reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Pinka pewnie to Hiksy Briksy:) Ale Ty sie biedulko meczysz caly czas... jedz lepiej do szpitala, niech wszystko sprawdza, bedziesz spokojniejsza

Papcia z mezami to tak zawsze, bardziej neizdecydowani, niz kobiety w ciazy;/ Co do boli to ja w nocy nie jestem w stanie spac plasko na plecach bo mnie wlasnie zaczyna jakos dziwnie kuc i tez jak pedegne nogi to przestaje... moze to normalne, bo ciezka miednica cos uciska...sama nie wiem

Ona kurcze ja w tej ciazy to strasznie malo pomidorowki jadlam, a przed ciaza to hektolitry... zupelnie o niej jakos zapomnialam... ale to jest pomysl na obiad na przyszly tydzien:pP Dzieki:)

Katjusza mam wizje Twojego snu, jak mala gryzie:)) Swoja droga wyobraz sobie jakby Ci sie dziecko z zebami urodzilo, masakra jakas... a sa takie przypadki

Ja wlasnie wrocilam z "cudownego" "pchlego targu" i jestem mega zadowolona... Na samym poczatku znalazlam karuzele Fisher Price`a Rainforest i kupilam ja za 5 funtow:szok::tak::-) Co prawda zepsulo to reszte zakupow bo Emek w pracy i nie bylo jak tego niesc i ogladac reszte "smieci" ale karuzela to bylo cos czego jeszcze nie mialam wiec sie ciesze:))
Nocka mi srednio minela, caly czas sie budzilam przez bole okresowe ale oczywiscie mi minelo;/ Ale dzis niedziela, a mi sie kiedys snilo, ze rodzic bede w niedziele wiec szansa jest:)) Poza tym mialo byc do konca lutego:pP Tak wiec dzis to ostateczna data:pP

A mala moja biedna caly ranek ma czkawke i wiekszosc wczorajszego wieczoru... pewnie przez meska impreze w domu;/

Milej niedzieli laseczki

reklama
Pinka- ja bylam ze 3 lub 4 dni temu w szpitalu...i od razu KTG mi zrobili bez gadania....powiedz ze cie boli...a one musze sprawdzic czy masz skurcze....a usg watpie, ze zrobia

aha i jak powiedzialam babce , ze te bole mam od zeszlej nocy to dostalam zjebke czemu od razu nie przyjechalam, ze zlekcewazylam to...wiec nie chwalilabym sie, ze masz je od dluzszego czasu...

Ostatnia edycja:
hej hej, melduję się w dwupaku :-D w weekend przerwa od porodów widzę.

Dziś na śniadanko takie fajne bułeczki z carefoura, które są mrożone i je się podgrzewa w piekarniku, mniam mniam! No i już wciągnęłam kawałek mojego ciasta. Boskie jest.:-)

Pinka, biedna, jedź na ktg, chociaż się uspokoisz może

Aga- teraz jestem cała obolała i mam delikatne skurcze jak na @ w nocy dzwoniłam do połoznej to kazała sie wykompac co uczyniłam ale skurcze dalej były nie regularne ale mocne wiec nie kazała przyjezdzac ale dzis to sie normalnie wepcham jak sie sytuacja powtórzy

Dokladnie, sprawdzic Cie musza :-) najwyzej odesla, ale bedziesz spokojniejsza.

Ja to bym chciala jak Bosa :sorry2: tak wody chlup i porod.

Masala, super, ze zakupy sie udaly :-) ja tez karuzeli nie mam, ale kupimy lezaczek(hustawke) z karuzela wlasnie FisherPrice :-)

Kuzwa! herbate z lisci zrobilam i zapomnialam o niej! a zimnej nie lubie, grrr.

Edit:
Koncia, czekaj, dopiero rano, moze cos sie wydarzy jeszcze :-)

Aga, ja taka hustawke wlasnie tez rainforesta dostalam tam tydzien temu za 25 funtow i do tego lezaczek gratis:) Wszystko jak nowe... Ze tez tym ludziom oplaca sie tutaj to za takie grosze sprzedawac... Zawsze mnie to dziwi... ale w sumie gdzie to wszystko trzymac...
A herbate do mikrofali:p

zgodnie z obietnica wrzucilam na watem LISTA RZECZY NIEZBEDNYCH ciuszki ktore dostalismy plus kilka ktore ja kupilam ;-)

Witam niedzielnie:-)
u mnie cisza i spokój, bez żadnych skurczy, jedynie trochę kłuje w dole, ale to raz na jakiś czas, więc chyba nie spełnię już prośby mamy:no: trzymajcie się ciepło:-)
Pinka biedna Ty - ale się wycierpiałaś, tyle godzin to rzeczywiście bardzo dlugo i trochę dziwnie - więc jedź i sprawdź to - będziesz spokojniejsza...
tulipku do ciasta dodałam jeszcze 1 szklankę mąki, bo te moje masło roślinne miało 250 g, nie wiem ile Twoje ale przy wyrabianiu miałam wrażenie że za dużo tłuszczu jest, do tego 1 żółtko, pół szklanki cukru, jabłuszka pokroiłam na cienkie plasterki posypałam delikatnie cukrem, ale niewiele i cynamonem:tak: rodzice i emek bardzo zadowoleni z przysmaku, a więc dzięki wielkie za inspiracje:-)

na razie zmykam - może następnym razem zastane tu jakieś newsy:-D

Patik faktycznie, ja tez miałam wrażenie ze ciasto jakieś takie bardzo lepkie..choć po zmrozeniu dało sie rozwalkowac ładnie..następnym razem spróbuje ulepszyć

Maya dziś humorem mam lepszy..i mam nadzieje ze upoluje komode :)

Koncia u mnie w sloepje czesto sami wypiekaja bulki z mrozonek, czesto ich prosze zeby mi zmrozone sprzedali...i w niedziele sie cieplym pieczywkiem karmie. Do tego w innej piekarni prosze o mrozone crossainty pyyyyyychotka talie cieple

Masala zazdroszcze pchlego targu..ja z checia bym sie na taki wybrala posprzedawala troche 'gratow'. Wystawilam ostatnio na allegro, ale nic nie poszlo...moze dlatego ze odbior Osobosty mam w opcji...nie chce mi sie bawić z poczta..

Pinka przerażają mnie te twoje bolace skurcze..meczysz sie biedulo..mam nadzieje,ze chociaż szyjke ci ładnie przygotują i poród szybko pójdzie

Katjuszka ale sen mialas, mi ostatnio sie śniło ,ze będąc w ciąży zaszlam w druga..do tego blizniacza...i mój partner nie był happy, bo nasz nowy samochód niepomiescilby 3 fotelikow z tylu hihi

Agacinka...hehe a może chłopak siostry ma prawdziwe przeczucie :d

Buziaki laski lecę na lunchyk

pojade pojade laseczki jak znów dostane takich bóli bo jak narazie to taki delikatne sa i nie tak czesto zauwarzyłam ze po południu zaczynają sie nasliac( jezeli juz sie pojawia) torbe juz dopakowałam do konca wiec jak by co to jestem ready:tak::tak:

aga- tez bym tk chciała hehe zeby wody poszły i juz a tu klops..............
tulip- nie przerazaj sie ty na 100% nie bedziesz tak cierpiec jak ja................

reklama
ja poki co zadnych boli mnie mam wczesniej zdarzyly mi sie takie jak na miesiaczke ale nie az tak bolesne a teraz poki co nic no ale moze mala jeszcze nie chce wychodzic :tak:

Do góry