reklama
pestusia
Fanka BB :)
Malina - za ciocią pestusią
w końcu kierunek studiów zobowiązuje
Dzien dobry.
Jakis taki strach mnie ogarnia... dotarlo chyba do mnie, ze jesli juz przygotujemy pokoik malego do konca, to on juz sie na prawde niedlugo urodzi. Boje sie. Boje sie czy damy rade. Ze bedzie plakal, a ja nie bede wiedziala jak mu pomoc. Ze zrobie mu krzywde przy kapaniu, przebieraniu. Ze go przegrzeje/przeziebie. strasznie duzo mam tych 'ze'. Ech.... Musze sie wziac w garsc.
Dzis wizyta u poloznej. Mialam do niej duzo pytan, a teraz jak chce zapisac, to nic nie moge sobie przypomniec.
Ide pranko powiesze.
Milego dnia.
Jakis taki strach mnie ogarnia... dotarlo chyba do mnie, ze jesli juz przygotujemy pokoik malego do konca, to on juz sie na prawde niedlugo urodzi. Boje sie. Boje sie czy damy rade. Ze bedzie plakal, a ja nie bede wiedziala jak mu pomoc. Ze zrobie mu krzywde przy kapaniu, przebieraniu. Ze go przegrzeje/przeziebie. strasznie duzo mam tych 'ze'. Ech.... Musze sie wziac w garsc.
Dzis wizyta u poloznej. Mialam do niej duzo pytan, a teraz jak chce zapisac, to nic nie moge sobie przypomniec.
Ide pranko powiesze.
Milego dnia.
H
Harsharani
Gość
Witam, u nas zima na całego od godziny sypie i to nieźle.
Smutno mi bo wczoraj zmarł nasz arcybiskup:-(, w mediach głośno - złoty człowiek, znałam go osobiście:-(.
Mężu Onej, przekaż gorące buziaki żonie:-).
Nie wiem co miałam komu ale zmykam bo M z pracy wraca a mówiłam mu nie jedź bo darmo pojedziesz.
Harsh i Futro, śniłyście mi się;-)- odstawiałyśmy szopkę na porodówce
.
Miłego dnia Marcjaneczki.
Marta, ty mnie tez nie strasz... Ale kto wie, bo zauwazylam, ze jak Marcjanki maja sny porodowe, to najczesciej Malina i Ja...Miejmy nadzieje, ze sie spelni
Ona trzymaj się kochana dzielnie. Pozabijałabym takich lekarzy
ewi w takim razie wracaj do łóżeczka, pogoda pod psem więc nie ma czego żałować.
futrzaku pracuj, ale nie przemęczaj się, a tak na marginesie, to o tobie nie da się zapomnieć
MArtuś widzę, że wszystkie śnimy o porodówkachhihihi
mamii to zaciskaj nóżki i czekaj na ten 5 marca. Prezent będzie superrrrrrrrrrr:-)
U mnie infekcji ciąg dalszy. Nie odzywam się, bo katar, kaszel i ból głowy męczą. Wczoraj o 1 w nocy myślałam, że będziemy z emkiem jechać na IP, bo rozhisteryzowałam się, że wieczorna pora należy do maleństwa, a ja nie pamiętam kiedy ostatnio się ruszał:-( i jak mieliśmy ochotę na przytulanki, tak nam przeszło. Trzęsłam brzuszkiem, tam cisza, a wyobraźnia wariatka pracujeUspokoiłam się i zasnęłam kiedy po długim czasie poczułam jakiś pojedynczy ruch. To samo przeżywałam rano, bardzo się zestresowałam, że albo się nie rusza, albo tak mało intensywnie. Nie wiem, czy wy też tak macie? Czy ta moja infekcja i złe samopoczucie może tak na niego działać? czy ma już za mało miejsca i leniwie raz na jakiś czas zapoda mi kopniaczka? DO tej pory szalał tak, że brzuch trząsł mi się jak galareta.
Scarletka, ja nie spalam do 2 (nie moglam zasnac), a o 6 juz latalam jak wariatka, bo przebudzilam sie ( z wielkim bolem gardla i glowy- zarazilam sie od Olafa) i tez malucha nie czulam... No i tak jak ty... Straszne nerwy mnie ogarnely... Nie jestes sama
