reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Ruda ja też poprosze taką jakąs wypasioną

Bosa fajny temat zapuściłaś ciekawe czy nam sie uda chociaż troche ustrzec nasze dzieci przed smieciowym jedzeniem u mnie bedzie ciężko bo m z domu nauczony jedzenia śmieci

Marta Ty to nie masz serca z tym chlebem tylko masełko i chrupać

Ciekawe jak tam Pinka oddzywała sie do kogoś?

kawa.jpg

papcia moj tez lubi zjesc frytki,wrapsa itd.
ja uwielbiam pizze
Z tym ,ze u nas jest tak,ze B. nie zawsze chce zjesc cos nowego.... czasem jest to plus a czasem minus (zalezy co probuje mu dac ;-) )
I tak np. jak zamawiam lub robie wlasna pizze to wtedy dla B. musze szykowac cos innego bo jeszcze nigdy nie dal sie namowic na sprobowanie pizzy ;-)
Cieszy sie jak widzi pizze, pytam czy chce to mowi,ze nie bo on nie lubi,ale mama lubi ;-)

Ostatnia edycja:
Kurde nawet sobie porzadnie przed kompem nie moge posiedzieć ten ból w prawej łopatce już mnie dobija ledwo usiąde i już zaczyna napierdziulać mogłabym leżeć ale wtedy bolą mnie biodra chyba za dużo sie łódziłam że końcówke przejde bezobjawowo

hehe na koncowce to wiekszosc z nas jak takie staruszki, tu boli tu strzyka :-D

Trzeba przywyknac :-D
Mi najbardziej dokucza bol w kroczu ;-) szczegolnie przy wstawaniu, no ale trudno, nic na to nie poradze, trzeba wytrzymac ....

witajcie wbijam sie na kawusie aj tez pije mleko z kawa :-D

bole mam w krocuz od wczoraj silniejsze jak ruda opisuje i dodatkowo takie jak opisuje papcia ciezko wysiedziec przed tv czy kompem :tak: ale juz blizej niz dalej

reklama
ja tradycyjnie od rana tvn24, a tam, ze jeden z misjonarzy salezjanskich zamordowany. Ale mi cisnienie podnioslo, bo znam 3 bylych harcerzy bardzo dobrze, salezjanow przy okazji i sa w dosc paskudnych miejscach...i juz mialam scenariusze w glowie...

Nadaje jeszcze z lozka, ale chyba wstane kawke zrobic :) Bo takie apetyczne pokazalyscie...

cos mialam komus napisac...aaaa...
Wiec tak-Bosa, ale widzialas wersje amerykanska czy angielska? Bo w UK naprawde duzo sie zmienilo po Oliverze...
A co do tego jak jedza dzieci...
PO pierwsze zawsze wierzylam, ze to co jedza dzieci jest odbiciem nawykow zywieniowych ich rodzicow... w wieku 10 lat wzwyz tak..ale wczesniej- nic bardziej mylnego...
Na przykladzie Olafa- je malo, bardzo malo, nie chce jesc zdrowych rzeczy. Przez pewien czas wcinal jedynie pizze i platki, a to przeciez jest 3letnie dziecko...Moze to byc jednak wplyw K.
Ostatnio- mniej wiecej od miesiaca- stwierdzilam,ze nie. Zaparlam sie i powiem szczerze, ze zaczelo skutkowac. Nie je juz tak wiele smieci, ostatnio nawet krewetki z ryzem wcinal :) Ale to jest niestety walka....

Wydaje mi sie, ze najwiekszym bledem jaki rodzice wlasnie popelniaja, jest wprowadzanie ich preferencji do diety dziecka (ja nie lubie selera, czekolady itp- robie miny podczas jedzenia- daje sygnal maluchowi, ze to jest zle)... Bo to juz taki ich instynkt, sposob poznawania swiata smakow..
A w ogole to bardzo chaotycznie pisze, bo musze o tym pomyslec i sie obudzic porzadnie. Ide po marchewke do kuchni, bo mam ochote :-D

Do góry