwierdzili że będzie miał 3800 ... teraz na karcie ciąży mam wpisaną poprzednią wagę dziecka :-( Martwię się tylko by mnie od razu na CC nie brali przez to... Miśkołaka udało mi sie naturalnie urodzić :-)
Pozdrawiam
Trzebiska - jak Twoje konie? Ile czasu są na dworze? Rusza je ktoś? U mnie przed boksem bloto i kopyta muszę zacząć leczyć
Ostatnia edycja:
coraz bliżej święta...coraz bliżej święta...coraz bliżej święta... ale poczuję że się zbliżają jeszcze mocniej jak zaczną w Trójce puszczać "karpia świątecznego"