Przepraszam, ze tak wszystkim nie odpisuje, ale czytalam dzielnie i zapomnialam co mam komu odpisac...
Justysia1a
agacina - nie martw się... chyba każda mama z pierwszym dzieciątkiem ma takie myśli
Ja zresztą martwię się tym samym co Ty ale damy radę
Ja zresztą martwię się tym samym co Ty ale damy radę
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
Hej dziewczyny
U nas dziś strasznie ponuro. Jak czytam takie informacje od Ona to od razu przygotowuje sobie pakiet odzywek na taką okoliczność typu: "dobra pani położno a teraz powtarzamy powolutku, dokładnie i bez sarkazmu to samo pacjentce, czyli MNIE"
ciekawe czy jak przyjdzie co do czego to zastosuję...
W każdym razie Ona - trzymaj się, nie daj się!!
zresztą - RESZTO - ty też :-)
U nas dziś strasznie ponuro. Jak czytam takie informacje od Ona to od razu przygotowuje sobie pakiet odzywek na taką okoliczność typu: "dobra pani położno a teraz powtarzamy powolutku, dokładnie i bez sarkazmu to samo pacjentce, czyli MNIE"
ciekawe czy jak przyjdzie co do czego to zastosuję...W każdym razie Ona - trzymaj się, nie daj się!!
zresztą - RESZTO - ty też :-)
Pewnie, że dacie, damy radę!:-) jesteśmy do tego stworzone i żadna z nas swojemu maleństwu krzywdy nie zrobi;-) Jestem tego dobrym przykładem. Urodziłam Piotrusia nie mając pojęcia o pielęgnacji, wychowaniu i zajmowaniu się takim maleństwem. Do tego nie urodził się kluską, a chuderlakiem i jak przyszło mi go przewinąć pierwszy raz, to robiliśmy to w trójkę
ja się nawet bałam mu skarpetki ubrać. Te nóżki miał takie chude, a ja panikowałam, że mu je złamię
hihihihihi dzień nauki i wprawy, a wszystko dalej przyszło bardzo gładko
Będzie dobrze
ufajcie sobie, swojemu serduszku i swoim przeczuciom. Instynkt matki nie zawodzi
ja się nawet bałam mu skarpetki ubrać. Te nóżki miał takie chude, a ja panikowałam, że mu je złamię
hihihihihi dzień nauki i wprawy, a wszystko dalej przyszło bardzo gładko
Będzie dobrze
ufajcie sobie, swojemu serduszku i swoim przeczuciom. Instynkt matki nie zawodzi
Ostatnia edycja:
H
Harsharani
Gość
Scarletka, przypomnialas mi, ze ja nie mam w ogole skarpetek dla malucha! to chyba ostatnia rzecz (no jedna z ostatnich) jakie mam kupic...
Marta1981
Rodzyneczka
M posłałam po zakupy i na pocztę i mam chwilkę. Zamaniło mi się łazanek z kapuchą, sałatki gyros a M pączków i jak chce żebym to zrobiła to musiał po zakupy lecieć
. Z resztą robię an 2 dni bo jutro po południu mam szkołę - wczoraj sms-kiem przysłali info o zajeciach
.
Harsh, ogólnie zamieszanie wprowadzałyśmy, bo nie wiedziałyśmy która ma pierwsza rodzić

.
. Z resztą robię an 2 dni bo jutro po południu mam szkołę - wczoraj sms-kiem przysłali info o zajeciach
.Harsh, ogólnie zamieszanie wprowadzałyśmy, bo nie wiedziałyśmy która ma pierwsza rodzić

.reklama
buziaczek1
witam tak sie tylko przywitam powiem ze zyje i spadam
ONA - trzymaj sie mloda!! nakopalabym takim lekarzom
a poza tym na chwilke was zosawic i juz malenstwo nastepne- cat ma pieknego synusia!!
nie rozpakowujcie sie jeszcze - jeszcze mamy czas!!;-)
pa kochane!!
ONA - trzymaj sie mloda!! nakopalabym takim lekarzom

a poza tym na chwilke was zosawic i juz malenstwo nastepne- cat ma pieknego synusia!!
nie rozpakowujcie sie jeszcze - jeszcze mamy czas!!;-)
pa kochane!!