reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcóweczki 2011

Tulip gratuluję nowej furki:) a dasz się przejechac:)? i kolejny przykład Polskiej biurokracji i kompetencji pracowników...

Pewnie ze dam, jak mnie tylko na te suselki swidnickie czy jak im tam zaprosisz ;)
Co do pracownikow urzędów to serio..kompetencja nie grzeszą - zamiast wykonać 1 telefon i dopytac..to biedna ciezarowke na wycieczki wysyłają

reklama
To ja sie wtrące o herbatce nie wiem ile wy tam macie gram w tym opakowaniu ale generalnie nie łyzeczke laski tylko pól paczki na raz (u nas są 50gr paczki)z łyżeczki to do smaku i na inne dolegliwości a nie na skurcze po takiej dawce czyli opakowanie na dzień powinno po3dniach przeczyścić i na porodówke

Moze sie nie znam,ale wydawalo mi sie,ze herbatka z lisci malin ma miec lekkie dzialanie wspomagajace, czyli wlasnie pomoc przy rozwieraniu szyjki i skurczach.
Ale ma tylko pomoc, a nie was przeczyscic i wywiezc na sygnale do porodu :-D;-)
wiadomo,ze mozna stosowac rozne 'przyspieszacze' porodu,ale z glowa i powoli.... ;-)

(to sie pewnie narazilam ;-) :-D )

Ale leci ten czas, już 22 :O Wróciliśmy ze szkoły rodzenia, z zakupów, zjedliśmy i mogę wreszcie z Wami popisać :D

Cieszę się, że ciasteczka Wam zasmakowały :D

Na SR było superowo, tak szybko to minęło, a cała grupa zdążyła się bardzo zżyć.. Ubaw mieliśmy z kąpieli bobasa przez tatusiów :D Dostaliśmy dyplomy :D
Mamy wspólne zdjęcie, ktoś zbierał maile i mamy się latem skrzyknąć na spotkanko :)
Niestety nasza położna ma teraz dyżury na patologii, więc nie wiem na kogo trafimy na porodówce ;p Ale obiecała nas odwiedzać, jeśli wyślemy smska po porodzie :)
Na razie z całej grupy rozpakowały się 2 laski, jedna miała CC, a druga sn wczoraj o 13 chyba w 37 tygodniu :)
Ja też już chcę, bo po pierwsze chcę już mieć Jasia przy sobie, a po drugie nie mogę już prawie chodzić :/ Kolana mi wymiękają zupełnie, do tego to puchnięcie, a maluszek już jest tak silny, że jego kopniaczki bywają już bardzo bolesne.. Czekam juz chyba z dnia na dzień ;)

nie Ruda,nie narazilas :)Zawsze dobrze poczytac z roznych stron informacji :)

Ja nie wiem czy pisalam, ale z kolei moja polozna wrecz zabronila mi probowania tego typu pomyslow przez terminem rozwiazania- a to dlatego, ze czesto kobiety wlasnie a to myja okna, a to naduzywaja seksu i roznych specyfikow i przez to wywoluja ten porod, ale niestety bardzo przy tym cierpiac, poniewaz wszystko trwa dwa razy dluzej niz powinno...

Chyba sie dzisiaj przepracowalam :S A i tak g**no za przeproszeniem zrobilam....Plakac mi sie znow chce...

ooo, Czesc Malina.
Jasio sie pojawi w koncu, nie martw sie :) W koncu dzisiaj juz 9.02 :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
masakra wykonczyla mnie ta SR dzis ;-) dobrej nocki i spokojnej jutro mam wizyte u kardiologa a potem gin o 16;30 tzn.ktg buziaczki

Pewnie ze dam, jak mnie tylko na te suselki swidnickie czy jak im tam zaprosisz ;)
Co do pracownikow urzędów to serio..kompetencja nie grzeszą - zamiast wykonać 1 telefon i dopytac..to biedna ciezarowke na wycieczki wysyłają
Tulipku, susełki można też w stolicy kupić;-):tak: o tutaj Nasz lokal
Co siądę coś mnie odrywa, dziś nocna warta w kuchni bo zamówienie mam od położnej a na dodatek Juli zaczął wymiotować - od 20-ej to 3 razy i ledwo co biedaczek żyje:-(.
Idę wrzucić info od Mili.

Tulip zapraszam na susły;)

Malina oj smakowały! Tak sie dziewczyny rzuciły że mało co dla mnie zostało;)

Hars głowka do góry. Mi juz lepiej. Pograłam, poobjadałam się czym popadnie i na koniec wiadomość o małej Oli i jest lepiej.

Kurde wszyscy o tej herbacie a mi się nie spieszy z tym rozpakowywaniem więc czekam aż mała sama sobie termin wybierze.

Marta Ty nie wysyłaj Tulipa do cukierni w Warszawie bo ja się chcę przejechać nowym autem! A pozatym to na pewno suseł podróbka!

Ostatnia edycja:
Harsh ja mam podkład Clinique perfectly real - jestem mega zAdowolona!!! :tak: trochę, żal mi było kasy i długo się zbierałam w sobie żeby go kupić, ale nie żałuję ani złotówki. Na święta kupiłam jeszcze zestaw mineralnych kosmetyków (puder, podkład, korektor, baza itp.) z bareMinerals i też są super, w ogóle nie widać ich na skórze, a kryją rewelacyjnie

Ostatnia edycja:
Ja też odpuszczam sobie herbatę - z Julem nic minie pomogła:no: - wolę M zatrudnić ;-) - ze względu na zawarte w męskim białku;-);-) prostaglandyny:tak:.
Działanie ich jest silne i różnorodne, często przeciwstawne: pobudzenie lub hamowanie skurczy macicy.

reklama
Ja też odpuszczam sobie herbatę - z Julem nic minie pomogła:no: - wolę M zatrudnić ;-) - ze względu na zawarte w męskim białku;-);-) prostaglandyny:tak:.
Działanie ich jest silne i różnorodne, często przeciwstawne: pobudzenie lub hamowanie skurczy macicy.

Hej
Znów tylko podczytuje - ale wtrące swoje 5 groszy :-) Teraz to jest jeszcze pikuś :-D Pierwsze dziecko przenosiłam tydzień :-) Najgorsza jest końcówka :-)

Wtedy niektórzy chwytają się różnych sposobów - ja na patologii przy wysokim ciśnieniu - jedyne co mogłam to leżeć i czekać aż samo się zacznie :-(

Teraz mam nadzieję że jeśli naprawdę to jest dziewczynka to się urodzi przed terminem :-)

Do góry